• Οικονομία

    Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας: Γιατί «πάγωσαν» περιουσιακά στοιχεία εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων

    • NewsRoom
    Τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ


    Σε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, που συμπεριλαμβάνει «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, προχώρησε η Ουάσινγκτον.

    Οι ΗΠΑ κατηγορεί τις ρωσικές εταιρείες πως βοηθούν τη Βόρεια Κορέα, διασπώντας ουσιαστικά το μέτωπο των κυρώσεων του ΟΗΕ κατά της Πιονγιάνγκ, μέσα από παραδόσεις ενεργειακών πόρων στη χώρα της Ασίας.

    Κυρώσεις επεβλήθησαν από την κυβέρνηση Τραμπ και κατά ρωσικών εταιρειών που, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, διατηρούν σχέσεις με τις υπηρεσίες Πληροφοριών της Ρωσίας.

    Όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σιγκάλ Μάντελκερ, «οι πράξεις του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών είχαν σημαντικές συνέπειες για τα οικονομικά συμφέροντα μεμονωμένων προσώπων και επιχειρήσεων που επλήγησαν, συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων ρωσικού ενεργητικού στις ΗΠΑ».

    «Η Ρωσία λαμβάνει υπ’ όψιν αυτόν τον αντίκτυπο», πρόσθεσε η Μάντελκερ.

    Η διακυβέρνηση Τραμπ έχει επιβάλλει κυρώσεις σε 217 πρόσωπα και επιχειρήσεις με σύνδεση με τη Ρωσία. Ανάμεσά τους, μεγάλες κρατικές τράπεζες και εταιρείες ενέργειας, καθώς και στενοί συνεργάτες του Βλαντιμίρ Πούτιν.



    ΣΧΟΛΙΑ