ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συνεχίζει τις πληρωμές αποζημιώσεων για τα ζώα που θανατώθηκαν εξ αιτίας της πανώλης και της ευλογιάς, σε εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 687/2020.
Σήμερα πιστώθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στους λογαριασμούς των Περιφερειών 7,6 εκατ. ευρώ για να καταβληθούν στους δικαιούχους κτηνοτρόφους.
Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Δεκεμβρίου, ημέρα που ξεκίνησε η καταβολή αποζημιώσεων, είχαν πιστωθεί στις Περιφέρειες 5,7 εκατ. ευρώ για να καταβληθούν σε δικαιούχους κτηνοτρόφους, αλλά και για να καλυφθούν έξοδα των Περιφερειών.
Συνολικά, μέχρι σήμερα, έχουν πιστωθεί στις Περιφέρειες για αποζημιώσεις προς τους κτηνοτρόφους, τα ζώα των οποίων επλήγησαν από τις δύο ζωονόσους αλλά και για κάλυψη εξόδων που έκαναν οι Περιφέρειες, περισσότερα από 13,3 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε επίσης
ΥΠΑΑΤ: Ξεκίνησε η καταβολή αποζημιώσεων για πανώλη και ευλογιά
ΥπΑΑΤ: Σε εξέλιξη έργα και δράσεις ύψους 180 εκατ. ευρώ στην Καστοριά
ΥπΑΑΤ: Προδημοσίευση πρόσκλησης για προτάσεις σε πρόγραμμα ύψους 71 εκατ. ευρώ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- 3.683.423 μοναδικοί χρήστες επέλεξαν το mononews.gr για την ενημέρωσή τους τον Ιανουάριο
- Φαραντούρης για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Πράξεις εθνικής κυριαρχίας πριν οποιοδήποτε διάλογο
- Deutsche Bank: Στα 6.000 δολάρια ο χρυσός έως το τέλος του 2026
- Νέα Πέραμος – Δολοφονία 27χρονου: Τον κράτησαν ζωντανό για έξι ημέρες και τον εκτέλεσαν πισώπλατα με 10 σφαίρες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.