• Οικονομία

    Wall Street: Άνοδος 1,12% για τον Dow Jones με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα – Άλμα 14% για τη Netflix μετά το κλείσιμο των δεικτών

    • NewsRoom
    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Συνέχεια στην ανάκαμψη για τους βασικούς δείκτες της Wall Street έδωσαν οι επενδυτές την Τρίτη, με τα εταιρικά αποτελέσματα να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

    Ειδικότερα ο Dow Jones έκλεισε στις 30.523,80 μονάδες με άνοδο 1,12%. Ο  S&P 500 έκλεισε στις  3.719,98 μονάδες με κέρδη 1,14% ενώ ο Nasdaq στις 10.772,40 μονάδες με άνοδο 0,90%.

    Μετά την ώθηση που έδωσαν στις μετοχές τα αποτελέσματα τριμήνου της Bank of America και της  Bank of New York Mellon τη Δευτέρα, σειρά είχε την Τρίτη η Goldman Sachs, η οποία κατάφερε να ανακουφίσει τους επενδυτές, καθώς η πτώση των κερδών που παρουσίασε ήταν μικρότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Η μεγάλη επενδυτική τράπεζα, αν και παρουσίασε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα, σημείωσε πάντως, τη μεγαλύτερη πτώση στα κέρδη από τους υπόλοιπους Αμερικανικούς κολοσσούς όπως η JP Morgan, BoFA και η Morgan Stanley. Ειδικότερα, η Goldman Sachs παρουσίασε κέρδη 3,1 δισ. δολαρίων ή 8,25 δολαρίων ανά μετοχή, από 5,4 δισ. δολαρίων ή 14,93 δολαρίων ανά μετοχή την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο γι’ ακόμα μεγαλύτερες απώλειες και συγκεκριμένα για 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια ή 7,75 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με στοιχεία συναίνεσης που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg. Η μετοχή της έκλεισε στο +2,33%

    Από την πλευρά της η Johnson & Johnson κατάφερε και αυτή να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη και τις πωλήσεις της, με την μετοχή της πάντως να κλείνει με ήπιες απώλειες της τάξης του -0,35%.

    Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα κέρδη της Lockheed Martin, αν και έχασε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα, με την μετοχή της να κλείνει στο +8,69%.

    Τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των μετοχών του Dow Jones, πάντως, σημειώνει η Salesforce, με κέρδη 4,31%, μετά και την είδηση πως η Starboard Value LP έχει εξασφαλίσει μερίδιο στην εταιρεία, όπως επιβεβαίωσε ο ιδρυτής της ακτιβιστικής επενδυτικής εταιρείας, Jeff Smith, μιλώντας στο CNBC. Ακολούθησαν οι μετοχές των American Express (3,14%) και JPMorgan (2,57%).

    Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των μετοχών του Dow Jones, σημείωσε η Intel (-2,08%).

    Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ισχυρή άνοδο της τάξης του 15% καταγράφει η μετοχή της Netflix, τα εταιρικά αποτελέσματα της οποίας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως πρόσθεσε 2,41 εκατομμύρια subscribers, την ώρα που αναμενόταν να προσθέσει μόλις 1 εκατομμύριο νέους χρήστες.  Στην κανονική της διάρκεια η μετοχή υποχώρησε κατά 1,73%.

    Διαβάστε επίσης:

    Μικρές απώλειες σημείωσε ο χρυσός με το βλέμμα στραμμένο στην Fed

    Πετρέλαιο: Βουτιά 3% για το WTI λόγω των ανησυχιών για υψηλή προσφορά



    ΣΧΟΛΙΑ