• Οικονομία

    Ξεκινάει την Τετάρτη 6 Απριλίου το 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

    • NewsRoom
    Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών


    Την Τετάρτη, 6 Απριλίου στις 12:00 το μεσημέρι, ξεκινούν οι εργασίες του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, με την συμμετοχή 780 προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο.

    Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επιστρέφει στη γενέτειρά του, στους Δελφούς, μετά από δύο χρόνια, και θα διαρκέσει έως το Σάββατο, 9 Απριλίου.

    Το 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με τίτλο «New Realities» θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία ομιλητών, χορηγών και συνέδρων, ενώ για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα αναγκαία μέτρα υγειονομικής προφύλαξης για την πανδημία.

    To πρόγραμμα θα μεταδίδεται ζωντανά σε 5 ταυτόχρονα live streams και είναι δομημένο σε 7 θεματικούς πυλώνες:

    • Γεωπολιτική και Διεθνής Ασφάλεια
    • Παγκόσμια Οικονομία
    • Βιωσιμότητα και Κλιματική Αλλαγή
    • Το μέλλον της Ένωσης
    • Τεχνολογία και το Μέλλον της Ανάπτυξης
    • Για μια ισχυρή Ελληνική οικονομία
    • Άνθρωποι, Οργανώσεις και Κοινωνία

    Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι όπως κάθε χρόνο, το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών τελεί Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία θα ανοίξει με την ομιλία της τις εργασίες του Φόρουμ.

    Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Roberta Metsola θα απευθύνει διαδικτυακό χαιρετισμό. Στην έναρξη του Φόρουμ χαιρετισμό θα απευθύνει και η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου των Δελφών.

    Ποιοι θα συμμετέχουν στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ

    Στις πολυάριθμες συζητήσεις του Φόρουμ θα συμμετέχουν με φυσική παρουσία οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και της Βουλγαρίας Kiril Petkov , ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης Zoran Tegeltija, ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Zdravko Krivokapić καθώς και ο Πρωθυπουργός του Κομπίν Κουρσσυφίου , ο Κομπίν Κουρτσυφίου και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας , ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας, Carl Bildt και ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Tony Blair.

    Άλλα σημαίνοντα πρόσωπα που θα δώσουν το παρών στους Δελφούς είναι ο Valdis Dombrovskis, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Επιτροπής, ο Μαργαρίτης Σχοινάς , Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Επίτροπος για την Προώθηση του Τρόπου Ζωής μας, οι Ευρωπαίοι Επίτροποι, Johannes Hahn, της Επίτροπος. Ε.Ε., η Kadri Simson , Επίτροπος για την Ενέργεια, καθώς και ο Klaus Regling, επικεφαλής του μηχανισμού Σταθερότητας.

    Στους διακεκριμένους ομιλητές συμπεριλαμβάνονται, η Tatiana Valovaya , Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΟΗΕ, ο Mathias Cormann , Γενικός Γραμματέας του ΟΑΣΑ, ο Ulrik Vestergaard Knudsen , Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ, η Odile Renaud-Basso , Πρόεδρος της Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, o Γιάννης Στουρνάρας , Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Gabriel Makhlouf Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας , Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και ο Martin Wolf , Επικεφαλής Οικονομικός Σχολιαστής των Financial Times, ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος , ο Γιώργος Μπαμπινιώτης , καθηγητής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο δρ. Armand D’Angour καθηγητής Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, oΣωτήρης Ριζάς , Προϊστάμενος του Κέντρου Ερευνών Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού στην Ακαδημία Αθηνών.

    Διαδικτυακές συμμετοχές

    Διαδικτυακά θα συμμετέχουν στις συζητήσεις του Φόρουμ και ο Επίτροπος Οικονομίας, Paolo Gentiloni , ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Σλοβενίας, Janez Janša , η Υπουργός Οικονομίας & Ψηφιοποίησης της Ισπανίας, Nadia Calviño , o Υφυπουργός Επιχειρήσεων, Ενέργειας , ο Στρατηγός David H. Petraeus , Πρόεδρος του KKR Global Institute, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, δρ. Albert Bourla και ο πρώην Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας, Jean Claude Trichetκαι o Κωνσταντίνος Δασκαλάκης , Καθηγητής στο Εργαστήριο Επιστήμης Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης στο MIT.

    Διαβάστε επίσης:

    Οικονόμου: Ενισχύουμε την πρόσβαση στην αγορά εργασίας – Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

    ΗΠΑ: Δεν επιτρέπουν πλέον στη Ρωσία να αποπληρώνει το χρέος της σε δολάρια

    Το colpo grosso των σούπερ μάρκετ με το ηλιέλαιο



    ΣΧΟΛΙΑ