• The Wiseman

    Το «μπετόν αρμέ» Καλαντώνη, Γεωργακόπουλου, Αθανασόπουλου, ένα κουίζ της πολιτικής πιάτσας και οι Don Corleone και Τζειμς των media

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Alpha Bank: Η πρεμιέρα της Αναστασίας Σακελλαρίου

    Το ένα μέτωπο μετά το άλλο κλείνει η διοίκηση της Alpha Bank και προσωπικά ο Βασίλης Ψάλτης: έπεσαν οι υπογραφές με το αμερικανικό fund DK για την τιτλοποίηση των 10,6 δισ. ευρώ, οι επενδυτικοί οίκοι δίνουν τιμές στόχους άνω των 2 ευρώ για τη μετοχή της τράπεζας ΑΛΦΑ 1,79% 1,71,  άντλησε 500 εκατ. ευρώ από την έκδοση του ομολόγου Tier II και τώρα ήρθε η ώρα να ανακοινώσει όλα όσα έχουν γίνει στο μέτωπο του μετασχηματισμού.

    Το έργο έχει επιφορτιστεί να φέρει εις πέρας η Chief Transformation Officer (CTO) της Alpha Bank Αναστασία Σακελλαρίου.

    Η κα Σακελλαρίου ασχολείται με το Transformation plan της τράπεζας από τον Απρίλιο του 2020 και περίπου ένα χρόνο μετά μαθαίνω ότι έχουν γίνει πολλά βήματα και σύντομα θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

    Στα του Tier II της έκδοσης των 500 εκατ. ευρώ η Alpha Bank  κατάφερε να προσελκύσει κεφάλαια άνω του 1 δισ. ευρώ και όπως ακούω συμμετείχαν αξιοσημείωτοι ξένοι θεσμικοί επενδυτές.

    Η έκδοση στηρίχθηκε από τις JP Morgan, Goldman Sachs, Citi, Nomura και Barclays ως Joint Lead Managers.

    Το Μαξίμου καλεί τους τραπεζίτες

    Πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή ότι οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού – χρόνια πολλά για εχθές – έχουν ζητήσει μέσω της Πλατείας Συντάγματος από τις τράπεζες αναλυτικά στοιχεία για το που πήγαν όλα τα επιδοτούμενα (εγγυήσεις, κλπ) από το ελληνικό δημόσιο δάνεια…

    Υπάρχει μια έντονη γκρίνια, η οποία έχει μεταφερθεί στα γραφεία του Μεγάρου ότι από τα δάνεια αυτά χρηματοδοτήθηκαν οι ίδιες και οι ίδιες επιχειρήσεις και έμειναν εκτός πολλές που βρέθηκαν (βρίσκονται ακόμη) αντιμέτωπες με έντονο πρόβλημα έλλειψης ρευστότητας.

    Οι τραπεζίτες συλλέγουν τα στοιχεία και μέχρι το τέλος Μαρτίου θα τα έχουν στείλει.

    Τώρα, τι θα κάνουν με αυτά οι κυβερνητικοί ένας Θεός ξέρει…

    Μια γροθιά οι servicers εναντίον των μπαταχτσήδων!

    Σε αντίθεση με τους τραπεζίτες (που παραδοσιακά μια είχαν κοινή γραμμή, μια όχι) τα αφεντικά των servicers, Θεόδωρος Καλαντώνης (doValue), Γιώργος Γεωργακόπουλος (Intrum Hellas) και Θ. Αθανασόπουλος (CEPAL) εμφανίσθηκαν σαν ισχυρό μπλοκ όσον αφορά την πάγια θέση τους για άρση του παγώματος των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης.

    Δεν αναφέρονται στους πλειστηριασμούς αλλά στις νομικές ενέργειας που πρέπει να γίνουν για όσες υποθέσεις έχουν μπει – προ COVID – σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

    Και μιλάμε για υποθέσεις που έχουν όνομα και επώνυμο και πρόκειται για γνωστούς επιχειρηματίες μπαταχτσήδες, οι οποίοι ανοίγουν σαμπάνιες εις υγείαν όλων εμάς των κορόιδων!

    Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς μαθαίνω ότι πήραν και ρευστότητα από την επιστρεπτέα προκαταβολή.

    Ναι, καλά διαβάσατε υπάρχουν επιχειρηματίες με πτωχευμένες ουσιαστικά εταιρείες που επί σειρά ετών δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες και πήραν ζεστό χρήμα από την επιστρεπτέα και όχι μόνο…

    Intralot: Ξεκίνησαν οι περικοπές; 

    Μου έλεγαν χθες ότι στην Intralot ξεκίνησαν οι απολύσεις προσωπικού και περικοπές μισθών. Κάποιοι κάνουν λόγο για 50 άτομα κάθε μήνα…

    Πάντως έχει να πληρώσει 22 εκατ. ευρώ κουπόνι τον Μάρτιο και άλλα 22 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο.

    Κουίζ: Ο έρωτας τελείωσε και μάλιστα άδοξα.

    Εκείνη από «πρωταγωνίστρια» στον επαγγελματικό της χώρο όπου αναρριχήθηκε με την ταχύτητα του φωτός και με όλα τα φώτα πάνω της, τώρα μετά τον άδοξο έρωτα με τον κορυφαίο πολιτικό παράγοντα βλέπει να την αντιμετωπίζουν ως μια απλή εργαζόμενη και μαθαίνω πως έχει πάθει μελαγχολία…

    Όσο για εκείνον που συνεχίζει να βρίσκεται στον πυρήνα της εξουσίας, απλά συνεχίζει την ζωή του και την δουλειά του χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα…

    O Don και ο Τζέιμς 

    Ο Don Corleone, θα ομολογήσω, ότι είχε ένα στυλ.

    Έπαιρνε δουλειές, πολλές και ανήθικες, αλλά άφηνε και σημαντικό μερίδιο στον ανταγωνισμό.

    Δηλαδή στους άλλους Don.

    Όταν ο Don Corleone αποσύρθηκε, τα ηνία της μαφίας ανέλαβαν οι κατά τόπους Τζέιμς.

    Όσο ζούσε ο Don Corleone, o Τζέιμς καθόταν όλη την ημέρα στην Κουζίνα του Don ή έξω στο αυτοκίνητο και περίμενε εντολές  από τους επιτελάρχες του DON καθώς κατείχε το αξίωμα του γκάνγκστερ.

    Και οι δουλειές του Τζέιμς ήταν δολοφονίες και εκβιασμοί.

    Τώρα τι σχέση έχει η ιστορία του Δον με την ελληνική αγορά;

    Και όμως στην Ελλάδα του 2021 οι Τζέιμς έχουν αναλάβει τα ηνία κάποιων επιχειρήσεων και επειδή δεν ξέρουν να κάνουν με στυλ την δουλειά του Don συνεχίζουν να εξασκούνται στους φτηνούς εκβιασμούς.

    Του στυλ τα θέλω όλα….

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. 

     



    ΣΧΟΛΙΑ