• Κοινωνία

    Κορονοϊός: To κάλεσμα του καθηγητή Δημόπουλου, το Blue Pine και το ηχητικό sms του τρόμου

    Θάνος Δημόπουλος. πρύτανης του ΕΚΠΑ


    Τις τελευταίες ημέρες ο παθολόγος, πανεπιστημιακός και πρώην υπουργός κ. Αθανάσιος Δημόπουλος έχει επιδοθεί σε μπαράζ συνεντεύξεων με θέμα τον  Κορονοϊό.

    Για τους λιγοστούς που το έχουν παρατηρήσει ίσως να μην τους κάνει εντύπωση. Είναι γιατρός και μιλάει για την πανδημία. Τι το πιο φυσιολογικό. Όπως λένε, όμως, σε  επιχειρηματικούς κύκλους οι συνεντεύξεις αυτές έχουν ένα σκοπό.

    Να αμβλυνθούν οι αρνητικές εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες ότι ο ίδιος ευθύνεται για το γεγονός ότι σε ένα κάλεσμα που έκανε στο εστιατόριο Blue Pine στην Κηφισιά, κόλλησαν τον ιό δεκάδες προσκεκλημένοι του. Φυσικά θα ήταν υπερβολή να επιρρίψει κάποιος ευθύνες στον καθηγητή  για την όλη υπόθεση. Όμως ήδη το κακό έχει γίνει.

    Το κάλεσμα του γιατρού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μαρτίου στο διάσημο restaurant της Κηφισιάς Blue Pine.

    Από το 1961 το Blue Pine

    Από το 1961, οπότε και άνοιξε το Blue Pine, έχει «φιλοξενήσει την αφρόκρεμα της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής της πρωτεύουσας, αλλά και απλούς «ανώνυμους» λάτρεις του διακριτικού περιβάλλοντος του και της κουζίνας του

    Στην κυρίως αίθουσα τον χειμώνα ή στο δροσερό κήπο το καλοκαίρι, μπορεί κανείς να απολαύσει κλασικά γαλλικά πιάτα, όπως: Βατραχοπόδαρα, σαλιγκάρια Βουργουνδίας, φουά γκρα με σύκα, σουφλέ Ζαμπόν ή Τυρί, αντρεκότ Cafe de Paris, στέικ ταρτάρ, πάπια με πορτοκάλι, συκώτι με μήλα, κρέπ σουζέτ, σουφλέ σοκολάτα, σουφλέ Γκραν Μαρνιέ, αλλά και παραδοσιακό παγωτό Σικάγο.

    Η ιστορία του Blue Pine είναι μακρά και εξαιρετικά δύσκολο να συνοψισθεί σε μερικές γραμμές.

    Μονάχα μία μικρή λεπτομέρεια, ενδεικτική της ιστορικότητας του μέρους: Ένας εκ των μαιτρ, ο κύριος Σωτήρης, έμαθε τη γαλλική κουζίνα στις αρχές της δεκαετίας του ’60, ενόσω εργαζόταν στο επιτελείο μαγείρων που  «τάιζαν» καθημερινά τους Γάλλους που διέμεναν στην πρότυπη εργατική κοινότητα «Άσπρα Σπίτια» της Βοιωτίας (ένας οικισμός χτισμένος κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα από τον περίφημο πολεοδόμο Κωνσταντίνο Δοξιάδη) και εργάζονταν στις εγκαταστάσεις της βιομηχανικής μονάδας της πάλαι ποτέ «Αλουμίνιον της Ελλάδος»…

    Το κάλεσμα του… κορονοϊού

    Το δείπνο το οποίο παρέθεσε για την ονομαστική εορτή της συζύγού του Ντόρας ο γνωστός καθηγητής και πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος με αρκετούς καλεσμένους πήρε αναπάντεχη τροπή.

    Πολλοί από τους καλεσμένους οι οποίοι έδωσαν το “παρών” ανιχνεύθηκαν τις επόμενες ημέρες θετικοί στον κορονοϊό!

    Ένα ηχητικό sms το οποίο έχει ηχογραφηθεί από άνδρα και το οποίο εστάλη σε πολλά κινητά (το sms βρίσκεται στην διάθεση του mononews.gr και του portraits.gr )  αναφέρει χαρακτηριστικά:

    «Κάτι σοβαρό boys. Βρέθηκε ότι ο σερβιτόρος του εστιατορίου Βlue Pine,  ο γέρος, έχει τον ιό και έχει κολλήσει γύρω στα 200 άτομα τις τελευταίες δυο εβδομάδες, μεταξύ των οποίων είναι η διοίκηση τράπεζας και ο εφοπλιστής Συμεών Παληός. Εάν έχετε κάποιον γνωστό, καλό θα είναι να πάει να ελεγχθεί.»

    Το sms «ρίχνει» τις ευθύνες στο σερβιτόρο. Είναι όμως έτσι; H είναι η εύκολη λύση να κατηγορήσει κάποιος τον σερβιτόρο του Blue Pine για το γεγονός ότι από το ιό χτυπήθηκαν δεκάδες συμπολίτες μας μερικοί εκ των οποίων βρίσκονται στο νοσοκομείο.

    Προφανώς ουδείς γνωρίζει. Φήμες τις οποίες φυσικά δεν αποδέχεται το mononews, αναφέρουν ότι εκείνη την βραδιά είχε πυρετό, στενό μέλος της οικογένειας του κ. Δημόπουλου.

    Ίσως και αυτές οι φήμες να είναι ανυπόστατες. Το mononews.gr σε κάθε περίπτωση δεν υιοθετεί καμία από τις δύο φήμες.

    Οι καλεσμένοι  και οι θαμώνες του Blue Pine

    Στο κάλεσμα της οικογένειας Δημόπουλου παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με την σύζυγό του, ο εφοπλιστής  Συμεών Παληός και ο ιδιοκτήτης της Βιοιατρικής Ευάγγελος Σπανός . Η κ. Πέτσα και οι δυο επιχειρηματίες διαγνώσθηκαν  θετικοί στον Κορονοιο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κ. Παληός και Σπανός νοσηλεύονται.

    Μάλιστα προ ημερών,  η εφοπλιστική εταιρία Diana ανακοίνωσε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ότι χρέη CEΟ θα ασκεί στο εξής η κόρη του κ. Συμεών Παληού, Σεμίραμις.

    Ο 86χρονος εφοπλιστής είναι επικεφαλής της εισηγμένης στη χρηματιστηριακή αγορά Diana Shipping, η οποία διαθέτει στόλο από φορτηγά πλοία, αλλά και της επίσης εισηγμένης, από το 2010, Diana Containerships με πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

    Ανάμεσά στους θαμώνες του Plue Pine  ήταν ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χαντζηνικολάου, ο οποίος τρεις ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα το βράδυ της Τετάρτης 11 Μαρτίου παρουσίασε χαμηλό πυρετό και αφού υποβλήθηκε στις σχετικές εξετάσεις διαγνώστηκε θετικός στον ιό. Με αφορμή την περιπέτεια του κ. Χαντζηνικολάου η ίδια η τράπεζα εξέδωσε ανακοίνωση.

    Πηγές έχουν επισημάνει στο mononews.gr ότι ο κ. Χαντζηνικολάου δεν ήταν καλεσμένος του καθηγητή αλλά καθόταν σε άλλο τραπέζι. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Χαντζηνικολάου αναρρώνει ομαλά στην οικία του και δεν έχει νοσηλευθεί σε νοσοκομείο.



    ΣΧΟΛΙΑ