• Πολιτική

    Αδ. Γεωργιάδης: Η βία της άκρας Αριστεράς θα τελειώσει επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη

    • NewsRoom
    Γεωργιάδης για ανατιμήσεις: Θα πάρουμε μέτρα αν χρειαστεί - Δεν χρειάζεται πανικός


    Στο θέμα της αποτρόπαιης επίθεσης που δέχτηκε ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου, Δημήτρη Μπουραντώνη, αναφέρθηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

    Ο κ. Γεωργιάδης, ερωτηθείς σχετικά, υπεραμύνθηκε της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, λέγοντας ότι βοηθά στην αντιμετώπιση ζητημάτων βίας εντός των πανεπιστημίων, αν κάποιος καλέσει τις αστυνομικές αρχές.

    «Η κατάργηση του ασύλου μπορεί να λύσει το πρόβλημα, αν κάποιος καλέσει την αστυνομία. Στην προκειμένη περίπτωση, ουδείς κάλεσε την αστυνομία» σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι πανεπιστημιακές αρχές φοβούνται ότι αν καλέσουν την αστυνομία μπορεί τις επόμενες μέρες να συμβούν χειρότερα περιστατικά.

    «Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είμαστε απολύτως αποφασισμένοι, όπως ξεμπερδέψαμε με τη Χρυσή Αυγή, έτσι να ξεμπερδέψουμε και με την ‘κόκκινη Χρυσή Αυγή’, γιατί όλοι αυτοί δεν είναι παρά εγκληματικές συμμορίες» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και υπογράμμισε ότι έχει σκοπό να εισηγηθεί πολύ αυστηρούς νόμους για τις ποινές που θα επιβάλλουν τα δικαστήρια, ώστε να μπαίνουν φυλακή χωρίς αναστολή.

    «Η βία της άκρας Αριστεράς έχει έρθει η ώρα να τελειώσει και θα τελειώσει επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη» τόνισε.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης δήλωσε, μιλώντας στο Mega, για το ίδιο θέμα: «Ας μην κάνουμε ότι πέφτουμε από τα σύννεφα. Πρόκειται για μία ενδημική κατάσταση μέσα στα πανεπιστήμια και που έχει στηριχθεί από διάφορες πλευρές.

    » Πλέον δεν αρκούν καταδικαστικές δηλώσεις και η κυβέρνηση της ΝΔ έχει κάνει πρώτα βήματα για να αντιμετωπιστούν τέτοια περιστατικά -η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ήταν ένα τέτοιο βήμα. Πρέπει από την πλευρά της κυβέρνησης και του υπουργείου Δικαιοσύνης πρέπει να συνταχθούν επιβαρυντικές διατάξεις που έχουν αυτού του τύπου την βία προκειμένου να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοια περιστατικά. Επίσης θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΛ.ΑΣ και τα πανεπιστήμια προκειμένου να μπορεί η όποια επέμβαση να είναι άμεση και αποτελεσματική. Τέλος το τρίτο που πρέπει να γίνει αφορά την ακαδημαϊκή κοινότητα» δήλωσε ο κ. Βορίδης.

    Στην ίδια εκπομπή του Mega ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε: «Υπήρξε μία απόλυτη καταδίκη από ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο απέναντι σε ένα περιστατικό που καταπατά οποιαδήποτε μορφή ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

    » Τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται κυρίως μέσα από μία κοινή αίσθηση ευθύνης της ίδιας της πανεπιστημιακής κοινότητας. Το πλαίσιο της αστυνομικής παρέμβασης πλέον υπάρχει μετά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, τίθεται όμως θέμα ευρύτερης περιφρούρησης των πανεπιστημίων. Η πανεπιστημιακή κοινότητα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο σε κάθε περίπτωση».

     



    ΣΧΟΛΙΑ