• Οικονομία

    «Ξεπαγώνουν» οι καθυστερήσεις στο “Fuel Pass 2” – Όλα τα ποσά για άυλη κάρτα και ΙΒΑΝ

    Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας - Eurogroup

    Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας


    Αρκετοί δικαιούχοι του “Fuel Pass 2” δεν έχουν λάβει ακόμα τα χρήματα της επιδότησης στη βενζίνη. Πρόκειται κυρίως για όσους προτίμησαν να λάβουν την κρατική στήριξη μέσω της ψηφιακής άυλης κάρτας, προκειμένου να εκμεταλλευθούν και το «μπόνους» των 15 ευρώ.

    Ωστόσο, αρκετοί εξ’ αυτών αν και είχαν υποβάλει την αίτησή τους την περασμένη εβδομάδα, περιμένουν με αγωνία να ενημερωθούν ότι πήραν τελικά τα χρήματα, που για την ηπειρωτική Ελλάδα το ποσό ανέρχεται στα 80 ευρώ με ψηφιακή κάρτα και στα 65 ευρώ με ΙΒΑΝ, ενώ στα νησιά στα 100 ευρώ με ψηφιακή κάρτα και στα 85 ευρώ με απευθείας κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

    Έκτακτη σύσκεψη

    Μάλιστα, το πρωί πραγματοποιήθηκε και τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τις τράπεζες για το θέμα των πληρωμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες ξεκίνησαν ήδη να πιστώνουν τα χρήματα της επιδότησης στις ψηφιακές κάρτες που εκδόθηκαν για τους δικαιούχους, προκειμένου να λάβουν άμεσα τα ποσά, ενώ οι καταβολές θα συνεχιστούν και από την επόμενη εβδομάδα.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στην πληρωμή της επιδότησης προς όσους δικαιούχους έχουν επιλέξει την απευθείας κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

    Οι σημερινές πληρωμές

    Μόνο για σήμερα εγκρίθηκαν:

    • 5.334 αιτήσεις ύψους 432.440 ευρώ για τους δικαιούχους που επέλεξαν να λάβουν την επιδότηση μέσω της Viva Wallet,
    • 10.303 αιτήσεις δικαιούχων ύψους 842.050 ευρώ για την έκδοση ψηφιακής κάρτας στην Alpha Bank και
    • 7.489 αιτήσεις δικαιούχων που έλαβαν την επιδότηση με απευθείας κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

    Αξίζει να σημειωθεί πως η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών ακινήτων που έχουν υποβάλει αίτηση για το «Fuel Pass 2» επέλεξαν να λάβουν την επιδότηση με κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Από τις συνολικά 2,1 εκατομμύρια αιτήσεις σχεδόν 1 στους 4 ή 582.000 επέλεξαν την άυλη ψηφιακή κάρτα και 1 στους 3 ή 1.550.000 ζήτησαν να λάβουν την κρατική επιδότηση στο ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμό χάνοντας το «μπόνους» των 15 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Eurostat – Εμπορικές πτήσεις: Σε χρονιά ρεκόρ η Ελλάδα

    Ενισχύθηκε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη – Αύξηση 0,7% τον Ιούνιο



    ΣΧΟΛΙΑ