• Πολιτική

    Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση συνδέει την αύξηση του κατώτατου μισθού με τις εκλογικές επιδιώξεις της

    • NewsRoom

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης


    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την αύξηση του κατώτατου μισθού για να εξυπηρετήσει τις δικές της εκλογικές σκοπιμότητες.

    Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε συγκεκριμένα:

    «Για μία ακόμα χρονιά, τροποποιείτε την ημερομηνία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαμόρφωσής του ώστε αυτή να συμπίπτει -όλως τυχαίως- με τον εκλογικό κύκλο».

    Δήλωσε πώς το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός και υπογράμμισε: « Όμως η αύξησή του δεν μπορεί να συνδέεται για άλλη μια φορά με τις εκλογικές επιδιώξεις της εκάστοτε κυβέρνησης. Οι χαμηλόμισθοι δεν μπορεί να είναι όμηροι των πολιτικών σας επιλογών».

    « Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και την επαναλαμβάνουμε: ο καθορισμός του κατώτατου μισθού θα πρέπει να επανέλθει στους κοινωνικούς εταίρους και στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας», κατέληξε.

    Ανδρουλάκης για Ίμια: Έχουμε χρέος και καθήκον να μην ξεχνάμε τους κινδύνους για να σχεδιάζουμε βάσει αυτών την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων

    Στην οδυνηρή, όπως τη χαρακτήρισε επέτειο των Ιμίων, αναφέρθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή.

    « Τιμούμε τη θυσία τριών Ελλήνων αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την εθνική μας κυριαρχία, στα Ίμια. Έχουμε χρέος και καθήκον να μην ξεχνάμε τους κινδύνους για να σχεδιάζουμε βάσει αυτών την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και την αποτρεπτική δύναμη της χώρας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυρ. Πιερρακάκης: Στηρίζουμε του δημόσιο πανεπιστήμιο με πράξεις και όχι με λόγια

    Βρούτσης: Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο, FIFA, UEFA, αλλά δικαίωμα του κράτους η ασφάλεια

    Σταϊκούρας: «Ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία αναβαθμίζει το οδικό δίκτυο της χώρας»



    ΣΧΟΛΙΑ