• Πολιτική

    Αλέξης Γεωργούλης: Έστειλε δεύτερη επιστολή στη Μέτσολα ζητώντας την επίσπευση της άρσης της ασυλίας του

    • NewsRoom
    Αλέξης Γεωργούλης

    Αλέξης Γεωργούλης


    Δεύτερη επιστολή στην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα με την οποία ζητά να επισπευστούν οι διαδικασίες για την άρση της ασυλίας του έστειλε, σύμφωνα με το Mega, την προηγούμενη Τρίτη ο Αλέξης Γεωργούλης.

    Ο ευρωβουλευτής εμφανίζεται πρόθυμος να διευκολύνει τη διαδικασία για την άρση της ασυλίας του, κάτι που είναι απαραίτητο για ναα μπορέσει να κληθεί ενώπιον των δικαστικών Αρχών του Βελγίου. Άλλωστε, όπως έχουν κάνει γνωστό οι δικηγόροι του, μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στη δικογραφία, κάτι που είναι λογικό όσο παραμένει σε ισχύ η ασυλία του.

    Με τις μέχρι τώρα αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου, στις 8 Μαΐου αναμένεται να οριστεί ο εισηγητής για την υπόθεσή του στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Ωστόσο, το πότε θα συζητηθεί στην επιτροπή το αίτημα των Βελγικών Αρχών παραμένει άγνωστο.

    Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Γεωργούλης έχει καταγγελθεί για βιασμό και ξυλοδαρμό το 2020, με τις Βελγικές Αρχές να καθυστερούν για τρία χρόνια την έρευνα. Ο ίδιος ο ευρωβουλευτής έσπευσε να συνδέσει το αίτημα των Βελγικών Αρχών στο Ευρωκοινοβούλιο και την αποκάλυψη της καταγγελίας  με τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα.

    Διαβάστε επίσης

    Τσίπρας από Νέα Μουδανιά: Ήρθε η ώρα για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή

    Ανδρουλάκης: Έχουμε χρέος να αναγεννήσουμε τη δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ



    ΣΧΟΛΙΑ