• Οι κρίσιμες ώρες της Intralot και γιατί ο Σταθόπουλος προσέλαβε τον mr Zehnder για να βρει 5 στελέχη για την Forthnet

    Η στήλη δίνει μια συμβουλή στον πολύπειρο κ. Νίκο Σταθόπουλο.

    the wise man
    image
    the wise man

    Οι μπηχτές Ρέγκλινγκ 

    Συναντήσεις με την ηγεσία του οικονομικού επιτελείου (από τον υπουργό μέχρι τον υφυπουργό αρμόδιο για τις τράπεζες) είχε εχθές ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης Κλάους Ρέγκλινγκ. 

    Αφού ο Κλάους μας είπε ότι λίγο πολύ έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας καθώς αντιμετωπίσουμε τριμέτωπη κρίση (μεταναστευτικό, τις ορέξεις του Τούρκου και πανδημία) αλλά πρέπει από το 2021 να «μαζευτούμε»… Σε απλά ελληνικά να κόψουμε τις large κινήσεις στις δαπάνες του προϋπολογισμού και να ευθυγραμμισθούμε με τις δεσμεύσεις που ανάλαβαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις έναντι των δανειστών. 

    Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει και είναι ακόμη νωρίς να απαντηθεί με ακρίβεια είναι ποιο θα είναι στο τέλος αυτής της πανδημίας ο λογαριασμός, η χασούρα της οικονομίας; 

    Διότι το 2021 ακόμη κι όλα πάνε κατ` ευχήν στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης η ζημιά θα συνεχίσει να υπάρχει και θα χρειασθεί ένα ικανοποιητικό διάστημα με ελαφρύνσεις για να τα καταφέρουμε. 

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο κος Ρέγκλινγκ είπε στο στρατηγείου της οδού Νίκης πως δεν πρέπει να σπαταλήσουμε τα ταμειακά διαθέσιμα καθώς αυτά αποτελούν εγγύηση για την συνέχιση της εξόδου της χώρας στις αγορές. 

    Η απάντηση ήρθε αμέσως από τον Χρήστο Σταϊκούρα πως τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται στα 37,8 δις ευρώ και η Ελλάδα θα διατηρήσει ανοικτή την σχέση της με τις αγορές από τις οποίες θα συνεχίσει να δανείζεται. 

    Intralot: Η ώρα του ταμείου

    Κρίσιμο είναι τα επόμενα 24ωρα για την Intralot καθώς πρέπει να πληρώσει το κουπόνι των 22 εκατ. ευρώ προς τους ομολογιούχους.  

    Πρόκειται για τον τόκο των δύο ομολογιακών συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ. 

    Διαθέσιμα κεφάλαια στην INTRALOT για την πληρωμή των κουπονιών υπάρχουν καθώς στο ταμείο βρίσκονται 136 εκατ.ευρώ αν και προ 2 ετών το ταμείο είχε 350 εκατ.ευρώ.  

    Το ένα ομόλογο της εισηγμένης των 250 εκατ. ευρώ λήγει το 2021 και το δεύτερο των 500 εκατ. ευρώ λήγει το 2024. 

    Και τα δύο ομόλογα ειναι unsecured, δηλαδή δεν έχουν εξασφαλίσεις. 

    Η εταιρεία το τελευταίο διάστημα έχει επεκτείνεται κάποιες συμβάσεις έργου στο εξωτερικό, έχει κάποια σχέδια που θα τις αποφέρουν έσοδα σχετικά με την θυγατρική στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Η ώρα του ταμείου έφθασε, σήμερα ή αύριο, πρέπει να πληρωθεί το κουπόνι και η αγορά παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην εταιρεία του Σωκράτη Κόκκαλη.

    Πάντως ο κ. Κόκκαλης εξακολουθεί να γυμνάζεται και μάλιστα όσοι τον ξέρουν λένε οτι είναι σε φόρμα. Το Σαββατοκύριακο κολυμπούσε σε μια παραλία των Σπετσών. 

    Forthnet: Κάλεσαν τον mr Egon Zehnder

    Για ποιον χτυπάει η καμπάνα; Και τι καμπάνα. Ολόκληρο καμπαναριό.

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο επικεφαλής της BC Partners Νίκος Σταθόπουλος προσέλαβε την εταιρεία εξεύρεσης στελεχών Egon Zehnder προκειμένου να βρουν 5 managers για την Forthnet. 

    Ο Κύπριος mr Zehnder Ανδρέας Γαβριηλίδης πρέπει να βγει στην αγορά και να βρει ικανούς manager  για την Forthnet, η οποία όπως μαθαίνω είχε ξεδοντιαστεί από ανθρώπους  εδώ και δύο χρόνια καθώς όσο έβλεπαν την κατρακύλα την “έκαναν” για αλλού. 

    Η στήλη δίνει μια συμβουλή στον πολύπειρο κ. Σταθόπουλο. Να πάει στον εισαγγελέα με τους φακέλους,  γιατί εκεί μέσα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει το πάρτι της αρκούδας. Υπέρογκοι μισθοί και τρελά bonus σε μια διαλυμένη και χωρίς Cash εταιρεία!!!

    Η εταιρεία χρειάζεται  άμεσα τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ προκειμένου να ορθοποδήσει. Ποιος τα έκανε αυτά;  Νομίζω ένας εισαγγελέας θα τα βρεί εύκολα…

    Επίσης κάποιες πληροφορίες αναφέρουν οτι ο κ. Σταθόπουλος ήδη έχει συναντηθεί με κάποιους προέδρους (ισχυρών) ποδοσφαιρικών ομάδων και έχει κάνει κρίσιμες (αρχικές) συμφωνίες. 

    Σε αυτό το σημείο να σας θυμίσω οτι ο Σταθόπουλος ήταν συμμαθητής του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κολέγιο  ενώ στην συνέχεια πήγαν στην Βοστώνη για σπουδές. 

    Στο Harvard. Άρα ο ένας ξέρει τον άλλο πολύ καλά. Απλά κρατήστε το!!!

    Οι business του Ορέστη στην Κύπρο

    Απλώνονται οι δουλειές της Qualco του Ορέστη Τσακαλώτου στην Κύπρο μετά την συμφωνία και με την Astrobank. 

    Η Qualco είχε έντονη παρουσία στο νησί και η χθεσινή συμφωνία ήρθε να την δυναμώσει ακόμη περισσότερο. 

    Σας πληροφορώ ότι και στην Κύπρο αντιμετωπίζουν θέμα με τα κόκκινα δάνεια που γέννησε η οικονομική κρίση του μνημονίου και ακόμη δεν έχουν ξεμπερδέψει. 

    Σήμερα τα μέτρα τοπικού χαρακτήρα στην Αττική

    Ο COVID είναι για τα καλά μαζί μας και η κυβέρνηση ετοιμάζει μέτρα τοπικού χαρακτήρα. 

    Η Αττική κατέγραψε εχθές 120 κρούσματα και η επανάσταση του δεν φοράμε μάσκα – διότι πάντα πρέπει να κάνουμε μια επανάσταση – δεν φαίνεται να βοηθά την κατάσταση. Εξ ου και σήμερα θα μάθουμε τα νέα περιοριστικά μέτρα. 

    Αυστηρά μέτρα 

    Η στήλη έγραψε εχθές ότι οι υπεύθυνοι για το ποιοι θα παρευρεθούν στην ομιλία του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη πήραν πίσω τις προσκλήσεις για τους CEO`s των τραπεζών. 

    Λοιπόν, προς αποκατάσταση σας αναφέρω ότι πρόσκληση είχε μόνο ένας CEO, ο οποίος πήγε μεν στην Θεσσαλονίκη αλλά ασχολήθηκε μόνο με τα της τράπεζας που διοικεί και δεν παρευρέθηκε στην ομιλία λόγω της αυστηριοποίησης των μέτρων.