• Πολιτική

    Παραιτήθηκε και ο Παπαδημητρίου μετά την Αντωνοπούλου-Έρχεται ανασχηματισμός

    • NewsRoom
    Δημήτρης Παπαδημητρίου Υπουργείο Οικονομίας

    Δημήτρης Παπαδημητρίου Υπουργός Οικονομίας


    Την παραίτησή του υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου ο πρωθυπουργός να διευκολυνθεί και να μην δεχθεί άλλες πιέσεις από την αντιπολίτευση και όχι μόνο στην υπόθεση Ράνιας Αντωνοπούλου. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον κ. Παπαδημητρίου για τη συνεισφορά του. Οι δυο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν μετά το Συνέδριο της Τρίπολης.

    Χθες ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε υπό το βάρος του σάλου που προκάλεσε η υπόθεση με την επιδότηση ενοικίου να απομακρύνει την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου. «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ρ. Αντωνοπούλου και την ευχαριστεί για την τριετή σημαντική προσφορά της» αναφερόταν στην σχετική ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου. Είχε προηγηθεί θύελλα αντιδράσεων μετά την αποκάλυψη ότι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, εισέπραττε επίδομα ενοικίου (βάσει διάταξης την οποία είχε θεσμοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο του 2015).

    Η Ρ. Αντωνοπούλου, σε γραπτή της δήλωση, γνωστοποίησε ότι έχει ήδη κινήσει διαδικασία επιστροφής του ποσού των 23.000 ευρώ που είχε εισπράξει συνολικά ως επίδομα, ενώ η Κυβέρνηση, διαμήνυσε μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ότι είναι απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, να καταργήσει την επίμαχη διάταξη.

    Εκ των πραγμάτων πλέον ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης θεωρείται βέβαιος. Και ως ημέρα διεξαγωγής του πιθανολογείται η Τετάρτη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Τσίπρας «παραίτησε» τελικά τη Ράνια Αντωνοπούλου – Στη Βρετανία θα έμπαινε φυλακή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το διαμέρισμα στο Κολωνάκι για το οποίο έπαιρνε επίδομα η Αντωνοπούλου (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα «παραμύθια» της «βασίλισσας» Ράνιας: Επίσημο έγγραφο «καρφώνει» την υπουργό (pic)



    ΣΧΟΛΙΑ