• Οικονομία

    Θρίλερ με τον διάδοχο του Ρέγκλινγκ στον ESM – Αποσύρθηκαν οι δύο υποψήφιοι

    Κλάους Ρέγκλινγκ

    Κλάους Ρέγκλινγκ


    Σε θρίλερ εξελίσσεται η διαδοχή του Κλάους Ρέγκλινγκ για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στον ESM, καθώς οι δύο μοναδικοί υποψήφιοι απέσυραν την υποψηφιότητά τους.

    Υπενθυμίζεται πως για την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας είχαν εκδηλώσει επίσης ο Πιερ Γκραμένια από το Λουξεμβούργο και ο Χοάο Λεάο από την Πορτογαλία. Την είδηση ανακοίνωσε μέσω του twitter, ο Πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου.

    «Οι συνάδελφοί μου από το Λουξεμβούργο και την Πορτογαλία με ενημέρωσαν για την απόφασή τους να αποσύρουν τους αντίστοιχους υποψηφίους τους για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ESM.

    Ο Πιερ Γκραμένια και ο Χοάο Λεάο ήταν και οι δύο εξαιρετικοί υποψήφιοι και τους ευχαριστώ για τη συμμετοχή τους σε αυτή τη διαδικασία. Θα συνεχίσω τις προσπάθειες και τις διαβουλεύσεις μου για να παρουσιάσω έναν υποψήφιο για τον ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου του ESM», αναφέρει στο twitter, ο Πρόεδρος του Eurogroup.

    Δείτε το tweet:

    Σημειώνεται ότι η θητεία του απερχόμενου επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ λήγει τον Οκτώβρη. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM απέτυχε να επιλέξει το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του ESM σε δύο προηγούμενες συνεδριάσεις.

    Οι αντιδράσεις

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποψηφιότητα του καθενός διεκδικητή της ηγεσίας του ESM κολλούσε σε αντιδράσεις συγκεκριμένων «μπλοκ» χωρών.

    Την υποψηφιότητα του Χοάο Λεάο, του πρώην Υπουργού Οικονομικών της Πορτογαλίας εμπόδιζε η Γερμανία, ενώ αυτή του πρώην υπουργού του Λουξεμβούργο, χώρες, όπως Γαλλία και Ιταλία.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον Κλάους Ρέγκλινγκ αύριο το πρωί



    ΣΧΟΛΙΑ