• Το τσαγανό του Πιερρακάκη, το μήνυμα Μεγάλου, ο Μαρινάκης, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και ένα κουίζ για το BluePine

    Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος βρήκε δυνατός μετά την περιπέτεια του, έστειλε και πάλι το μήνυμα «we stay at home»

    the wise man
    image
    the wise man

    Τα εύσημα στον Πιερρακάκη

    Λοιπόν, από το 2010 που ξεκίνησε η εποχή των μνημονίων – παράφραση του τίτλου της ταινίας «Η εποχή των παγετώνων» – όλοι μα όλοι οι πολιτικοί, κυβερνώντες και μη, μιλούσαν για την ανάγκη εκσυγχρονισμού και μεταρρύθμισης (ο καθένας όπως ήθελε το βάφτιζε) του δημοσίου με αιχμή την ψηφιακή του μετάλλαξη προς όφελος εμάς των καημένων των πελατών του… Δέκα χρόνια δεν έγινε τίποτα!

    Χρειάστηκε μόλις λίγες εβδομάδες κορωνοϊού για να ανακαλύψουμε όλοι ότι τελικά δεν έφταιγε το δημόσιο αυτό καθαυτό αλλά η εκάστοτε κυβέρνηση και ο εκάστοτε υπουργός (που προφανώς το μόνο που ήξερε από digital ήταν να πατάει το κουμπί που ανοίγει τον υπολογιστή).

    Η στήλη συζητούσε με έμπειρο κορυφαίο στέλεχος (σχεδόν δίπλα στον CEO) του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών, ο οποίος μου μετέφερε έναν ενθουσιασμό για τα skills του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη.

    Το πίστευε, μου έλεγε ο φίλος μας, από την πρώτη στιγμή ότι το δημόσιο μπορεί να δουλέψει ψηφιακά…

    Το είχε βάλει on track, απλά ο κορωνοϊός το έκανε πράξη και ο Πιερρακάκης κερδίζει κάθε ημέρα το στοίχημα, το οποίο δεν πρόκειται να το αλλάξει μετά το τέλος της κρίσης. Σήμερα, λοιπόν, οι πολίτες μπορούν να ένα ραντεβού και με ένα κλικ να εξυπηρετηθούν χωρίς να σταθούν στην ατέλειωτη ουρά των δημόσιων υπηρεσιών, γιατί λοιπόν να μην το κρατήσουμε; Κι όπως μου λέει ένας άμεσος συνεργάτης του υπουργού: «Ο κορωνοϊός ήταν το τέστ σε πραγματικές συνθήκες. Σαφώς και θα το κρατήσουμε».

    Χρειάστηκε, λοιπόν, ένας 37χρονος πληροφορικάριος, που έχει μεγαλώσει στα Πατήσια αλλά έχει το πείσμα της μανιάτικης καταγωγής για να κάνει το δημόσιο – προσοχή έτσι το Ελληνικό Δημόσιο – να δουλεύει ρολόι σε digital ρυθμούς… Εύγε.

     Βροχή οι ευχές στο conference call της Πειραιώς

    Η στήλη πληροφορείται ότι η ενημέρωση που έκανε εχθές το απόγευμα ο Χρήστος Μεγάλου προς του αναλυτές για τα αποτελέσματα του 2019 ήταν γεμάτη… ευχές.

    Όλοι τους στελέχη της τράπεζας αλλά και οι αναλυτές από την Αθήνα, το Λονδίνο και την Νέα Υόρκη πριν δώσουν απαντήσεις και πριν κάνουν ερωτήσεις, αντίστοιχα ξεκινούσαν στην πρόταση «stay healthy»!

    Είδες τι κάνει η πανδημία, ενώνει, ρίχνει την σκληράδα και βγάζει στην επιφάνεια ανθρώπινα χαρακτηριστικά.

    Μεγάλου:  Θα στηρίξουμε τους πελάτες μας

    Ο CEO της τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου μαθαίνω ότι είπε στους αναλυτές πως η Πειραιώς θα στηρίξει με όλα τα διαθέσιμα μέτρα τους πελάτες της προκειμένου να τους μετριάσει την τρέχουσα αγωνία με στόχο να βγουν από αυτή την κρίση.

    Σχολιάζοντας τα μέτρα Μητσοτάκη είπε ότι είναι «ευχαριστημένος για τα γρήγορα αντανακλαστικά της κυβέρνησης». Προανήγγειλε δε ότι τα νέα δάνεια που θα δοθούν στις επιχειρήσεις με κρατική εγγύηση ανέρχονται σε 5 δις ευρώ και στο μέλλον το ποσό θα αυξηθεί.

    Γιάννα-Θόδωρος: δωρεά 1 εκατ ευρώ                            

    Η Γιάννα Αγγελοπούλου, υπέρμαχος κι αυτή του κοινωνικού μηνύματος «Μένουμε Σπίτι» έβαλε μαζί με τον Θόδωρο το χέρι στην τσέπη και πρόσφεραν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας το ποσό του 1 εκατ ευρώ. Η Γιάννα στην πρόσφατη επικοινωνία της μέσω digital με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε ποστάρει την σχετική φωτό τονίζοντας την ανάγκη να μείνουμε όλοι μακριά από τον ιό και στο σπίτι μας.

     Η αθλητική φωτό και το μήνυμα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

    Μήνυμα στους followers στο Instagram και όχι μόνο έστειλε και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Με μια φωτό (προφανώς από την οικία της) στην οποία είναι ντυμένη casual με μπλε αθλητικά παπούτσια, φόρμα στο ίδιο χρώμα και γυαλιά στο χέρι της στέλνει μήνυμα Ελπίδας σε όλους, γράφοντας: «Μένουμε σπίτι. Ενωμένοι και αγαπημένοι με την βοήθεια της Παναγίας προτάσσοντας το σύνθημα «Μένουμε σπίτι» και κάνοντας λόγο πως αγαπημένοι και ενωμένοι με την βοήθεια της Παναγίας θα το ξεπεράσουμε.” (δείτε στο τέλος της σελίδας της δυο φωτογραφίες της κ.  Μ. Βαρδινογιάννη)

    Μαρινάκης: Πιστός στο Μένουμε Σπίτι

    Ο εφοπλιστής και εκδότης Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος βρήκε δυνατός μετά την περιπέτεια του,  μέσω των social media έστειλε και πάλι μήνυμα ότι «we stay at home» δίνοντας το καλό παράδειγμα σε όλους πως τελικά το Μένουμε Σπίτι είναι το ισχυρότερο προς το παρόν όπλο ενάντια στον ύπουλο κορωνοϊό.

    Πρετεντέρης: Είμαι σπίτι με τα βιβλία μου!

    Έξαλλος, εμφανίσθηκε με μήνυμά του στο twitter ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης καθώς από εχθές το πρωί κυκλοφορούσαν φήμες ότι νοσηλεύεται σε κάποια νοσοκομείο της Αθήνας. Ο δημοσιογράφος έχει δημοσιοποιήσει εδώ και ημέρες ότι είναι κρούσμα του κορωνοϊού ωστόσο μετά την έντονη φημολογία έγραψε: «Είμαι σπίτι  με τα βιβλία μου, τα γραψίματα μου κι ακούω τους γιατρούς μου. Άντε να μην πάρουμε καμία ανάποδη»!

    Για να δούμε τους βουλευτές;

    Ο Μητσοτάκης κάλεσε τους βουλευτές να χαρίζουν το 50% του μισθού τους στην μάχη εναντίον του κορωνοϊού.

    Εκτός Βουλής την πρόσκληση ακολούθησε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης , ο διευθύνων σύμβουλος των Αμυντικών Συστημάτων Νίκος Κωστόπουλος τους βουλευτές τους περιμένουμε…

    Κουίζ

    Για τα τεκταινόμενα στο Blue Pine ήδη έχετε ενημερωθεί πλήρως από το mononews.gr . Επιπρόσθετα μαθαίνω ότι στο περίφημο δείπνο του καθηγητή και πρύτανη του ΕΜΠ Θάνου Δημόπουλου , ήταν και ένας διάσημος Έλληνας γιατρός και καθηγητής που ασχολείται με την… καρδιά, ο οποίος μετά τις 10 Μαρτίου δεν πήγαινε στην δουλειά του… επικαλούμενος αδιαθεσία…

    Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Η φωτογραφία αναρτήθηκε στο instagram
    Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Η φωτογραφία αναρτήθηκε στο instagram