• Πολιτική

    Άναψαν τα αίματα στη βουλή – ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ: Αποδοκιμάστε τις δηλώσεις Σκουρλέτη για μίζες στα εξοπλιστικά

    • NewsRoom
    Άναψαν τα αίματα στη βουλή - ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ: Αποδοκιμάστε τις δηλώσεις Σκουρλέτη για μίζες στα εξοπλιστικά

    Μακάριος Λαζαρίδης


    Το κλίμα ήταν ήδη βεβαρημένο και το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή, κατά την έναρξη της συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για την ελληνογαλλική συμφωνία, δεν άργησαν να ανάψουν τα αίματα.

    Ο εισηγητής εκ μέρους της ΝΔ, βουλευτής Καβάλας, Μακάριος Λαζαρίδης, στην αρχή της συνεδρίασης (προ)κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα είτε να αποδοκιμάσει τον Πάνο Σκουρλέτη για όσα είπε αυτός σε τηλεοπτική εκπομπή περί «μιζών» στα εξοπλιστικά είτε να προσκομιστούν οι αποδείξεις των λεγομένων του.

    Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ, μίλησε αρχικά για “μυρωδιά σκανδάλου”. Ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αν υπάρχει ζήτημα μαύρου χρήματος ή μίζας και απάντησε “Ενδεχομένως και αυτό”».

    Επειδή, σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ, «αυτό είναι πολύ “βαρύ”, καθώς την ελληνογαλλική συμφωνία, από την οποία απορρέει η αγορά οπλικών συστημάτων, την υπογράφουν ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, ο Γάλλος Πρόεδρος κ. Μακρόν και οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των δύο χωρών, καλούμε τον κ. Τσίπρα είτε να αποδοκιμάσει τον κ. Σκουρλέτη είτε μέχρι τη συζήτηση στην Ολομέλεια την προσεχή Πέμπτη να προσκομίσει τις αποδείξεις των λεγομένων του. Διαφορετικά, θα είστε κοινοί συκοφάντες», σημείωσε.

    Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, ο Δημήτρης Βίτσας επέμεινε να αναρωτιέται αν η συμφωνία αποτελούσε «προϋπόθεση για να αγοράσουμε τις φρεγάτες τα Rafale ή οτιδήποτε άλλο»…

    Διαβάστε επίσης:

    Παρέπεμψε στους επιστήμονες ο Οικονόμου για τους πολλούς θανάτους από Covid-19

    Μητσοτάκης σε Πενταρόφσκι: Η υποστήριξή μας συναρτάται με την συνεπή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών



    ΣΧΟΛΙΑ