• Πολιτική

    Ανακοινώθηκε: H Άντζελα Γκερέκου αναλαμβάνει νέα Πρόεδρος του ΕΟΤ

    • NewsRoom
    Άντζελα Γκερέκου

    Άντζελα Γκερέκου


    Νέα επικεφαλής του ΕΟΤ αναλαμβάνει η Άντζελα Γκερέκου, μετά από επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού.

    Μάλιστα, την ανακοίνωση της νέας προέδρου του ΕΟΤ έκανε ο ίδιος ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Όπως είπε, συγκεκριμένα, ο υπουργός «Πρόεδρος του ΕΟΤ αναλαμβάνει η Άντζελα Γκερέκου, της οποίας η εμπειρία και οι γνώσεις πάνω σε θέματα τουρισμού θα συμβάλουν στην διαμόρφωση ενός σύγχρονου ΕΟΤ, προσαρμοσμένου στις νέες συνθήκες. Την καλωσορίζουμε και της ευχόμαστε καλή δύναμη».

    Σημειώνεται ότι η νέα προεδρία προκύπτει μετά την παραίτηση, προ δύο ημερών, του πρώην προέδρου του ΕΟΤ, Χαράλαμπου Καριμάλη, ο οποίος είχε δηλώσει την επιθυμία του να παραιτηθεί μέσω μιας επιστολής, με την οποία άφηνε αιχμές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα Προεδρία αναμένεται να έχει ανανεωμένες αρμοδιότητες, καθώς θα αποκτήσει και εκτελεστικές ευθύνες, αφού, όπως επισημαίνεται, αυτή τη στιγμή αποτελεί περισσότερο μια θέση συμβολική, χωρίς καμία ουσιαστική αρμοδιότητα.

    Επισημαίνεται ότι ο κλάδος του Τουρισμού αποτελεί «γνώριμα νερά» για την Άντζελα Γκερέκου, καθώς υπενθυμίζεται ότι έχει διατελέσει υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, την περίοδο της διακυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στην Κυβέρνηση του Γιώργου Α. Παπανδρέου, το 2009.

    Ταυτόχρονα, η κα Γκερέκου έχει υπάρξει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 2004, ενώ επανεξελέγη το 2007, το 2009 και τον Ιούνιο 2012. Επιπλέον, στις 6 Οκτωβρίου του 2009, τοποθετήθηκε υφυπουργός Πολιτισμού, με αρμοδιότητα τον Τουρισμό στην Κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου.

    Στις 8 Νοεμβρίου 2012, ο Ευάγγελος Βενιζέλος την διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, στην οποία επανεντάχθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2013.

    Τέλος, στις 8 Ιανουαρίου 2015, ανακοίνωσε την αποδοχή της προτάσεως να προσχωρήσει στο Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και την υποψηφιότητά της στο Νομό Κέρκυρας με το ίδιο κόμμα.



    ΣΧΟΛΙΑ