• Πολιτική

    Άδωνις Γεωργιάδης: Είμαστε πάνω από τα προβλήματα του κόσμου

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης

    Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης


    «Είμαστε πάνω από τα προβλήματα του κόσμου και η αγωνία μας να γίνει η ζωή των Ελλήνων πολιτών καλύτερη είναι αυτό που μας κινητροδοτεί» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

    Ερωτηθείς για τον χρόνο απονομής των συντάξεων, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι καταγράφεται μεγάλη βελτίωση και ο στόχος είναι οι εκκρεμείς συντάξεις να μειωθούν περίπου σε 25.000 έως το τέλος του έτους.

    Ταυτόχρονα, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι ο προγραμματισμός για τη δημιουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του e-ΕΦΚΑ προχωράει γρηγορότερα σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα, που έχει τεθεί.

    «Προχωράμε επίσης στην ψηφιοποίηση όλου του ασφαλιστικού βίου των πολιτών. Αυτό σημαίνει ότι, σε τρία χρόνια από σήμερα, θα μπορούμε να βλέπουμε στο κινητό τηλέφωνο τα πάντα και να ξέρουμε πότε θα έχουμε κατοχυρώσει δικαίωμα σύνταξης.

    Επιπλέον, με τον νόμο, που φέρνουμε, εξομοιώνουμε τον τρόπο που δίνονται τα εφάπαξ και οι επικουρικές συντάξεις στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, έτσι ώστε να ξεκολλήσουμε πάνω από 15.000 εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, μέχρι το τέλος του χρόνου.

    Αυτό θα είναι μία μεγάλη επανάσταση, γιατί θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις σχεδόν στο 50% από την ημέρα που ανέλαβα. Παράλληλα, εγκαινιάζουμε μία πιλοτική δράση, όπου, 6 μήνες νωρίτερα, θα ενημερώνεται ο υποψήφιος συνταξιούχος για τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσει για την έκδοση της σύνταξής του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

    Α. Γεωργιάδης: Βρήκαμε δουλειά σε 2.500 ανθρώπους μέσα σε 3 ημέρες στις «Ημέρες Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη

    Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας μίλησε και για τα προγράμματα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), επισημαίνοντας ότι εξελίσσονται με πάρα πολύ καλό ρυθμό.

    «Τα τελευταία 3 χρόνια, περίπου 155.000 πολίτες έχουν βρει εργασία από τα προγράμματα της ΔΥΠΑ. Η πραγματική πολιτική είναι να βρίσκεις στον κόσμο δουλειά.

    Στις “Ημέρες Καριέρας” στη Θεσσαλονίκη, μέσα σε 3 ημέρες, βρήκαμε δουλειά σε 2.500 ανθρώπους» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

    Διαβάστε επίσης:

    Κασσελάκης: Ο κ. Μητσοτάκης φοροεπιδρομή, εμείς δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια

    Τριαντόπουλος: Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα όσα είπε ο κ. Βελόπουλος

    Θεοχάρης: Με τις νέες ρυθμίσεις στοχεύουμε σε μεγαλύτερη αναλογικότητα και στην πάταξη της φοροδιαφυγής



    ΣΧΟΛΙΑ