Πολιτική

Αμβρόσιος: Άξιος επαίνων ο Κουρουμπλής, σφοδρή επίθεση κατά Σκουρλέτη και Ακρίτα

  • NewsRoom
Αμβρόσιος

Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος


Νέο «λάδι στη φωτιά» στην εσωτερική κόντρα που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντησή του με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή «ρίχνει» ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, με νέο κείμενό του που δημοσίευσε στο προσωπικό του blog.

O Μητροπολίτης Καλαβρύτων, κατηγορεί για «κακία και μοχθηρία» τους επικρητές του Παναγιώτη Κουρουμπλή, σε ένα κείμενο που φέρει τον τίτλο  «Άνοιξαν και πάλιν τα απύλωτα στόματα κάποιων του ΣΥΡΙΖΑ». Σε αυτούς συμπεριλαμβάνει τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Σπύρο Δανέλλη αλλά και την δημοσιογράφο Έλενα Ακρίτα.

Όπως υποστηρίζει ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, «με κανένα τρόπο δεν είναι δυνατόν να ερμηνευθεί αυτή η αντίδραση κάποιων παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του τ. Υπουργού κ. Παναγ. Κουρουμπλή στο Εκκλησιαστικό μας Γηροκομείο εδώ στο Αίγιο, στον «ΟΙΚΟ ΕΥΓΗΡΙΑΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ!… Αιτία όλης αυτής της αναστατώσεως ήταν η τιμητική συνάντηση του οικείου Μητροπολίτου με τον Υψηλό Επισκέπτη σε ένα Ίδρυμα κοινωνικής προσφοράς! Οι συγκεκριμένοι αυτοί άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ κυριολεκτικά δαιμονίσθηκαν!!!!!».

Στήριξη στον Κουρουμπλή

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων αναφέρεται στη σχέση του κ. Κουρουμπλή με το ίδρυμα, όταν ως ΓΓ του υπουργείου Προνοίας, είχε «αποφασιστικό ρόλο ώστε η τότε υφυπουργός Μαρία Κυπριωτάκη να χορηγήσει επιχορήγηση πολλών εκατομμυρίων για την ολοκλήρωση των εργασιών στο Γηροκομείο».

«Τι πιο φυσικό, λοιπόν, ο κ. Κουρουμπλής, ερχόμενος στο Αίγιο, να επισκεφθεί ένα κοινωνικό Ίδρυμα, στην ανοικοδόμηση του οποίου είχε συμβάλει με μια γενναία οικονομική επιχορήγηση; Δεν επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη ή τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, αλλά ένα κοινωνικό Ίδρυμα, όπου ξεκουράζονται οι απόμαχοι της ζωής! Γι’ αυτή του τήν πράξη είναι ΜΟΝΟΝ ΑΞΙΟΣ ΕΠΑΙΝΩΝ! Απέδειξε, ότι πέρα και πάνω από Πολιτικό Πρόσωπο είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Ενώ πρόσωπα, όπως ο κ. Σκουρλέτης, η κα Ακρίτα κλπ., έδειξαν μια μεγάλη ΜΟΧΘΗΡΙΑ!», αναφέρει.

Τα ανθρωπάρια του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μητροπολίτης καταγγέλλει ότι «το μεγαλείο ψυχής ενός πολιτικού Προσώπου ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΝΟΗΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ! Aντί να επαινέσουν ένα ΑΝΘΡΩΠΟ με κεφαλαία γράμματα, άνοιξαν το απύλωτο στόμα τους για να τον καταγγείλουν!».

Με ιδιαίτερα αιχμηρούς χαρακτηρισμούς, ο κ. Αμβρόσιος υποστηρίζει ότι «τα τυφλά αυτά ανθρωπάρια στην ψυχή τους ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΑ αισθήματα! Κυριαρχούνται από κακίαν! Άνοιξαν, λοιπόν, το απύλωτο στόμα τους και έχυσαν όλο το δηλητήριο, που υπάρχει στην ψυχή τους!».

Θρασύτατος ο Σκουρλέτης

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος χαρακτηρίζει «θρασύτατο και απάνθρωπο» τον κ. Σκουρλέτη, ο οποίος συνάντησε τον Μητροπολίτη το 2017, όταν παρέστη στα Καλάβρυτα ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

«Του υπενθυμίζουμε επίσης, ότι η επίσκεψις εκείνη έμεινε πια στην ιστορία, επειδή με περισσή ασέβεια απώθησε το ιερό Ευαγγέλιο, το οποίο του επιδείξαμε, εξηγώντας το είναι το μοναδικό ιερό αντικείμενο, που διεσώθη, όταν ο Μητροπολιτικός Ναός καταστράφηκε ολοσχερώς από την φωτιά, που έβαλαν τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής και έκαψαν την πόλη, αφού προηγουμένως εξετέλεσαν όλους τους άρρενας κατοίκους των Καλαβρύτων!», γράφει μεταξύ άλλων.

«Η ξετσιπωσιά δεν αρμόζει στη γυναίκα»

Στο στόχαστρο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων βρέθηκε  και η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα:

«Στην κυρία Έλενα Ακρίτα θα υπενθυμίσουμε, ότι μια γυναίκα, πάνω από όλα, οφείλει να είναι σεμνή! Η ξετσιπωσιά δεν αρμόζει κυρίως στη γυναίκα! Η απαράδεκτη συμπεριφορά της κας Ακρίτα, ερέθισε κάποια πρόσωπα της Κοινωνίας μας, τα οποία κατέφυγον στον Εισαγγελέα, καταγγέλλοντας το συντελεσθέν ηθικόν έγκλημα. Πρόκειται για τον κ. Οδυσσέα Τσολογιάννη, ο οποίος επικαλέσθηκε τη παρέμβαση του κ. Εισαγγγελέως: «ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ;» «Κύριοι εισαγγελείς, απαιτούμε την παρέμβασι σας για να συγκρατήσετε την Συριζαιοαναρχική αλητεία, που καθ’ υπέρβασι εξουσίας, σπαταλούν, ρημάζουν και καταστρέφουν….», αναφέρει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ψυχορραγεί»

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος αναφέρεται επίσης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το κυβερνών κόμμα. Αφενός παραπέμπει σε παλαιότερο κείμενό του για τον πρωθυπουργό και συγκεκριμένα από το 2015.

«Τότε ήμασταν ….καλός! Ήμασταν θαυμαστής του ΣΥΡΙΖΑ! Γιατί αυτή η στάση; Απλούστατα, διότι ο κ. Τσίπρας προεκλογικά έλεγε ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ! Ήταν η εποχή, που ολόκληρο το πολιτικό φάσμα είχε απογοητεύσει τον Ελληνικό Λαό! Οπότε ο κ. Τσίπρας τότε επρόβαλε ως η … αναπάντεχη ΕΛΠΙΔΑ του Ελληνικού Λαού!», σημειώνει, ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό για τη στάση του απέναντι στην εκκλησία.

Όσον αφορά το κυβερνών κόμμα, ο Μητροπολίτης ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψυχορραγεί και «γι΄ αυτό και επαναστάτησαν εναντίον μας! Οι γνωστοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ υπερέβησαν, λοιπόν, κάθε όριο ευπρεπείας! Ποιός θα περίμενε, ότι θα εφοβούντο ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ένα άσημο και μάλιστα γηραιό Μητροπολίτη; Τους εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, διότι, χωρίς να το αξίζουμε, μας ανέδειξαν σε ένα τόσο ισχυρό δημόσιο πρόσωπο! Διερωτώμεθα: Ώστε, λοιπόν, Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, μας τρέμουν; Δόξα τω Θεώ! Κινδυνεύουν, όπως αποδείχθηκε ήδη, να πάθουν συγκοπή στην καρδιά τους μόνο από την θέα του ταπεινού μας προσώπου! Βλέπετε, όταν κάποιος ψυχορραγεί, τότε βγάζει άναρθρες κραυγές!»

Τέλος, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων εκφράζει την εκτίμηση ότι ο κ. Σκουρλέτης και η κυρία Ακρίτα κατόρθωσαν να προσφέρουν στον κ. Κουρουμπλή την πιο μεγάλη διαφήμιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μητροπολίτης Αμβρόσιος: Η Εκκλησία στηρίζει τον Κουρουμπλή, οι Συριζαίοι ψυχορραγούν και λένε ανοησίες!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όταν ο Παναγιώτης Σκουρλέτης συναντούσε το 2017 τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέο συντροφικό μαχαίρωμα στον Κουρουμπλή, από τον Γιάννη Μουζάλα


ΣΧΟΛΙΑ