ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή (Eurostat), και την σχετική μηνιαία έκθεση που δημοσιεύει, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με εξαίρεση την Ελλάδα, έχει καταγραφεί σημαντική μείωση στον αριθμό των εμπορικών πτήσεων.
Πιο συγκεκριμένα, οι εμπορικές πτήσεις τον Ιούλιο του 2022 μειώθηκαν κατά 15% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019. Σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή τάση, στην Ελλάδα όχι μόνο δεν κατεγράφη μείωση στον αριθμό των εμπορικών πτήσεων, αλλά σημαντική αύξηση της τάξεως του 7%.
Η μεγαλύτερη μείωση στον αριθμό των εμπορικών πτήσεων καταγράφεται στην Σλοβενία (-41%), ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μείωση παρατηρείται τον μήνα Ιούλιο και σε παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμούς για τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως η Ιταλία (-9,5%), η Ισπανία (-7,3%), η Γαλλία (-11,8%) και η Μάλτα (-12,1%).
Όπως φανερώνουν οι μέχρι τώρα επιδόσεις σε αφίξεις και έσοδα, ο ελληνικός τουρισμός βαδίζει ολοταχώς για μια χρονιά ρεκόρ.
Διαβάστε επίσης:
Eurostat: Οι κυβερνήσεις της ΕΕ δαπάνησαν 32,9 δισ. ευρώ για την πυροπροστασία το 2020
Σταϊκούρας: Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης και επίδομα θέρμανσης στο πακέτο των μέτρων στήριξης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυπριακές τράπεζες: Τρίτη απόπειρα για επιβολή έκτακτου φόρου 20% – Τι θα συμβεί με Tράπεζα Κύπρου και Eurobank
- Η Εθνική Τράπεζα φέρνει την άμεση online χρηματοδότηση για την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου μέσω Cardom
- Στις αγορές για 8 δισ. ευρώ το Ελληνικό Δημόσιο το 2026
- Δημοσκόπηση: Tο 51% των Ευρωπαίων θεωρεί αυξημένο τον κίνδυνο για πόλεμο με τη Ρωσία