• Οι Έλληνες bankers του City και ο Άλεξ, το μήνυμα Μεγάλου, ποια ποινική έρευνα σταμάτησε με εντολή Τσίπρα και οι εξελίξεις στην Ελλάκτωρ

    Και λίγο μετά τη σύνοδο, σύμφωνα με τον κ. Μπρουκς, «σταμάτησε μια ποινική έρευνα στην Ελλάδα για τη Libra και τον Λογοθέτη».

    the wise man
    image
    the wise man

    Η ώρα της νέας ηγεσίας της Εισαγγελίας Διαφθοράς

    Χθες το mononews.gr δημοσίευσε μία αγωγή πρώην κορυφαίου στελέχους του LIBRA GROUP εναντίον του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη της Libra, Γιώργου Λογοθέτη.

    Στην αγωγή , το στέλεχος αυτό, που ονομάζεται Μπρουκς, καταγγέλλει ότι η Libra χρησιμοποιεί τα κοινωνικά προγράμματά της για να σφυρηλατεί πολιτικές διασυνδέσεις και να πουλά επιρροή.

    Για παράδειγμα, αναφέρει, η Libra, μέσω μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που δημιούργησε η οικογένεια Λογοθέτη, της Concordia, σπονσοράρει για χρόνια διάφορες συνόδους κορυφής παγκοσμίων ηγετών.

    Η Libra, υποστηρίζει ο κ. Μπρουκς, πληρώνει πολιτικούς και άλλες ηγετικές προσωπικότητες, π.χ. του επιχειρείν, για να ταξιδεύουν και να μιλούν στις συνόδους κορυφής και να δικτυώνονται με άλλους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες και εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για να αναπτύσσει δεσμούς με παγκόσμιους ηγέτες και να επηρεάζει πολιτικά αποτελέσματα.

    Το 2016, για παράδειγμα, όπως αναφέρεται στο έγγραφο της αγωγής, ο όμιλος Libra προσκάλεσε τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, να μιλήσει σε μια σύνοδο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Concordia.

    Το απόσπασμα από την καταγγελία του Brooks εναντίον του Γιώργου Λογοθέτη

    Σύμφωνα με τον κ. Μπρουκς (όπως διαβάζετε παραπάνω), «ο εφοπλιστής είχε πει τότε στον ίδιο, αλλά και σε άλλους, ότι το να δώσει μια ευκαιρία στον Τσίπρα να μιλήσει ήταν κρίσιμο για να αποκτήσει νομική κάλυψη για τη Libra στην Ελλάδα».  

    Και λίγο μετά τη σύνοδο, σύμφωνα με τον κ. Μπρουκς, «σταμάτησε μια ποινική έρευνα στην Ελλάδα για τη Libra και τον Λογοθέτη».

    Προφανώς θα πρέπει σε αυτήν την υπόθεση να παρέμβει η νέα ηγεσία της Εισαγγελίας  Διαφθοράς ή η Αρχή για το ξέπλυμα μήπως και βγάλουμε κάποια άκρη.

    Δείτε στο video που ακολουθεί, την ομιλία του κ. Τσίπρα το 2016 στο Concordia Summit.

    Βιοχάλκο-Nexans

    Για τις συζητήσεις μεταξύ της Βιοχάλκο ΒΙΟ 4,88% 5,59 και της γαλλικής Nexans για την εξαγορά των Ελληνικών Καλωδίων (θυγατρικής της CENER CENER 5,19% 7,30) έχετε ενημερωθεί.

    Αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι οι συζητήσεις ολοκληρώνονται και έως την Πέμπτη – Παρασκευή θα έχουμε τις τελικές υπογραφές…

    MLS: Σήμερα θα γίνει της… Αθηναΐδος

    Μια ανάσα πριν από τον ορισμό νομικού συμβούλου, ο οποίος θα προχωρήσει σε εισήγηση για τις περαιτέρω νομικές ενέργειες, για λογαριασμό των ομολογιούχων βρίσκεται η εταιρεία MLS. 

    Εφόσον, στη σημερινή γενική συνέλευση δεν υπάρξει απαρτία και δεν εγκριθεί η καταγγελία του κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 15 εκατ. ευρώ εξαιτίας της μη πληρωμής των τόκων της περιόδου 27 Ιουλίου 2020 έως 26 Οκτωβρίου 2020, τότε η ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακή που εκπροσωπεί τους ομολόγους θα ορίσει νομικό σύμβουλο. 

    Η χρηματιστηριακή καλεί σήμερα τους ομολογιούχους στην έκτακτη γενική συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθηναϊδα. 

    Πειραιώς: Η τηλεδιάσκεψη και το μήνυμα Μεγάλου

    Λόγω COVID, η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας Πειραιώς, το απόγευμα του Σαββάτου, έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης.

    Μπορεί την επίσημη απόφαση του SSM να την μάθουμε στα τέλη του Νοεμβρίου ωστόσο η διοίκηση της τράπεζας είναι ενήμερη και συμμετέχει στον ανοικτό διάλογο με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό. 

    Η διοίκηση της τράπεζας συζήτησε την πρόταση του SSM για την μετατροπή των Cocos σε μετοχές και εντός της εβδομάδας μπορεί να στείλει τυχόν παρατηρήσεις. 

    Η στήλη πληροφορείται ότι έγινε και μια πρώτη προσέγγιση του οδικού χάρτη της επόμενης ημέρας, τα νέα σχέδια δραστικής μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα οποία θα υλοποιηθούν γρήγορα αμέσως μετά την αποκατάσταση της ομαλότητας στις αγορές κ.ά. 

    Το μήνυμα του CEO, Χρήστου Μεγάλου, προς τα στελέχη ήταν πως η δουλειά συνεχίζεται χωρίς καμία διαταραχή από την αύξηση του ποσοστού του ΤΧΣ και πως το επόμενο 6μηνο δίνεται η ευκαιρία η τράπεζα να υλοποιήσει δομικές μεταρρυθμίσεις – κυρίως στο μέτωπο των NPLs – και να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προσελκύσει το ενδιαφέρον ιδιωτών επενδυτών. 

    Αποτελέσματα τραπεζών

    Τον χορό των αποτελεσμάτων 9μηνου στις τράπεζες ανοίγει την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου η Eurobank, ακολουθεί στις 25 του μήνα η Alpha Bank, στις 30 Νοεμβρίου η Εθνική ενώ άμεσα θα ενημερώσει για την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και η τράπεζα Πειραιώς, με πιθανότερη ημερομηνία την 30η Νοεμβρίου. 

    Οι Ελληνες bankers του City και το Μέγαρο Μαξίμου

    Ο Άλεξ Πατέλης αποκάλυψε ότι το Μέγαρο Μαξίμου συζητά με τρεις ξένες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στο Λονδίνο για να φέρουν μέρος των εργασιών τους – να αποκτήσουν δηλαδή γραφεία και έδρα για τις συγκεκριμένες εργασίες – στην Αθήνα. 

    Δίαυλοι επικοινωνίας με ανώτερα στελέχη που εργάζονται σε ανώτατες θέσεις σε ξένες επενδυτικές τράπεζες και έχουν το πλεονέκτημα της ελληνικής καταγωγής υπάρχει. 

    Για παράδειγμα στην Goldman Sachs ο partner της τράπεζας και υπεύθυνος – μεταξύ άλλων – για την Ελλάδα Χάρης Ηλιάδης διατηρεί ανοικτή γραμμή με την κυβέρνηση και αντίστοιχα στην Morgan Stanley ρίζες έχει ο Ν. Θανόπουλος ενώ στην JP Morgan την γέφυρα με την Ελλάδα ελέγχει ο Στέλιος Παπαδόπουλος.

    Δίχτυα μαθαίνω ότι έχει ρίξει ο Άλεξ και στην Nomura. 

    Ανεξάρτητα από τα πρόσωπα σημασία έχει το φιλόδοξο πλάνο να περπατήσει και η Ελλάδα να μπει στον χάρτη του διεθνούς χρηματοπιστωτικού τομέα. 

    Τον Ελλάκτωρ περιμένει η αγορά

    Η εβδομάδα θα έχει εξελίξεις και από το μέτωπο του Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0,79% 2,54. 

    Εκτός απροόπτου Ολλανδοί της VolkerWessels (η οικογένεια Wessels της VolkerWessels που ελέγχει την Reggeborgh είναι η τρίτη πλουσιότερη της Ολλανδίας με περιουσία 3,6 δισ. ευρώ) και Αφοί Καλλιτσάντση θα συγκαλέσουν γενική συνέλευση προκειμένου να διευθετηθούν μια σειρά από θέματα μετά την διαφαινόμενη – έτσι όλα δείχνουν – αύξηση μετοχικού κεφαλαίου; 

    Με αυτόν τον τρόπο θα μπουν φρέσκα κεφάλαια στον όμιλο. 

    Ενδιαφέρον θα έχει πάντως να δούμε με τι ποσοστό θα μείνουν τα δύο αδέλφια Σάκης και Δημήτρης Καλλιτσάντσης στην Ελλάκτωρ. 

    Κορονο-Κουίζ 

    Σε ποια τραπεζική χρηματιστηριακή κάποιος υπάλληλος κόλλησε covid-19; 

    Και αντί να ενημερωθούν οι υπόλοιποι υπάλληλοι και στελέχη κεντρικά από την διοίκηση, άπαντες ενημερώνονται, χαμηλόφωνα, μέσω τηλεφωνημάτων; 

    Εαν ισχύει κάτι τέτοιο τότε ο CEO της τράπεζας πρέπει να βάλει τις φωνές στο αφεντικό της χρηματιστηριακής (ο οποίος δεν φημίζεται και για τις ικανότητές του)…