Το λάθος με τον Γεραπετρίτη, ποιοι θεσμικοί αγοράζουν Πειραιώς, η Μytilineos, τα σούπερ κέρδη και ο δανεισμός, η ΤΙΤΑΝια υποκρισία Παπαλεξόπουλου και η αδράνεια της Βασιλικής της Α’

Χθες χιλιάδες επιχειρηματίες, χρηματιστές και γενικά όλο το σύστημα ήταν συντονισμένο στις τηλεοράσεις και στα ειδησεογραφικά sites για να παρακολουθήσουν τι θα έλεγε ο Τσίπρας.

relates to The Global Economy Looks Good for 2018 (Unless Somebody Does Something Dumb)

Το λάθος με τον Γεραπετρίτη

Χθες χιλιάδες επιχειρηματίες, χρηματιστές και γενικά όλο το σύστημα ήταν συντονισμένο στις τηλεοράσεις και στα ειδησεογραφικά sites για να παρακολουθήσουν τι θα έλεγε ο Τσίπρας.

Δεν ξέρω ποιος το αποφάσισε αλλά ήταν λάθος χθες που η κυβέρνηση όρισε τον υπουργό Επικράτειας και έμπειρο δικηγόρο Γιώργο Γεραπετρίτη, να λάβει τον λόγο αμέσως μετά τον Αλέξη Τσίπρα και να αποδεχτεί την πρόταση δυσπιστίας.

Εδώ ήθελε ένα υπουργό που να έχει ένταση, δυναμισμό και φλογερό ταμπεραμέντο στον λόγο του.

Επίσης να έχει μεγάλη κοινοβουλευτική εμπειρία.

Ο κ. Γεραπετρίτης ξεκίνησε την ομιλία του από το Λόγο του Λυσία «Υπέρ του Αδυνάτου».

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε:

«Οὐ πολλοῦ δέω χάριν ἔχειν, ὦ βουλή, τῷ κατηγόρῳ, ὅτι μοι παρεσκεύασε τὸν ἀγῶνα τουτονί. πρότερον γὰρ οὐκ ἔχων πρόφασιν ἐφ᾽ ἧς τοῦ βίου λόγον δοίην, νυνὶ διὰ τοῦτον εἴληφα. καὶ πειράσομαι τῷ λόγῳ τοῦτον μὲν ἐπιδεῖξαι ψευδόμενον, ἐμαυτὸν δὲ βεβιωκότα μέχρι τῆσδε τῆς ἡμέρας ἐπαίνου μᾶλλον ἄξιον ἢ φθόνου·»

Η αστοχία στο απόγειο της….

Όποιος το σκέφτηκε “έριξε”  τον Γεραπετρίτη στα βράχια.

Η αλήθεια είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις ήθελε έναν Άδωνι ή έναν Βορίδη, ή ακόμα και έναν Οικονόμου που έχει αποδειχθεί καλός χειριστής του λόγου σε αυτές τις περιπτώσεις.

Πάντως τέτοια λάθη δεν χρειάζονται ειδικά στο 90ό λεπτό…

 

Mytilineos: Στα 466 εκατ. τα καθαρά κέρδη, γκρέμισε τον καθαρό δανεισμό

Σε λίγες ώρες η Mytilineos ανακοινώνει τα αποτελέσματα του 2022.

Όμως για μια ακόμα φορά οι περισσότεροι αναλυτές έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους.

Το mononews.gr όμως πληροφορήθηκε τα εξής:

Τα EBITDA (καθαρά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) έφθασαν στα 823 εκατ. ευρώ από 359 εκατ. ευρώ το 2021 και τα καθαρά κέρδη στα 466 εκατ. ευρώ από 162 εκατ. ευρώ το 2021.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι η εισηγμένη κατάφερε να “γκρεμίσει” τον καθαρό δανεισμό της.

Για την ακρίβεια στο 9μηνο του 2022 ο καθαρός δανεισμός είχε διαμορφωθεί στα €1.398 εκατ., με το δείκτη μόχλευσης (Καθαρός Δανεισμός / EBITDA*) να διαμορφώνεται κοντά στο 2,1x.

Όμως ο καθαρός δανεισμός για το 2022 μειώθηκε τελικά στα  718 εκατ. ευρώ.

Για ολόκληρο το 2021 ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε στα 803 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή χθες έκλεισε με μικρά κέρδη 0,44% στα 22,86 ευρώ.

SUPERBE!!! 

 

Ποιες μετοχές κοιτάμε για τις επόμενες 48 ώρες

Κυρίως πέντε μετοχές πρέπει να κοιτούν όσοι ασχολούνται με τα χρηματιστήρια για τις επόμενες 48 ώρες.

Τις 4 συστημικές τράπεζες και την ΔΕΗ ΔΕΗ 0,80% 7,54 .

Επειδή είναι δεδομένο ότι θα ακούσουμε πολλά από εδώ και στο εξής από τον πρόεδρο Τσίπρα, οι αγορές θα είναι ευμετάβλητες στις κακές ειδήσεις.

Πάντως η χθεσινή ημέρα ήταν σχετικά προβλέψιμη.

Παρά το γεγονός ότι ο Τσίπρας κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας εν τούτοις ο δείκτης έκλεισε με μικρές απώλειες 0,17%.

Επί της ουσίας η αγορά δεν έδειξε να αιφνιδιάζεται από την πρόταση δυσπιστίας ούτε και την θεωρούν αρκούντως σοβαρή για να προκαλέσει τριγμούς.

Alpha ΑΛΦΑ 3,23% 1,28 Εθνική ΕΤΕ 2,46% 4,58 και Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,52% 1,34 έκλεισαν με απώλειες από 1,20 % έως 1,90% ενώ η Πειραιώς με κέρδη 2,08%.

Η ΔΕΗ έκλεισε με απώλειες 0,70%.

Τράπεζα Πειραιώς: Αγοράζουν θεσμικοί

Χθες για μια ακόμα φορά η Πειραιώς συγκέντρωσε το κρίσιμο ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών.

JP Morgan, Barclays, και Goldman Sachs συνέχιζαν να αγοράζουν.

Έγιναν 10 πακέτα αξίας 6,4 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή μέσω των πακέτων αλλάξαν χέρια 3.537.000 μετοχές.

Συνολικά διακινήθηκαν 10.240.000 εκατ. μετοχές.

Επίσης έμαθα ένα ωραίο που κυκλοφορεί σαν φήμη αλλά είναι αλήθεια.

Θεσμικός παίκτης που μηδένισε την θέση του στην Mytilineos από τα 15 ευρώ, πούλησε την μισή του θέση στην Πειραιώς από τα 1,40 ευρώ.

Τώρα ο Μυτιληναίος είναι στα 22,86 ευρώ και η Πειραιώς στα 1,812 ευρώ.

Το δούλεμα που έχει φάει ο συγκεκριμένος μεγάλος θεσμικός παίκτης είναι επικό…

 

Η ΤΙΤΑΝια υποκρισία του Παπαλεξόπουλου

Βάστα με να σε βαστώ ν’ ανεβούμε στο βουνό…

Αυτή και μόνον αυτή είναι η λογική της χθεσινής ανακοίνωσης του ΤΙΤΑΝα.

Όπου μέσα από ένα κείμενο 300 λέξεων δημοσιοποιήθηκαν τα προσωρινά και μη ελεγμένα ( από τον ορκωτό) οικονομικά αποτελέσματα της περσινής χρονιάς.

Το…βαθύτερο νόημα της αποσπασματικής αυτής κίνησης ήταν να  ‘’υπερασπιστεί’’ την άνοδο της μετοχής.

Το μήνυμα το έπιασαν εκείνοι που έπρεπε να το πιάσουν, πριμοδοτώντας χθες με ιδιαίτερη έφεση, το “χαρτί” της τσιμεντοβιομηχανίας.

Το οποίο από την αρχή της χρονιάς ενισχύεται πλέον κατά περίπου 18,5%.

Υποτίθεται ότι τέτοιου είδους ανακοινώσεις βγαίνουν στο πλαίσιο ενίσχυσης της διαφάνειας του επενδυτικού κοινού.

Ωστόσο, στην περίπτωση της Τιτάν, που έχει μεταφέρει την έδρα της στο εξωτερικό, έχοντας παράλληλη διαπραγμάτευση των μετοχών της και στο ελληνικό χρηματιστήριο, αυτό που έπραξε συνιστά…τιτάνια υποκρισία.

Διότι η ενημέρωση του κοινού ήταν περιορισμένη και επικεντρωμένη, με έκδηλη αυταρέσκεια, στα προ φόρων τόκων και αποσβέσεων αποτελέσματα.

Που από τα 275,2 εκατ. ευρώ της χρήσης του 2021, ξεπέρασαν πέρσι τα 330 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή σχεδόν κατά 20% περισσότερα.

Μέχρι εκεί όμως και χωρίς να λέγεται το παραμικρό για το πόσα από αυτά θα μετουσιωθούν σε καθαρά κέρδη.

Έστω προ φόρων.

Παράλληλα, τονίστηκε και η σοβαρή μείωση του καθαρού δανεισμού κατά περίπου 112 εκατ. ευρώ.

Αφήνοντας όμως μετέωρο το ερώτημα για το πώς κατακτήθηκε αυτό. Ανέβηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα;

Εξοφλήθηκαν δάνεια;

Υπήρξε συγκερασμός και των δύο και σε τι βαθμό;

Μια εισηγμένη που ενδιαφέρεται πραγματικά για την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, ανακοινώνει και λεπτομερώς τα αποτελέσματα μιας οικονομικής χρήσης.

Όπως για παράδειγμα πράττει ο όμιλος Mytilineos.

Ενώ στην περίπτωση του ΤΙΤΑΝα θα χρειαστεί να έρθει η 22α Μαρτίου, για να πληροφορηθεί η αγορά με σαφείς λεπτομέρειες της επιδόσεις της εταιρείας.

 

 

Eρχονται stress tests για τις Τράπεζες στο μικροσκόπιο οι  τιτλοποιήσεις των κόκκινων δανείων

Λίγη υπομονή θα συνιστούσα σε όσους βιάζονται να προδικάσουν τα αποτελέσματα των stresss test στις τράπεζες.

Ως γνωστόν το αποτέλεσμα των ασκήσεων αυτών σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τις παραδοχές που χρησιμοποιεί ο επόπτης.

Για παράδειγμα πολύ πιο ήπια θα είναι η επίπτωση  που θα έχει στα κόκκινα δάνεια και επομένως στους κεφαλαιακούς δείκτες της κάθε τράπεζας αν το δυσμενές σενάριο προβλέπει υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 1%,  απ’ ότι αν το σενάριο προβλέπει μεγαλύτερη ύφεση κατά 3%.

Τέλος πάντων η αγωνία για τις μακροοικονομικές παραδοχές και τα σενάρια των stress  test που ξεκινάει σε λίγες ημέρες η ΕΒΑ (European Banking Authority) σε συνεργασία με την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, προβλέπεται να λάβει τέλος την ερχόμενη Τρίτη 31 Ιανουαρίου.

Το σημαντικότερο όμως κυρίως για τις ελληνικές τράπεζες είναι η ξεχωριστή ενότητα των τιτλοποιήσεων  που θα περιλαμβάνει η φετινή άσκηση και των πιθανών κινδύνων που αυτές κρύβουν.

Βέβαια εδώ υπάρχει η κρατική στήριξη του Ηρακλή, αλλά και πάλι ο κίνδυνος δεν εξαλείφεται εντελώς.

Την ίδια ημέρα θα ανακοινωθεί η μεθοδολογία με την οποία θα διεξαχθούν, η οποία και αυτή επηρεάζει το αποτέλεσμα καθώς και τα σενάρια για τον κίνδυνο των αγορών.

Tώρα όσον αφορά στα τελικά αποτελέσματα αυτά πρόκειται να ανακοινωθούν στο τέλος Ιουλίου.

Ωστόσο για να ξέρετε πως λειτουργεί το σύστημα, να σας ενημερώσω ότι οι τράπεζες θα έχουν στα χέρια τους τα πρώτα αποτελέσματα στις αρχές Απριλίου, βέβαια εκείνη την περίοδο εμείς θα είμαστε απασχολημένοι με τις εκλογές.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένας «θεσμικός διάλογος» με τις τράπεζες, προκειμένου να αξιολογηθούν τυχόν ενστάσεις, ο οποίος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουλίου.

 

Οι κρυφές υπεραξίες στον Ελλάκτωρ και η MORE

Αλλαγές μαθαίνω ότι έρχονται στο αμέσως προσεχές διάστημα στη διάρθρωση της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -0,45% 2,22 , ενώ δεν επιβεβαιώνεται ότι ο όμιλος θα επανδραστηριοποιηθεί ξανά στις ΑΠΕ και τα πλωτά αιολικά.

Φημολογείται αντίθετα ότι θα δούμε και άλλες αποεπενδύσεις, όπως την πώληση της ΗΛΕΚΤΩΡ (της θυγατρικής που δραστηριοποιείται στα απορρίμματα) αλλά και του ΑΚΤΩΡ.

Μετά η εταιρεία θα έχει τη ρευστότητα να δραστηριοποιηθεί σε ένα κλάδο εξασφαλισμένης απόδοσης και μειωμένου ρίσκου, όπως είναι το real estate και ειδικά το ξενοδοχειακό real estate, ενισχύοντας τη REDS.

Όσο για τον Ηλέκτωρ, κάποιοι βλέπουν αγοραστή τη MORE, ώστε να ενισχυθεί και να μπορεί να κυριαρχήσει στον κλάδο διαχείρισης απορριμμάτων που είναι του άμεσου ενδιαφέροντός της.

 

«Σίβυλλα» ο Κούτρας για το deal με τον ΑΚΤΩΡΑ

Τώρα όσον αφορά τον κατασκευαστικό βραχίονα του Ομίλου, τον ΑΚΤΩΡΑ παρόλο που η αγορά , αλλά και το «ταμπλό στο ΧΑ» δε φαίνεται να το πιστεύουν  και πολύ, επιτρέψετε μου να συνεχίζω να βλέπω μία αχτίδα φωτός στο φημολογούμενο deal της Ελλάκτωρ με τον Δημήτρη Κούτρα και το νέο κύπριο φίλο του.

Σε έναν κόσμο που όλα αγοράζονται και πωλούνται, ειδικά στις εισηγμένες, δε θέλει και πολύ για να γίνει η ανατροπή και να δούμε το Δημήτρη Κούτρα, έστω και αν βρίσκεται πολύ κοντά στην όγδοη δεκαετία της ζωής του, στο να επιστρέψει στην ΑΚΤΩΡ.

Βλέπετε, το πρώην στέλεχος μετά από την «αποστράτευση του από την Intrakat ΙΝΚΑΤ 2,37% 1,73 ,  ψάχνει διακαώς να βρει ένα κατασκευαστικό «μαγαζί» για να συνεχίζει την καριέρα του, έχει πλέον χρόνο να απαντάει στα τηλέφωνά του, αν και μου δίνει απαντήσεις που θυμίζουν τους χρησμούς της Πυθίας.

Όταν λοιπόν πηγή μου τον ρώτησε ευθέως  για το κλείσιμο του deal με την Ελλάκτωρ, τήρησε Σιβυλλική στάση αποφεύγοντας τόσο να το διαψεύσει, χωρίς όμως και να το επιβεβαιώσει.

 

Γάτος ο… Λύκος!

Η Inform Λύκος βγαίνει από το Χ.Α. με 47,3 εκατ. ευρώ χρηματιστηριακή αξία και επιστρέφει ως… Austrian Card με… 226,28 εκατ. ευρώ μέχρι τις αρχές Μαρτίου και με παράλληλη διαπραγμάτευση στα Χρηματιστήρια της Βιέννης και της Αθήνας!

Πρόκειται για τετραπλασιαμό της αξίας ενός ομίλου ο οποίος πλέον  θα έχει ως ευρύτερο αντικείμενο την «ψηφιακή ασφάλεια», πέρα από το παραδοσιακό αντικείμενο των εκτυπώσεων.

Στη νέα εταιρεία ο κ. Νικόλαος Λύκος θα ελέγχει το 83,28% του μετοχικού κεφαλαίου, ο κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος που αποτελεί το δεξί χέρι του κ. Λύκου και ταυτόχρονα είναι διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία διαθέτει το 1,21% και το 15,5% αναμένεται ότι θα αποτελεί  free float.

Η δε σχέση ανταλλαγής καθορίστηκε μάλιστα ως εξής: 1 νέα μετοχή της Austria Card για κάθε 4,571 μετοχές της Inform Λύκος. Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σερ έκτακτη γενική συνέλευση της Inform Λύκος στις 30/1.

Με βάση τα στοιχεία του 6μήνου 2022 η Austrian Card είναι μία εταιρεία που πραγματοποίησε πωλήσεις 137,1 εκατ. ευρώ από 81,1 εκατ. κατά το 6μηνο του 2021.

Εμφάνισε καθαρά κέρδη 5,051 εκατ. ευρώ από 705 χιλιάδες ευρώ.

Και μόνο από την καθαρή κερδοφορία προκύπτει αλλαγή… πίστας για την άλλοτε Inform και τους μετόχους της.

Η τιμή εισαγωγής των νέων μετοχών ορίστηκε στα 13,42 ευρώ και η έναρξη διαπραγμάτευσης τοποθετείται για τις 27 Μαρτίου.

 

ΤΑΙΠΕΔ: Πριμ μετακόμισης για τις εταιρείες που θα πάνε στο Logistic Park Φυλή

Ένα ακόμα κίνητρο, εκτός από τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και υποδομές, μαθαίνω πως δίνει το ΤΑΙΠΕΔ στις 400 και βάλε μεταφορικές εταιρίες που θα μετακομίσουν από το Ελληνικό και τον Ελαιώνα στο νέο logistics park που θα γίνει στη Φυλή.

Μαθαίνω πως οι άνθρωποι του ΤΑΙΠΕΔ έχουν εξασφαλίσει από το Ταμείο Ανάκαμψης το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 20 εκατ. Ευρώ με στόχο να προσελκύσουν όσες εταιρείες αποφασίσουν να μετεγκατασταθούν από τις παλιές τους αποθήκες στη Φυλή.

Με μερικούς πρόχειρους υπολογισμούς πρόκειται για ένα ποσό 50.000 ευρώ ανά εταιρεία και μένει να φανεί εάν θα δοθεί ως άμεση επιχορήγηση για τους νέους ενοίκους ή εάν θα αποτελέσουν μία επιδότηση ενοικίου.


Στην Ιαπωνία με Κυριάκο η Σοφία Εφραίμογλου

Για την Ιαπωνία ετοιμάζει τις βαλίτσες της η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.

Θα συμμετέχει στην πολυπληθή αποστολή που θα συνοδεύει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη  στην επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει από 29 έως 31 Ιανουαρίου.

Όπως μαθαίνουμε αρκετοί επιχειρηματίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην αποστολή, οπότε θα επανέλθουμε μόλις οριστικοποιηθεί ο κατάλογος.

Η διερεύνηση δυνατοτήτων επέκτασης των ελληνικών επιχειρήσεων σε μια μεγάλη αγορά όπως αυτή της Ιαπωνίας είναι στις προτεραιότητες της.

Και σίγουρα υπάρχει μεγάλο πεδίο για τη διεύρυνση των διμερών σχέσεων σε οικονομικό πεδίο.

Αρκεί να αναφέρουμε για παράδειγμα την αγορά ελαιόλαδου.

Παρά το γεγονός  ότι η Ελλάδα, είναι ο πέμπτος εξαγωγέας παρθένου ελαιόλαδου παγκοσμίως, κατέχει μόνο ένα μικρό μερίδιο στην ιαπωνική αγορά.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των Στατιστικών Εμπορίου της Ιαπωνίας, το μερίδιο της Ελλάδας το 2021 ήταν μόλις 1,71% (443 εκατ. γιεν), κατέχοντας την τέταρτη θέση, ενώ η Τουρκία, η οποία έχει περιορισμένες εξαγωγικές δυνατότητες σε σχέση με την Ελλάδα, έχει μερίδιο 4,71% (1.221 εκατ. γιεν).

Σύμφωνα με έρευνα του ελληνικού γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Τόκυο, η Ελλάδα μπορεί να προσθέσει ακόμη ένα μερίδιο της τάξεως του 2% επί του συνόλου των ιαπωνικών εισαγωγών παρθένου ελαιολάδου, δεδομένης της ποιοτικής υπεροχής του ελληνικού προϊόντος και της προστασίας ορισμένων ετικετών ως προϊόντα Γεωγραφικών Ενδείξεων.

Ο Πατέλης στο GASTONE

Το πολιτικό θερμόμετρο μπορεί να ανεβαίνει αλλά ο Αλέξης Πατέλης δεν φαίνεται να ανησυχεί για τις εξελίξεις. Τουλάχιστον αυτό έδειχνε η γλώσσα του σώματος για τον επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, το βράδυ της Τρίτης.

Ενώ είχαν ήδη γίνει γνωστές οι προθέσεις Τσίπρα να οξύνει την ένταση, ο Αλέξης Πατέλης απολάμβανε ευδιάθετος το φαγητό και τις συζητήσεις με την παρέα του στο Gastone.

Ένα εστιατόριο στη γωνία της Πραξιτέλους με την Ευριπίδου, που έχει πάει σε άλλο επίπεδο τη γουρουνοπούλα με την σούπερ τραγανιστή πέτσα…

 

Η αφωνία της Βασιλικής της Α΄ για τα μεγάλα έργα στο Καστέλι

Άκρα του τάφου σιωπή για το Καστέλι έπεσε χθες  από την αυτοκρατορική παρουσία, η οποία κοσμεί το γραφείο Τύπου του Υφυπουργού Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη.

Παρόλο που ο υφυπουργός συνόδευε στην Κρήτη τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κρήτη, επιθεωρώντας τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως ο  ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο στο Καστέλι, η ομάδα επικοινωνίας του Υπουργείου δεν μπήκε στο κόπο να στείλει ούτε ένα ενημερωτικό σημείωμα.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας του υφυπουργού Βασιλική η Α΄ (προφανώς φαντάζεται ότι είναι απόγονος του βασιλικού οίκου…της Πελοποννήσου), για μία ακόμη φορά έλαμψε δια της αδράνειας της.

Εκτός και αν επέλεξε να απευθυνθεί  απευθείας σε εκδότες και όχι σε …απλούς  δημοσιογράφους.

Νομίζω ότι ο κ. Καραγιάννης πρέπει να έχει αντιληφθεί πόσο κακό του κάνει η Βασιλική η Α’.

Το γραφείο τύπου έπρεπε να βγάζει φωτιές ειδικά τώρα λίγους μήνες πριν τις εκλογές και να διαφημίζει το έργο  του ικανότατου και έμπειρου κ. Καραγιάννη.

 

Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.