• Πολιτική

    Αδιόρθωτος Τσίπρας: Χλευάζει τους πολίτες που ψήφισαν στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ – «Είδαν φως και μπήκαν»!

    • Αλίκη Χατζή
    Αλέξης Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας


    Και τι δεν μας είπε μεταξύ άλλων πολλών απίθανων και πρωτοφανών ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του συνέντευξη μετά την εισήγηση του να εκλέγεται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση στο Kontra channel.

    Μερικά ήταν αποκαλυπτικά, όπως το πόσο στηρίζει τον Παύλο Πολάκη, άλλα ήταν συγκινητικά, όπως όταν περιέγραψε τον εαυτό του ως «αυτοδημιούργητο», με ύφος που θύμιζε εξωραϊσμένο Νίκο Ξανθόπουλο και άλλα ήταν τόσο αντιαισθητικά φιλόνικα, που δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική. Η φράση του για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «αφού είναι τόσο μάγκας και νταής και μας λέει ”γαλοπούλες” γιατί δεν μπορεί να κάνει εκλογές τώρα; Γιατί δεν κάνει εκλογές;», απλά , μας υπερβαίνει σε επινοητικότητα, φαντασία και πολιτική συγκρότηση…

    Θα προσπεράσουμε και την απρέπεια να συνδέσει ο Αλέξης Τσίπρας την επιτυχία του Νίκου Ανδρουλάκη με τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Τον φοβάται, είναι φανερό!

    Θα σταθούμε όμως στις προσβλητικές ειρωνείες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που τον περασμένο Δεκέμβριο στήθηκαν επί ώρες για να συμμετάσχουν σε μια εκλογική διαδικασία και να επιλέξουν νέο αρχηγό μιας παράταξης.

    Όχι μία, αλλά δύο φορές, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αυτοί που ψήφισαν για αρχηγό στο ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) … «είδαν φως και μπήκαν», επειδή η παράταξη δεχόταν ως ψηφοφόρους και πολίτες που δεν είναι μέλη της. Την πρώτη φορά που το είπε πέρασε κάπως απαρατήρητο από τους δύο δημοσιογράφους που του πήραν συνέντευξη στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου. Και γι’ αυτό το επανέλαβε … χωρίς να ερωτηθεί:

    «Ένα τελευταίο να σας πω για να το καταλάβουν και οι τηλεθεατές μας. Αυτό το μοντέλο, του “είδα φως και μπήκα, ψήφισα και μετά δεν ξαναπατάω”, που κάνει το ΚΙΝΑΛ στις εκλογές του, που φυσικά το βοήθησε, γιατί δημιουργείται ένα κλίμα ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης, είναι ένα μοντέλο το οποίο συναντήσαμε μονάχα στην Ιταλία και στις εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος. Το έκανε στη χώρα και η ΝΔ, η ΝΔ το άλλαξε όμως».

    Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να κρύψει την ανησυχία του για το τι συνέβη πριν από 40 ημέρες με την αθρόα προσέλευση ψηφοφόρων –μελών και φίλων– στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ: 270.706 πολίτες πήγαν και ψήφισαν.

    Ένα δεύτερο στοιχείο είναι ότι δεν κρύβει την αγωνία του για τη συμμετοχή στις δικές του εκλογές από τη «βάση», τις οποίες πρότεινε για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη νέα ήττα -που σαφώς πλέον παραδέχεται -στις επόμενες εκλογές . Τα μέλη του κόμματος του είναι πολύ λιγότερα, αλλά την ίδια ώρα, κανείς στην Κουμουνδούρου δεν τολμά να προβλέψει πόσα από αυτά θα πάνε να ψηφίσουν.

    Το τρίτο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έμαθε τίποτα από τις προηγούμενες ήττες του. Εξακολουθεί να πολιτεύεται , υποτιμώντας το μέσο πολίτη και χλευάζει τις δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούν άλλα κόμματα. Και μιλάμε για τον πολιτικό που στο προηγούμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, διέταξε τους συνέδρους να ξαναψηφίσουν γιατί δεν είχαν ψηφίσει ό,τι ήθελε εκείνος να ψηφίσουν!!!

    Διαβάστε επίσης

    Η καυτή ανάσα του ΚΙΝΑΛ στην πλάτη του ΣΥΡΙΖΑ

    Ο Τσίπρας συγκρούεται με Τσακαλώτο – Φίλη και προστατεύει τον Πολάκη

    Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία με τις ΗΠΑ, κιτς η τελετή παραλαβής των Rafale – Όχι σε κυβέρνηση μειοψηφίας



    ΣΧΟΛΙΑ