• Πολιτική

    Αλέξης Τσίπρας: Ζήτησε την παραίτηση Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

    • NewsRoom


    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά την ενημέρωση που έλαβε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ προσωπικά από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

    Ο Αλέξης Τσίπρας προέβη σε σχετικές δηλώσεις, αμέσως μετά τη συνάντηση, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή δημοκρατική εκτροπή από ρυπαρό και εγκληματικό δίκτυο, που λειτουργούσε εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό».

    «Πλέον δε μιλάμε με βάση κάποιες εικασίες ή στη βάση κάποιων δημοσιευμάτων. Πλέον μιλάμε με αποδείξεις, που περισυνέλεξε η κατά το Σύνταγμα Αρμόδια Αρχή για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών κατά τους ελέγχους που διενήργησε στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Αυτές οι αποδείξεις επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μου. Η ΕΥΠ, την εποπτεία της οποίας έχει ο κ. Μητσοτάκης, με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και αλλεπάλληλες διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια εισαγγελέα την κα. Βλάχου, παραβίαζε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτικών προσώπων, ευρωβουλευτών, βουλευτών, υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων ακόμα και της ίδια της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων. Αυτή η δημοκρατική εκτροπή σε ένα κράτος δικαίου, σε μία ευνομούμενη πολιτεία, δε μπορεί να μείνει δίχως απόδοση ευθυνών. Ο Πρωθυπουργός των υποκλοπών, της εκτροπής και της συγκάλυψης, οφείλει να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες και όπως θα έκανε κάθε άλλος πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου να παραιτηθεί», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

    «Τα υπόλοιπα θα τα πούμε με λεπτομέρειες αύριο στη Βουλή», συνέχισε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε: «Το φως της αλήθειας ήδη νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης και η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη θα επικρατήσουν στον τόπο μας.»

    Διαβάστε επίσης:

    Κυβερνητικοί κύκλοι για φήμες πρότασης μομφής από ΣΥΡΙΖΑ: «Καλοδεχούμενη» – Θα αποδειχθεί πόσο συμπαγής είναι η πλειοψηφία της ΝΔ

    Οικονόμου κατά Ράμμου: Εξώθησε την ανεξάρτητη ΑΔΑΕ σε περίεργη προνομιακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ

    Ειδικό Δικαστήριο: Ημερολόγια για τα ραντεβού με Παππά και Αρτεμίου κατέθεσε ο Καλογρίτσας – Τι απαντά η πλευρά Παππά



    ΣΧΟΛΙΑ