• Πολιτική

    Ο Τσίπρας απειλείται από τον Ανδρουλάκη – Το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) πλησιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • NewsRoom
    Ο Τσίπρας απειλείται από τον Ανδρουλάκη – Το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) πλησιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ

    Αλέξης Τσίπρας – Νίκος Ανδρουλάκης


    Άλλη μία δημοσκόπηση ήρθε να  καταγράψει την τάση που διαμορφώνεται στους πολίτες αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις ύστερα από τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) και την ανάδειξη στην ηγεσία του κόμματος του Νίκου Ανδρουλάκη.

    Φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να δρομολογούνται αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, αφού από τη μια έχουμε άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ με ταυτόχρονη  πτώση των ποσοστών και των δύο κομμάτων κι από την άλλη, μεγάλη αύξηση του ποσοστού του ΚΙΝΑΛ, το οποίο πλέον κινείται μεταξύ 13% και 15%.

    Για την ακρίβεια, έχει δημιουργηθεί μια νέα δυναμική που αφορά στο πολιτικό σύστημα και μια νέα ευκαιρία που αφορά στο ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ). Η δυναμική δείχνει ότι πλέον σπάει ο δικομματισμός καθώς το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη μπαίνει σφήνα με σοβαρές αξιώσεις στο παιχνίδι. Και μάλιστα, δεν εμφανίζεται στις πολιτικές εξελίξεις ως συγκυριακός  παίκτης όπως εμφανίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο των μνημονίων.

    Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, μετά από μια επικίνδυνα αποτυχημένη πλήρη τετραετία διακυβέρνησης, δείχνει και ως αξιωματική αντιπολίτευση μία πλήρη ανικανότητα να ανταπεξέλθει στοιχειωδώς στα καθήκοντά του. Έτσι, έχουμε το αντικειμενικό δεδομένο ότι όχι μόνο δεν βελτιώνει τις επιδόσεις του έναντι της κυβέρνησης, άλλα κατρακυλά δημοσκοπικά. Αντί να χάνει η κυβέρνηση, όπως κατά τεκμήριο συμβαίνει, χάνει η αντιπολίτευση και αυτό αποτελεί ακόμα ένα αρνητικό επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του και πρώην πρωθυπουργού, προσωπικά.

    Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, ως αφορμή για προβληματισμό καθώς  οδεύουμε σιγά σιγά προς εκλογές, έδειξε ότι δίνεται απρόσκοπτα στο  ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) μια μεγάλη ευκαιρία. Θα την εκμεταλλευθεί σωστά;

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε ό,τι αφορά στην δημοφιλία των αρχηγών, παρουσιάζει μία εντυπωσιακά καλή εικόνα, που εκτιμάται και ως μία δική του, επίσης μεγάλη, ευκαιρία. Ο  νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) έχει το μικρότερο ποσοστό αρνητικών γνωμών – μόλις 20,6 % έναντι  68,6 % που έχει ο Αλέξης Τσίπρας. Προς αποφυγή παρερμηνειών να τονίσουμε εδώ ότι όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με κάποιον ευσεβή πόθο. εκφράζουν μια τάση, μια δυναμική που υπάρχει, η οποία αν εκτιμηθεί σωστά από τον κ. Ανδρουλάκη και το κόμμα του μπορεί να έχουμε ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό.

    Το βέβαιο σε όλα αυτά τα νέα δεδομένα που προκύπτουν, είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν «τραβούν», ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει αντίπαλο και ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει μια μεγάλη δυνατότητα να είναι ο ηγέτης που θα παραλάβει μία καθημαγμένη παράταξη και θα την αναγεννήσει.

    Διαβάστε επίσης

    Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση της ΝΔ αποκλείει χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης

    Ακραία πόλωση στη βουλή – Με πρακτικές Τραμπ ο Τσίπρας αμύνεται απέναντι στο ΚΙΝΑΛ



    ΣΧΟΛΙΑ