• Πολιτική

    Απέχει από την έρευνα της Νοβάρτις ο εισαγγελέας Χρήστος Ντζούρας – Δεκτό το αίτημα του


    Δεκτό έγινε το αίτημα του επίκουρου εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Χρήστου Ντζούρα και απαλλάσσεται των καθηκόντων του από την περαιτέρω προκαταρκτική έρευνα της Novartis στο σκέλος που αφορά τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    Το αποφάσισε σήμερα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, αποδεχόμενο τους λόγους που προβάλει ο κ.Ντζούρας στη δήλωση αποχής που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα.

    Ο εισαγγελέας φέρεται σφόδρα ενοχλημένος από το πόρισμα της προανακριτικής της ΝΔ, στο οποίο δημοσιεύματα λένε ότι ο κ.Ντζούρας εμφανίζεται ως συμμέτοχος σε παράνομες πράξεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Κι αυτό παρά την πρόσφατη αρχειοθέτηση της σε βάρος του έρευνας, με τη σύμφωνη γνώμη και των 2 αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, οι οποίοι έκριναν ότι ουδεμία ποινική ευθύνη δεν προέκυψε από τους δικονομικούς χειρισμούς τόσο του κ.Ντζούρα όσο και του έτερου επίκουρο εισαγγελέα Στ.Μανώλη.

    Ο Χρήστος Ντζούρας στη δήλωση αποχής που κρίθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, επικαλείται λόγους ευθιξίας μετά το πόρισμα της πλειοψηφίας της Προανακριτικής, «φωτογραφίζοντας» έμμεση πίεση προς εκείνον για να αρχειοθετήσει τις 2 τελευταίες εκκρεμείς δικογραφίες πολιτικών στη Novartis.



    ΣΧΟΛΙΑ