Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Ιούλιο επιβεβαιώνουν την εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η αγορά εργασίας, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Fed, Τόμας Μπάρκιν.

Σχολιάζοντας τη μείωση των θέσεων εργασίας και την οριακή μεταβολή του ποσοστού ανεργίας, ο Μπάρκιν υποστήριξε ότι τα νέα δεδομένα συνάδουν πλήρως με την εκτίμησή του πως η αμερικανική αγορά εργασίας δεν εμφανίζεται «ούτε αδύναμη ούτε υπερβολικά ισχυρή».

1

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση της National Association for Business Economics, επισήμανε ότι οι επιχειρήσεις παραμένουν επιφυλακτικές απέναντι στις νέες προσλήψεις. Ωστόσο, ως θετικό στοιχείο ανέδειξε το γεγονός ότι δεν καταγράφεται αντίστοιχη αύξηση των απολύσεων.

Παράλληλα, ο Μπάρκιν εκτίμησε ότι η άνοδος των μισθών δεν αποτελεί, στην παρούσα φάση, βασικό παράγοντα ενίσχυσης των πληθωριστικών πιέσεων στην αμερικανική οικονομία.

Διαβάστε επίσης 

NYT: Οι εξαγωγές της Κίνας καλπάζουν παρά τα εμπορικά εμπόδια

Οι ΗΠΑ θα πληρώσουν 1,2 δισ. δολάρια σε γερμανική εταιρεία για να μην εγκαταστήσει υπεράκτιο αιολικό πάρκο

Τουρκία: Η αμυντική συμφωνία με Σαουδική Αραβία και Πακιστάν δεν στοχεύει κάποια συγκεκριμένη χώρα