ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αναντιστοιχίες ανάμεσα στο αρχείο της Πυροσβεστικής και σε όσα έχουν καταθέσει πυροσβέστες για την ώρα παρουσίας τους στο μέτωπο της πυρκαγιάς προκύπτουν από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με την απόδοση ευθυνών για τη φωτιά στο Μάτι.
Από την έρευνα προκύπτει ότι ανώτατος αξιωματικός που είχε την ευθύνη της κατάσβεσης και εκτελούσε περιπολία στην ανατολική Αττική φαίνεται να ενεργοποιήθηκε 40 λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, στις 17:30. Στην κατάθεσή του, όμως, σύμφωνα με την Καθημερινή, ο συγκεκριμένος αξιωματικός φέρεται να κατέθεσε ότι εντόπισε άμεσα την πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης και μάλιστα υπάρχει καταγεγραμμένη επικοινωνία του με το 199 στις 16:59.
Σε άλλη περίπτωση αξιωματικός που ήταν σε επιφυλακή στη Δυτική Αττική εμφανίζεται να ειδοποιήθηκε για τη φωτιά μετά από 50 λεπτά, ενώ ο ίδιος έχει δηλώσει ότι μετείχε στην εκκένωση του Λυρείου ιδρύματος που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά.
Η εφημερίδα επικαλείται ανώνυμη πηγή που υποστηρίζει ότι αυτές οι ανακρίβειες προέκυψαν από την καταχώριση με καθυστέρηση και προχειρότητα των χρόνων στο αρχείο της Πυροσβεστικής.
Η αλήθεια θα φανεί από την άρση απορρήτου των κινητών τηλεφώνων των πυροσβεστών που μετείχαν στην επιχείρηση στο Μάτι. Παράλληλα, φως θα ρίξει και η καταγραφή της πορείας κάθε πυροσβεστικού οχήματος που γίνεται από το σύστημα Engage το οποίο παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την κίνηση κάθε υδροφόρας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη-σοκ από άνδρα της ΕΛ.ΑΣ.: Η Πυροσβεστική δεν μας είπε ποτέ ότι η φωτιά ξέφυγε
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σοκαριστική αποκάλυψη: «Χαλασμένο τηλέφωνο» μεταξύ ΕΛ.ΑΣ και Πυροσβεστικής τις κρίσιμες ώρες της 23ης Ιουλίου
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρώην Υπαρχηγός Πυροσβεστικής: Καθυστέρησε μισή ώρα να ενημερωθεί το συντονιστικό κέντρο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παύλος Μαρινάκης: Απέναντι στους επικίνδυνους λαϊκισμούς και τις δημαγωγίες του κ. Τσίπρα, η κυβέρνηση απαντά με πράξεις που στηρίζουν την οικονομία και τους πιο αδύναμους
- Κριστίν Λαγκάρντ: Μεταξύ του «πολύ νωρίς» ή του «πολύ αργά» η ΕΚΤ
- Σταύρος Παπασταύρου: Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θωρακίζει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Ήρεμα νερά σημαίνουν ελεύθερα νερά, όπου κυριαρχεί το Διεθνές Δίκαιο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.