ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι οι νέες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε πρόσωπα και εταιρείες για κυβερνοεπιθέσεις και παράνομες παραδόσεις πετρελαϊκών προϊόντων στη Βόρεια Κορέα είναι “αβάσιμες” και προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα απαντήσει.
Στην ανακοίνωση, που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του υπουργείου, ο Ριαμπκόφ δηλώνει ότι οι κυρώσεις επιβλήθηκαν με “ψευδή προσχήματα”.
Νωρίτερα σήμερα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε δύο Ρώσους, μια ρωσική και μία σλοβακική εταιρεία με το σκεπτικό ότι βοήθησαν μια άλλη ρωσική εταιρεία να παρακάμψει τις κυρώσεις. Παρόμοια μέτρα επιβλήθηκαν σε δύο ρωσικές ναυτιλιακές εταιρείες και σε έξι πλοία που, σύμφωνα πάντα με την Ουάσινγκτον, εμπλέκονται στη μεταφορά πετρελαιοειδών στη Βόρεια Κορέα, κατά παράβαση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας: Γιατί «πάγωσαν» περιουσιακά στοιχεία εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νταϊάν Κίτον: Aυτή είναι η αιτία θανάτου της αγαπημένης ηθοποιού
- OpenAI: Το ChatGPT επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν με Spotify, Booking και άλλες εφαρμογές
- Κώστας Καραμανλής: Σχέδια για νέο σπίτι στο χωριό καταγωγής της Νατάσας στην Κόρη Τρικάλων
- Τραμπ: Πολυτελές δείπνο στον Λευκό Οίκο για τους μεγάλους δωρητές της νέας αίθουσας χορού
