• Πολιτική

    Μητροπολίτης Αμβρόσιος: Η Εκκλησία στηρίζει τον Κουρουμπλή, οι Συριζαίοι ψυχορραγούν και λένε ανοησίες!

    • NewsRoom


    Νέες αναταράξεις στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να προκαλέσει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο οποίος δίνει συνέχεια στο ζήτημα με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, προκαλώντας νέα «εγκεφαλικά» στο Μαξίμου.

    Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος αποφάσισε να παρέμβει στο ζήτημα που έχει προκύψει με την\ «κατσάδα» της Κουμουνδούρου στον υποψήφιο ευρωβουλευτή, δίνοντας τις… ευλογίες του στον κ. Κουρουμπλή. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων στήριξε πλήρως τον πρώην υπουργό, εξαπολύοντας ταυτόχρονα σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

    «Άνοιξαν οι Συριζαίοι τα στόματά τους και λένε πάλι ανοησίες […] Ψυχορραγούν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αμβρόσιος. Μάλιστα, θύμισε στους δημοσιογράφους πως το 2015 είχε στηρίξει ο ίδιος τον Αλέξη Τσίπρα στη μάχη του για την πρωθυπουργία!

    Μιλώντας για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος εξήγησε πως ο πρώην υπουργός υπήρξε ένας από τους ευεργέτες του γηροκομείου, το οποίο και επισκέφθηκε κατά την πρόσφατη περιοδεία του στην Αχαΐα. Για τον λόγο αυτό ο κ. Αμβρόσιος αποφάσισε άλλωστε να τον υποδεχτεί ο ίδιος στο ίδρυμα.

    «Τον Κουρουμπλή θα τον στηρίξει η Εκκλησία» συμπλήρωσε με νόημα.

    Νωρίτερα πάντως και ο ίδιος ο Παναγιώτης Κουρουμπλής φάνηκε να επιμένει πως η επίσκεψή του στο ίδρυμα ήταν μια σωστή ενέργεια, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βεργίνα TV.

    Τόσο οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων όσο και αυτές του κ. Κουρουμπλή αναμένεται πως θα φέρουν νέες αντιδράσεις μεταξύ των στελεχών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, το ζήτημα έγινε αφορμή να αποκαλυφθεί το μέγεθος του χάσματος μεταξύ της πλευράς των παραδοσιακών στελεχών του κόμματος, που προέρχονται από τον χώρο της Αριστεράς, και αυτών που εισήλθαν στο κόμμα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, ήρθε σε μια κρίσιμη στιγμή κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί ένα νέο, μεγαλύτερο άνοιγμα του κόμματος στην Κεντροαριστερά, με βασικό αφήγημα την ανάγκη δημιουργίας ενός «ευρύ προοδευτικού μετώπου» για την πάλη ενάντια στην Ακροδεξιά και τον εθνικισμό. Ένα αφήγημα που πλήττεται σοβαρά με τη στήριξη που προσφέρει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο κ. Αμβρόσιος έχει κατηγορηθεί από την κυβέρνηση, πολλές φορές, για τις ακραίες θέσεις του.

    Πάντως, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει κάποιο θέμα αποπομπής του κ. Κουρουμπλή από το ευρωψηφοδέλτιο, αφού το ζήτημα θεωρήθηκε λήξαν μετά και τις εξηγήσεις που δόθηκαν.



    ΣΧΟΛΙΑ