ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πελαγίδης (ΤτΕ): Προς τη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα στήριξης- Τοπικοί μισθοί και διεθνείς τιμές τεμαχίζουν την αγοραστική δύναμη
Περιορίστηκε το έλλειμμα του Προϋπολογισμού στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου σε ταμειακή βάση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, σε επίπεδο Κεντρικής Διοίκησης το έλλειμμα υποχώρησε φέτος στα 12,5 δισ. ευρώ έναντι 14,9 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την αύξηση των εσόδων στα 37,5 δισ. ευρώ από 34,6 δισ. ευρώ πέρυσι. Επιπροσθέτως τα έσοδα του Δημοσίου ενισχύθηκαν φέτος από τη μεταφορά των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος (SMP) και από τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, τα οποία φέτος έφθασαν τα 1,5 δισ. ευρώ από μόλις 592 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Από την άλλη πλευρά, οι δαπάνες διαμορφώθηκαν στα 50,7 δισ. ευρώ από 47,6 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2020.
Το πρωτογενές έλλειμμα περιορίστηκε στα 8,4 δισ. ευρώ από 9,6 δισ. ευρώ πέρυσι.
Διαβάστε επίσης
Alpha Bank: Η απόσταση από την επενδυτική βαθμίδα και οι καταλύτες για την επιστροφή
Κικίλιας: Ο τουρισμός πεδίο συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας παρά τις δυσκολίες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΣΥΡΙΖΑ: Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό
- Μειωμένη κατά 50% κάθε Πέμπτη η τιμή του εισιτηρίου από Μυτιλήνη για Αϊβαλί με επιστροφή
- US Open 2025: Γιατί μοιράζει «χρυσάφι» ύψους 90 εκατ. δολαρίων
- Θέρμη: Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Πλαγιάρι
