• Πολιτική

    Ανασχηματισμός: Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν-Όλα τα ονόματα. Αίνιγμα ο Παππάς

    Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας


    Αλλάζουν άρδην οι σχεδιασμοί του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παρά την προσπάθειά του να «πουλήσει» επικοινωνιακά το αφήγημα της καθαρής εξόδου, αλλά και του ηθικού πλεονεκτήματος με αφορμή τη Novartis, βρέθηκε ξαφνικά εγκλωβισμένος στο σκάνδαλο με την επιδότηση ενοικίου που λάμβανε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, που οδήγησε στην «παραίτηση» της ίδιας αλλά και του υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου που ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα.

    Έτσι ενώ τα σενάρια περί ανασχηματισμού βρίσκονταν σε ύφεση το τελευταίο διάστημα,  εξ αιτίας της έντασης με την Τουρκία και των εξελίξεων στο θέμα των Σκοπίων, αναζωπυρώνονται ξανά με την απομάκρυνση των δύο υπουργών, και τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο ανασχηματισμός είναι θέμα 24ωρων.

    Πρώτο μέλημα του πρωθυπουργού είναι να βρει τον αντικαταστάτη για την θέση της κ. Αντωνοπούλου, καθώς η αναπληρώτρια υπουργός πέρα από το συγκεκριμένο γεγονός που της στοίχισε την υπουργική της καρέκλα προσέφερε σημαντικό έργο στην μείωση της ανεργίας. Αντικαταστάτη πρέπει να βρει και για τον σύντροφό της, τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος επικοινώνησε αργά το βράδυ με τον πρωθυπουργό και του γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραιτηθεί, γεγονός που έπραξε. Πιθανός αντικαταστάτης του κ. Παπαδημητρίου θα μπορούσε να είναι ο νυν υφυπουργός, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης.  Από την άλλη πλευρά όμως λέγεται ότι διακαής πόθος του Νίκου Παππά είναι να ενταχθεί στον οικονομικό κύκλο της κυβέρνησης. Ιδανική επιλογή θεωρείται πάντως ο Στέργιος Πιτσιόρλας

    Επίσης σχεδόν βέβαια είναι και η αντικατάσταση του Γιάννη Μουζάλα καθώς πλέον αντιμετωπίζει και πρόβλημα υγείας. Στη θέση του «παίζουν» τα ονόματα του Δημ. Βίτσα, του Γιάννη Μπαλάφα και του Νίκου Ξυδάκη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την πόρτα εξόδου από την κυβέρνηση θα δει και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

    Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο αλλαγής στο Ναυτιλίας καθώς ο κ. Κουρουμπλής έχει εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis κι έχει προκαλέσει πρόβλημα στην κυβέρνηση, ενώ κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με την υπουργό πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου. Ο πρωθυπουργός αναζητά επίσης και τον αντικαταστάτη του υφυπουργού παιδείας Κώστα Ζουράρι.

    Οι ισχυροί 

    Αμετακίνητος θεωρείται  στο οικονομικό επιτελείο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Αμετακίνητος στο υπουργείο Εξωτερικών είναι και ο Νίκος Κοτζιάς καθώς τα εθνικά θέματα βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, ενώ ούτε ο Πάνος Καμμένος φαίνεται να εγκαταλείπει το υπουργείο Άμυνας, παρά τις τριβές που υπάρχουν για το όνομα των Σκοπίων. Επίσης, στη θέση τους θα παραμείνουν η Έφη Αχτσιόγλου η οποία είναι δεδομένο ότι κάνει εξαιρετική δουλειά,  ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος, οι κ. Σταθάκης και Σκουρλέτης, οι κ. Κοντονής και Παπαγγελόπουλος λόγω Novartis, οι κ. Παύλος Πολάκης και Ανδρέας Ξανθός από το υπουργείο Υγείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παραιτήθηκε και ο Παπαδημητρίου μετά την Αντωνοπούλου-Έρχεται ανασχηματισμός

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τσίπρας «παραίτησε» τελικά τη Ράνια Αντωνοπούλου – Στη Βρετανία θα έμπαινε φυλακή

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτό είναι το διαμέρισμα στο Κολωνάκι για το οποίο έπαιρνε επίδομα η Αντωνοπούλου (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα «παραμύθια» της «βασίλισσας» Ράνιας: Επίσημο έγγραφο «καρφώνει» την υπουργό (pic)



    ΣΧΟΛΙΑ