• Πολιτική

    Αλλαγή κυβερνήτη στην κανονιοφόρο «Αρματωλός» μετά την επακούμβηση

    • NewsRoom
    Πολεμικό Ναυτικό


    Το ΓΕΝ αντικαθιστά τον κυβερνήτη της κανονιοφόρου «Αρματωλός» 10 ώρες μετά το επεισόδιο με το τουρκικό εμπορικό πλοίο «Karmate» το οποίο εμβόλισε το ελληνικό 4 μίλια νοτιοανατολικά της Λέσβου.

    «Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού. Στο συγκεκριμένο περιστατικό που έγινε τα ξημερώματα η ευθύνη δεν ανήκει στον κυβερνήτη της’κανονιοφόρου αλλά στο τουρκικό εμπορικό πλοίο. Παρ’ όλα αυτά ελήφθη η απόφαση να αντικατασταθεί ο κυβερνήτης του “Αρματωλός”» επισήμανε στο protothema.gr ανώτατη στρατιωτική πηγή.

    «Ιδιαίτερα την περίοδο αυτή η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού είναι πάνω απ’ όλα» συνεχίζει ο ίδιος αξιωματικός. Η σημερινή απόφαση της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού για αντικατάσταση του κυβερνήτη της κανονιοφόρου «Αρματωλός» από άλλο αξιωματικό με το βαθμό του πλωτάρχη αναμένεται να ενεργοποιηθεί άμεσα. Ωστόσο, η φυσική αλλαγή κυβερνήτη θα υλοποιηθεί έπειτα από περίπου ένα μήνα, αφού πρώτα εθιστεί στα νέα του καθήκοντα ο παραλαμβάνων κυβερνήτης της κανονιοφόρου.

    Νωρίτερα την Παρασκευή, αξιόπιστες πηγές του Πολεμικού Ναυτικού ανέφεραν ότι το τουρκικό εμπορικό πλοίο «Karmate» που εμβόλισε το ελληνικό πολεμικό πλοίο περίπου 4 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Λέσβου είχε λειτουργήσει σαν να είχε «σημαδέψει» την κανονιοφόρο «Αρματωλός».

    Το νέο επεισόδιο με το πολεμικό πλοίο «Αρματωλός» ήλθε να προστεθεί σε μια σειρά από γεγονότα με μονάδες του στόλου που δείχνουν ότι η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι λένε στο τουρκικό Υπ. Μεταφορών για το συμβάν με το τουρκικό πλοίο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπ. Ναυτιλίας: Συμφωνία με βρετανικό νηογνώμονα για πλοία με ελληνική σημαία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διοικητική αναδιάρθρωση στον ΟΛΘ

     



    ΣΧΟΛΙΑ