• Οικονομία

  TUI: Προς ιστορικό ρεκόρ οδεύει η Ελλάδα για την τουριστική περίοδο του 2024

  • NewsRoom
  Κοινωνικός Τουρισμός


  «Η Ελλάδα οδεύει προς την υψηλότερη επίδοση όλων των εποχών» για την τουριστική περίοδο του 2024, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής Επικοινωνίας του τουριστικού ομίλου TUI, Άαγκε Ντούνχαουπτ, επισημαίνοντας ότι η Κρήτη, η Ρόδος και η Κως παραμένουν κορυφαίοι προορισμοί για του πελάτες της εταιρείας, η οποία φέτος θα ξεκινήσει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά τη θερινή σεζόν για την Ελλάδα.

  Ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τη διάθεση των Γερμανών για διακοπές εν μέσω δημοσιονομικής κρίσης και οικονομικής ύφεσης στη χώρα τους, ο κ. Ντούνχαουπτ απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία απροθυμία ή επιφυλακτικότητα.

  «Αντιθέτως», εξήγησε, «οι προκρατήσεις για το καλοκαίρι του 2024 βρίσκονται πάνω από τα επίπεδα του 2019 (προ πανδημίας)» και προέβλεψε «ένα καλό καλοκαίρι 2024 στη Μεσόγειο και ειδικά στην Ελλάδα».

  «Η Ελλάδα οδεύει προς την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Ειδικά τα νησιά έχουν μεγαλύτερη ζήτηση από ποτέ. Η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως είναι τα πιο αγαπημένα των πελατών μας και καταλαμβάνουν τις θέσεις 3, 4 και 5 στην κλίμακα των προτιμήσεων των Γερμανών παραθεριστών», ανέφερε ο εκπρόσωπος της TUI, σημειώνοντας ότι η εταιρεία του προβλέπει αύξηση της ζήτησης και διευρύνει συνεχώς το χαρτοφυλάκιό της.

  Χαρακτηριστικό του ευνοϊκού κλίματος είναι και το γεγονός ότι φέτος η TUI ξεκινά νωρίτερα από ποτέ τη θερινή περίοδο στην Ελλάδα, με τις πρώτες πτήσεις να φθάνουν στη Ρόδο και την Κρήτη με την έναρξη των διακοπών του (Καθολικού) Πάσχα, στις 26 Μαρτίου.

  «Η αεροπορική εταιρεία μας θα προσφέρει περίπου 600 πτήσεις εβδομαδιαίως προς 26 ηλιόλουστους προορισμούς και θα έχει την μεγαλύτερη προσφορά της από το Ανόβερο και το Ντίσελντορφ, με 750.000 θέσεις και 150 πτήσεις την εβδομάδα στο κάθε ένα από τα δύο αεροδρόμια», διευκρίνισε ο κ. Ντούνχαουπτ.

  Διαβάστε επίσης:

  ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα κατάρτισης για 7.000 ανέργους – Συνολικά 47.000 θέσεις το 2024

  Αντίστροφη μέτρηση για την εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων του δημοσίου – Πότε οι εκπτώσεις φτάνουν έως και το 80%

  Ζεσταίνονται οι μηχανές για το πρώτο ομόλογο του 2024 – Θετικοί οιωνοί από το ρεκόρ ζήτησης στις πρώτες ευρωπαϊκές εκδόσεις  ΣΧΟΛΙΑ