ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το αίτημα για εκλογές επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Star.
Στο ερώτημα γιατί έφθασε να ζητήσει εκλογές εν μέσω πανδημίας, κάτι που πέρυσι απέρριπτε για τον ίδιο λόγο απάντησε: «Φθάσαμε στο σημείο να ζητήσουμε εκλογές γιατί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα έβγαινε ο πρωθυπουργός από την Βουλή να πει ότι δεν υπάρχει έρευνα που να δείχνει ότι η θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ δεν είναι αυξημένη, ενώ είχε στα χέρια του την μελέτη του κ. Τσιόδρα, είτε θα είχε ζητήσει συγγνώμη ή θα είχε παραιτηθεί. Αλλά ζητάμε εκλογές επίσης γιατί η κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε όλες τις δυνατότητες για να ενισχύσει την δημόσια υγεία». Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «Ζητάμε εκλογές γιατί στο μυαλό μας έχουμε την προστασία της ανθρώπινης ζωής, για να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται. Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει μία κυνική κυβέρνηση και ένας ένοχος πρωθυπουργός να διαχειρίζονται την πανδημία και την ανθρώπινη ζωή». Επικαλέστηκε την έρευνα Τσιόδρα – Λύτρα λέγοντας: «Η έρευνα ήταν εν γνώσει του πρωθυπουργού, και είναι σημαντικό όχι μόνο όσον αφορά το ψέμα που είπε στη Βουλή, αλλά για την διαπίστωση ότι το 38,5% των θανάτων θα είχε αποφευχθεί αν είχαμε ενισχύσει το σύστημα υγείας, που αφορά 8.000 οικογένειες».
Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ακόμη ότι «ο πρωθυπουργός λέει ψέματα και για τον αριθμό των ΜΕΘ» και πρόσθεσε ότι «αποδίδουμε ευθύνη για την αμέλεια να μην ενισχύσουν το σύστημα υγείας. Στο πρώτο κύμα αιφνιδιάστηκε, στο δεύτερο ολιγώρησε, σήμερα μιλάμε για συνειδητή επιλογή». Ο κ.Τσίπρας παρουσίασε γράφημα που, όπως είπε, δείχνει ότι είμαστε δύο φορές επάνω σε αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διαβάστε επίσης
Ανδρουλάκης: Οι παλινωδίες της κυβέρνησης βάζουν την κοινωνία σε μεγάλο κίνδυνο
Ο Τσίπρας απειλείται από τον Ανδρουλάκη – Το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) πλησιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μητσοτάκης: Υψηλά πρόστιμα έως και €5 εκατ. για φαινόμενα αισχροκέρδειας – Οι διεθνείς εξελίξεις επηρεάζουν και την οικονομία
- ΗΠΑ: Δημοσίευσαν τις ταυτότητες των έξι Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Ιράκ
- Χρυσοχοΐδης: Νέο σχέδιο με 150 αστυνομικούς στους δρόμους για το κυκλοφοριακό – Σύντομα τα πρόστιμα από τις «έξυπνες κάμερες»
- Χορμόβα (ΔΥΠΑ): Πάνω από 260.000 ωφελούμενοι στην αγορά εργασίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.