• Πολιτική

    Ακάρ: «Η Ελλάδα έχει μπει στη μύτη μας από τη μέρα που ιδρύθηκε»

    • NewsRoom


    Ο Χουλουσί Ακάρ γύρισε στις προκλητικές δηλώσεις. Ο υπουργός Άμυνας  κατηγόρησε τους Έλληνες ότι ακόμα διακατέχονται από τους πόθους της “Μεγάλης Ιδέας”, αποκάλεσε εφεύρημα της Ελλάδας το “νεο-οθωμανικό” δόγμα για το οποίο κατηγορούνται οι Τούρκοι, ενώ επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει μπει στη μύτη της Τουρκίας από τη μέρα που ιδρύθηκε.

    “Ενώ προσεγγίζουμε τα προβλήματα με ειρηνικές λύσεις, ορισμένοι γνωστοί Έλληνες πολιτικοί επινόησαν ένα δόγμα που το ονόμασαν Νέο-οθωμανισμό για να καλύψουν τα δικά τους όνειρα της Μεγάλης Ιδέας. Κατηγορούν την Τουρκία για επεκτατισμό. Αυτή που πραγματικά επεκτείνεται είναι η ίδια η Ελλάδα, που έχει μπει στη μύτη μας από την ημέρα που ιδρύθηκε και συνεχώς προκαλεί και απειλεί την Τουρκία” είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

    «Εμείς καταβάλλουμε πάντα μεγάλες προσπάθειες για να κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους του διαλόγου με τη γείτονά μας Ελλάδα »

    “Πάντα σεβόμασταν τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των γειτόνων μας και συνεχίζουμε να το κάνουμε. Ο μοναδικός μας στόχος είναι να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια της χώρας και του έθνους μας. Η προσδοκία μας από τους γείτονές μας είναι να συμπεριφέρονται με λογική και σύνεση και να σέβονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στη βάση του διεθνούς δικαίου.

    Παρά τις προκλητικές ενέργειες και ρητορικές, εμείς καταβάλλουμε πάντα μεγάλες προσπάθειες για να κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους του διαλόγου με τη γείτονά μας Ελλάδα και πάντα τείνουμε το χέρι μας στην ειρήνη για τη σταθερότητα στην περιοχή μας. ενώ προσεγγίζουμε τα προβλήματα προσπαθώντας να βρούμε ειρηνικές λύσεις”, δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ

    Διαβάστε επίσης

    Κυβέρνηση Σούνακ: Αναλαμβάνει αντιπρόεδρος ο Ράαμπ – Υπουργός Οικονομικών ο Χάντ

    Πούτιν: Η Ρωσία πρέπει να επιταχύνει την λήψη αποφάσεων για την σύγκρουση στην Ουκρανία

    Ουκρανική Κυβέρνηση: Συνιστούν στους Ουκρανούς πρόσφυγες να περάσουν το χειμώνα στο εξωτερικό



    ΣΧΟΛΙΑ