• Πολιτική

    Αλέξης Πατέλης: «Σε 2 χρόνια η Ελλάδα ανέβηκε 10 θέσεις στην προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+»

    Αλέξης Πατέλης, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού

    Αλέξης Πατέλης


    Θεαματική πρόοδος έχει σημειωθεί την τελευταία διετία στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά στην προστασία των δικαιωμάτων ατόμων ΛΟΑΤΚΙ+, όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter, ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, κ. Αλέξης Πατέλης.

    Ειδικότερα, ο κ. Πατέλης υποστηρίζει  ότι «η Ελλάδα ανεβαίνει δέκα μονάδες σε δύο χρόνια στην ετήσια κατάταξη της ILGA-Europe για την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων. Είναι 13η από 49 χώρες στην Ευρώπη, υψηλότερα από Γερμανία, Αυστρία και Ιρλανδία».

    Σχετικά με την ILGA-Europe πρόκειται για το ευρωπαϊκό παράρτημα της παγκόσμιας οργάνωσης International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association. Όσον αφορά τον νέο χάρτη της ILGA πιστοποιεί τη βελτιωμένη επίδοση της Ελλάδας κατά 10 μονάδες μέσα σε δύο χρόνια, περίοδο έναρξης της εφαρμογής της  Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+. Ο σχετικός δείκτης από 47% το 2021 , ανήλθε στο 52% το 2022, ενώ φέτος άγγιξε το 57%. Η Ελλάδα καταλαμβάνει τη 13η σε σύνολο 49 χωρών στην Ευρώπη όσον αφορά τη νομική προστασία και την εφαρμογή πολιτικών υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτών, ψηλότερα από χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Ιρλανδία.

    Διαβάστε επίσης:

    Σκέρτσος: Νομοθετική ρύθμιση για την κοστολόγηση των οικονομικών προγραμμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ