• Πολιτική

    Ανδρέας Τσώκος: Ποιος είναι ο 36χρονος γεωλόγος που ανέλαβε τη θέση του γενικού διευθυντή της ΕΑΓΜΕ

    • NewsRoom

    Ανδρέας Τσώκος, γενικός διευθυντής της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, πρώην ΙΓΜΕ


    Τη ριζική ανανέωση στο στελεχικό δυναμικό της κυβέρνησης προωθεί ο πρωθυπουργός και τα μέλη των υπουργικού συμβουλίου, με πολλούς τριαντάρηδες να αναλαμβάνουν κοµβικά ζητήµατα των υπουργικών χαρτοφυλακίων.

    Ένας από αυτούς είναι ο 36χρονος γεωλόγος Ανδρέας Τσώκος, ο οποίος με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέλαβε το νευραλγικό πόστο του γενικού διευθυντή της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, πρώην ΙΓΜΕ.

    Με «όπλο» του ένα βαρύ βιογραφικό και έχοντας διαγράψει αξιοσημείωτη πορεία στον επαγγελματικό στίβο, ο Ανδρέας Τσώκος αποτελεί το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση, με όσους τον γνωρίζουν καλά να εξαίρουν την εργατικότητα και την στοχοπροσήλωσή του.

    Το βιογραφικό του

    Ο Ανδρέας Τσώκος γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Το 2001, έδωσε Πανελλαδικές και μπήκε στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου συνειδητοποίησε ότι η επιλογή του να γίνει γεωλόγος ήταν αυτή που θα γέμιζε τη ζωή του.

    Στην πορεία απέκτησε δύο μεταπτυχιακά διπλώματα: Τεχνο-οικονομικά Συστήματα – ΕΜΠ, Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές – Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Ο Ανδρέας Τσώκος κατέχει 12ετή εμπειρία στο χώρο της ενέργειας, την εκπόνηση Μελετών Σχεδιασμού Έργων ΑΠΕ, την παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου Εγκατάστασης Μονάδων Παραγωγής Ενέργειας (φωτοβολταϊκά πάρκα, αιολικά πάρκα, γεωθερμικά συστήματα, εγκαταστάσεις βιοαερίου) και την αδειοδότηση ενεργειακών έργων.

    Είναι ιδρυτής της start – up εταιρείας geoLYSIS, εταιρεία που καλύπτει όλο το φάσμα των γεωλογικών και περιβαλλοντικών επιστημών.

    Κατά τη διάρκεια των σπουδών του δραστηριοποιήθηκε και στο φοιτητικό κίνημα. Το 2013 εκλέχτηκε γραμματέας της κεντρικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, θέση την οποία υπηρέτησε έως το 2016. Από τότε έως και σήμερα, είμαι μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ. Επίσης, το 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής.

    Είναι παντρεμένος με την πολιτική μηχανικό, Αιμιλία Γεωργοπούλου.



    ΣΧΟΛΙΑ