• Πολιτική

    Αντίδραση ΝΔ για το περιστατικό βίας στο ΕΜΠ: Ζητά αυτεπάγγελτη επέμβαση των Αρχών

    Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας

    Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας


    Tην αντίδραση της τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας Νίκης Κεραμέως προκάλεσε το νέο περιστατικό βίας σε βάρος καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων του Πολυτεχνείου. Το βίαιο περιστατικό ήρθε στη δημοσιότητα, χθες Δευτέρα, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, γροθιές στο κεφάλι, ύβρεις και απειλές δέχθηκαν καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, από έναν φοιτητή και άλλα δύο άτομα αγνώστων στοιχείων.

    Σύμφωνα λοιπόν με την κα Κεραμέως, για τη ΝΔ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και όπως διευκρίνισε τέτοια περιστατικά πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για όλες τις αξιόποινες πράξεις, όπως αρμόζει σε μια ευνομούμενη χώρα.

    Το πλήρες κείμενο της δήλωσης της βουλευτού Επικρατείας, ακολουθεί:

    «Άλλο ένα περιστατικό βίας έρχεται να προστεθεί στον μακρύ, θλιβερό κατάλογο περιστατικών βίας και ανομίας που λαμβάνουν χώρα στα πανεπιστήμια.

    Αυτή τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας φοιτητής και άλλα δύο άτομα αγνώστων στοιχείων, επιτέθηκαν με γροθιές, ύβρεις και απειλές σε καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

    Το εν λόγω περιστατικό ανάγκασε τον Κοσμήτορα της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών σε παραίτηση, ο οποίος επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι δεν επιθυμεί να είναι «ο Κοσμήτορας που θα βρει κάποιον καθηγητή μαχαιρωμένο ή θα βρεθεί ο ίδιος μαχαιρωμένος κάποιο βράδυ».

    Για πόσο ακόμη θα επιτρέπετε τέτοια γεγονότα;

    Για πόσο ακόμη θα ανέχεστε την παρανομία μέσα στους χώρους της ανώτατης εκπαίδευσης και της έρευνας;

    Για πόσο ακόμη θα δίνετε άφεση αμαρτιών σε εκείνους που καταστρατηγούν την έννοια του ακαδημαϊκού ασύλου μετατρέποντας τα πανεπιστήμια σε καταφύγια βίας και ορμητήρια παρανομίας;

    Εμείς δεν θα ανεχθούμε άλλο αυτήν τη νοσηρή κατάσταση.

    Για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για το Πανεπιστήμιο του 21ου αιώνα: αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για όλες τις αξιόποινες πράξεις, όπως αρμόζει σε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα».



    ΣΧΟΛΙΑ