• Top Stories

    Ακροδεξιό κόμμα στην Αυστρία κερδίζει την πρωτιά

    • NewsRoom


    Ήρθε η ώρα της πλήρους ανάδειξης των ακροδεξιών κομμάτων, τα οποία χρόνια τώρα παλεύουν με τις πρωτοποριακές δυνάμεις της κοινωνίας οι οποίες -ως φαίνεται- δεν ήταν αρκετές για να αντιμετωπίσουν τέτοια «φαινόμενα».

    Συγκεκριμένα, το ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα της Αυστρίας, το Κόμμα των Ελευθέρων, πέτυχε σε δημοσκόπηση όχι μόνο το δικό τους μεγαλύτερο ποσοστό, το οποίο ανέρχεται στο 33% αλλά και το μεγαλύτερο από όλα τα άλλα κόμματα, καταλαμβάνοντας έτσι την πρώτη θέση, σε απόσταση σχεδόν 10 μονάδων από το δεύτερο κόμμα.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση τα δύο συγκυβερνώντα στην Αυστρία κόμματα, το συντηρητικό Λαϊκό και το Σοσιαλδημοκρατικό, ακολουθούν με ποσοστά που υπολείπονται πολύ εκείνου των Ελευθέρων, με το πρώτο να βρίσκεται στο 24% και το δεύτερο στο 23%, ενώ ακολουθούν οι Πράσινοι με ποσοστό 12% και το κόμμα ΝΕΟΣ με 5%.

    Στο ερώτημα προτίμησης, σε περίπτωση απευθείας εκλογής καγκελάριου, ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Werner Faymann, έρχεται τρίτος με 24%, ενώ τη πρωτιά κερδίζει ο αρχηγός των Ελευθέρων, Heinz-Christian Strache, που προηγείται με το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό 32% και ακολουθά στη δεύτερη θέση ο Αντικαγκελάριος και αρχηγός του Λαικού Κόμματος,Reinhold Mitterlehner με 27%.

    Να σημειωθεί, επίσης ότι όπως λένε οι πολιτικοί αναλυτές το Κόμμα των Ελευθέρων προηγείται χωρίς ο αρχηγός του να έχει καταβάλλει ιδιαίτερα μεγάλες προσπάθειες. 

     



    ΣΧΟΛΙΑ