• Τι ετοιμάζουν Τζίγγερ και Δημοσθένης, η μπάλα που “παίζει” ο ‘Αδωνις, οι σωστές κινήσεις του Ψάλτη και ποια celebrity σκόρπισε τον covid στην Ράτκα 

    Η κυρία, λοιπόν, το βράδυ πήγε στο restaurant της οδού Χάριτος και μαζί με τον σύζυγό της κάθισαν στο τραπέζι δεξιά όπως μπαίνεις.

    the wise man
    image
    the wise man

    Μάζεψαν το… χαρτί ο Τζίγγερ και ο Δημοσθένης

    Πέρασε στα ψιλά λόγω κορωνοϊού αλλά τις προηγούμενες ημέρες η Motor Oil ΜΟΗ 1,40% 27,62 ανακοίνωσε ότι πουλά έως το 45% των μετοχών της Optima Bank στους Γιάννη (Τζίγγερ) και Δημοσθένη Βαρδινογιάννη.

    Η τιμή πώλησης ορίσθηκε στα 18,35 ευρώ ανά μετοχή και η συναλλαγή έχει ορίζοντα υλοποίησης έξι μηνών.

    Η στήλη πληροφορείται ότι η οικογένεια Βρδινογιάννη έχει βρει ήδη ισχυρούς μετόχους-επιχειρηματίες για να μπουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα κάνει η Optima.

    Με την διαφορά ότι το εγχείρημα πάει λίγο πίσω εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού… Ποιος είναι όμως ο Δημοσθένης Βαρδινογιάννης;

    Είναι υιός του Νίκου Βαρδινογιάννη, ο οποίος ήταν αδελφός του Βαρδή και ο άνθρωπος που ξεκίνησε την οικονομική αυτοκρατορία της οικογένειας.

    Ήταν αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και το 1961 ξεκίνησε την επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειας με συνέταιρο τον Αριστοτέλη Ωνάση.

    Ο Δημοσθένης είναι μη εκτελεστικό μέλος της Motor Oil γεννήθηκε το 1968 και σπούδασε στο γνωστό πανεπιστήμιο Georgetown της Ουάσιγκτον.

    Εγγυήσεις 1 δισ.ευρώ , νέα δάνεια έως 5 δισ . ευρώ

    Μέσα στην εβδομάδα θα περάσει – εκτός απροόπτου – από την Βουλή το νομοσχέδιο για την παροχή φθηνών νέων δανείων προς τις επιχειρήσεις με εγγύηση 1 δισ ευρώ από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

    Οι συζητήσεις μεταξύ του Άδωνι και των τραπεζιτών έχουν πάρει φωτιά και η χρηματοδότηση θα αφορά αυστηρά την χορήγηση νέων δανείων με την μορφή κεφαλαίου κίνησης και όχι την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων των επιχειρήσεων.

    Πρόκειται για το πρώτο μέτρο ρευστότητας… και το πρόγραμμα θα είναι ανοικτό μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

    Σε αυτό θα προστεθούν σιγά-σιγά κι άλλα πακέτα ευρωπαϊκής προέλευσης.

    Ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει σήμερα στο mononews.gr (διαβάστε σε άλλη σελίδα το ρεπορτάζ της Ευγενίας Τζώρτζη) ότι τα δάνεια θα τρέξουν από τις αρχές Μαΐου. Οπότε υπομονή έως τότε.

    Ένρια: τα δάνεια με εγγύηση του δημοσίου 

    Κι ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει το νομοσχέδιο για τα νέα δάνεια με εγγύηση από την Αναπτυξιακή Τράπεζα ο επικεφαλής του SSM Αντρέα Ένρια έδωσε μια σημαντική λύση: όσα νέα δάνεια θα δοθούν από τις τράπεζες – σε ευρωπαϊκό επίπεδο – με εγγύηση δημοσίου και με το καιρό μπαίνουν στον κουβά των μη εξυπηρετούμενων NPL`s θα δοθεί στις τράπεζες ευελιξία…

    Σήμερα, για παράδειγμα όσα δάνεια δόθηκαν στο παρελθόν με εγγύηση του δημοσίου δεν έχουν καμία ευελιξία καθώς όσα – τα περισσότερα – είναι κόκκινα δεν μπορούν να πουληθούν σε funds και αποτελούν μια μικρή βόμβα.

    Ο Χρήστος, ο Μίκαελ και η απόφαση-σταθμός

    Σήμερα το απόγευμα η τράπεζα Πειραιώς θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για το οικονομικό έτος 2019. Το μόνο βέβαιο είναι ότι στο conference call που θα ακολουθήσει οι αναλυτές θα ρωτήσουν μόνο – το είδαμε και στην Eurobank – για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου και ο συνέταιρος του από την Σουηδία ο CEO της Intrum Μίκαελ Έρικσον αποφάσισαν η Intrum Hellas – η οποία ανήκει κατά 80% στον όμιλο Intrum και κατά 20% στην τράπεζα Πειραιώς – που διαχειρίζεται όλα τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (περίπου 27 δις ευρώ) της Πειραιώς να στηρίξει άμεσα, γρήγορα και αποτελεσματικά τους πελάτες-δανειολήπτες.

    Έτσι, ο επικεφαλής της Γιώργος Γεωργακόπουλος κάνει οριζόντιες ρυθμίσεις με 3μηνη αναστολή δόσεων για όσους δανειολήπτες πλήρωσαν κανονικά την δόση του Φεβρουαρίου.

    Την Τρίτη τα σπουδαία από τον Παύλο

    Στον κορωνοϊό θα ρίξει το φταίξιμο για το δεύτερο ναυάγιο πώλησης του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ -1,09% 7,26 εφόσον ερωτηθεί από τους αναλυτές το απόγευμα της Τρίτης μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2019.

    Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση: λίγο ο κορωνοϊός, λίγο το γεγονός ότι εμφανίσθηκε στις προσφορές μόνο το CVC δίνοντας κάτι παραπάνω από τα 500 εκατ ευρώ…

    Το project Εθνική Ασφαλιστική πάει πίσω καθώς ο κορωνοϊός αποδεικνύει ότι η αβεβαιότητα συνεχίζεται.

    Ωστόσο, ο Παύλος Μυλωνάς κατάφερε να πάρει η τράπεζα ανάσα μετά την επίλυση υπέρ της του θέματος του ΛΕΠΕΤΕ.

    Alpha Bank: Έχουμε 3,5 δισ. ευρώ λίπος

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank ΑΛΦΑ -1,21% 1,63 Βασίλης Ψάλτης ενημερώνοντας τους αναλυτές για τα αποτελέσματα του 2019, κυρίως για τις εξελίξεις εν μέσω του κορωνοϊού, είπε ότι η τράπεζα έχει μαξιλάρι κεφαλαίων ύψους 3,5 δις ευρώ! No bad.

    Είπε, επίσης, ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους για το Galaxy επενδυτές προς επιβεβαίωση των όσων έγραψε η στήλη την Παρασκευή.

    Όσο για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης πήγε πίσω καθώς προς το παρόν ο πλανήτης έχει παγώσει…

    Ο Στουρνάρας, ο Κυριάκος και το μήνυμα στους τραπεζίτες

    Ο Γιάννης Στουρνάρας χωρίς αμφιβολία θα συνεχίσει να πηγαίνει το γραφείο του στην Τράπεζα της Ελλάδος για τα επόμενα 6 χρόνια καθώς η θητεία του θα ανανεωθεί.

    Κανένας δεν θα άλλαζε τον Κεντρικό τραπεζίτη εν μέσω αυτής της σφοδρής κρίσης.

    Ο διοικητής έστειλε ένα μήνυμα προς τους τραπεζίτες: δανείστε τις επιχειρήσεις, διότι όποια κλείσει λόγω κορωνοϊού δεν θα ξανανοίξει!

    Εδώ και ένα μήνα μαθαίνω ότι ο Κυριάκος βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον Γιάννη και η συνεργασία είναι άψογη.

    Μπόμπα Κορονοιού:  Τρίτη βράδυ στην Ράτκα, ποια ανεύθυνη «σκορπούσε» τον covid-19;

    Σήμερα, η στήλη θα σας περιγράψει την ανοησία μιας ανεύθυνης – θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και άλλα επίθετα αλλά δεν είναι της αγωγής μου – κυρίας, η οποία πήγε για φαγητό το βράδυ της 10ης Μαρτίου στο γνωστό restaurant του Κολωνακίου, στην Ράτκα και πιθανολογείται , (τίποτα δεν είναι σίγουρο) ότι κόλλησε κορωνοϊό αρκετούς γνωστούς της αθηναϊκής κοινωνίας και ποιος ξέρει πόσους ακόμη καθώς, ενώ το είχε ήδη υποπτευθεί , έκοβε βόλτες στο κέντρο της Αθήνας.

    Όταν, λοιπόν, είσαι celebrity της πλάκας, κάνεις ένα γάμο διαβατήριο και μετά από πολλά ενσταντανέ στο Instagram κατεβαίνεις στην Αθήνα και πιάνεις δουλειά στην TV, χωρίς να μπορείς να ολοκληρώσεις μια πρόταση με περισσότερες από 5-6 λέξεις, δεν περιμένει κανείς να είσαι υπεύθυνο άτομο…

    Να έχεις τη νοημοσύνη ότι πρέπει να μείνεις στο σπίτι σου,  πόσο μάλλον, όταν έχεις τα συμπτώματα του covid-19 και το πρωί της 10ης Μαρτίου έκανες το τέστ και περιμένεις τα αποτελέσματα…

    Η κυρία, λοιπόν, το βράδυ πήγε στο restaurant της οδού Χάριτος και μαζί με τον σύζυγό της κάθισαν στο τραπέζι δεξιά όπως μπαίνεις μαζί με δύο φίλους τους.

    Στο μεγάλο τραπέζι του μαγαζιού, κάτω από τις σκάλες, δειπνούσε έμπειρος manager του τηλεοπτικού κλάδου.

    Στην Ράτκα εκείνο το βράδυ δειπνούσε σε άλλο τραπέζι και ένας εξαίρετος Δημοσιογράφος με χιλιόμετρα στην έρευνα υποθέσεων (πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών κ.ά.), ένας επαγγελματίας που έχει ξεσκονίσει και φέρει στο φως δεκάδες φακέλους…

    Η κυρία, είχε κάνει το πρωί της ιδίας ημέρας το τεστ για τον covid-19 και περίμενε τα αποτελέσματα δεν έχασε την ευκαιρία και πήγε στα τραπέζια των δύο παραπάνω για να τους χαιρετήσει!

    Τόσο, μα τόσο επιπόλαια και άλογη!

    Αφού, λοιπόν, τους μετέφερε τον covid-19 – και ποιος ξέρει σε πόσους άλλους από εδώ και από εκεί την επόμενη η ελαφριά κυρία βγήκε στο Instagram – όλα εκεί τα κάνει – και ενημέρωσε τους followers της ότι είναι θετική στον κορωνοϊό. Λίγες ημέρες μετά το ίδιο έπραξε και ο σύζυγός της. Φαντάζομαι καταλάβατε για ποια κυρία πρόκειται.

    Για όσους δεν ξέρουν την Ράτκα 

    Η Ράτκα άνοιξε ως «Μονπαρνάς» σε μια αστική γειτονιά όπως το Κολωνάκι πριν 38 χρόνια, τον Οκτώβριο του 1975, και ξεκίνησε ως μπαρ (δηλαδή κάτι underground για την εποχή), τότε που η μοντέρνα ιντελιγκέντσια της πόλης σύχναζε ακόμη σε ζαχαροπλαστεία και έτρωγε πάστες.

    Όλο το δημιούργημα και ο μύθος οφείλονται στην ιδιοκτήτρια Ράτκα Λάλοβσκα από τη Βουλγαρία .

    Tο απόλυτο ραντεβού των τελευταίων τριών δεκαετιών στο κέντρο της αθηναϊκής περιπέτειας. Μeeting point για όλο το κοσμικό, πολιτικό, επιχειρηματικό, δημοσιογραφικό crowd της Αθήνας, μ’ ένα chic κοινό που ορκίζεται στα κλασικά της πιάτα (σούσι, καρμπονάρα, φιλέτο πέτρας) κι έχει σαν άλλοθι την τούρτα φράουλα. Αέρας γαλλικού μπιστρό, φοβερή λίστα κρασιών, τα σωστά κοκτέιλ στο μπάρ περιμένοντας.