• Το γεύμα με νόημα του Εξάρχου με τη Βρεττού, οι φήμες και οι απαντήσεις, ποιος κοιτάει τον Άνθιμο Θωμόπουλο, το μυστικό του διαγωνισμού της Εκκλησίας και τα PATEK, το stop στα λεωφορεία της Πετρόπουλος και ποιος εφοπλιστής παντρεύεται χωρίς να ζητάει δώρα

    Η κυρία με την επιρροή, η δυναμική εφοπλίστρια, ο ξεπεσμένος και οι πολικές θερμοκρασίες: Tην Παρασκευή σας ενημέρωσα για τις δυο κυρίες που παλαιότερα ηταν οι καλύτερες φίλες αλλά τωρα λέγεται ότι έχουν ψυχρανθεί.

    Η κυρία με την επιρροή, η δυναμική εφοπλίστρια, ο ξεπεσμένος και οι πολικές θερμοκρασίες: Tην Παρασκευή σας ενημέρωσα για τις δυο κυρίες που παλαιότερα ηταν οι καλύτερες φίλες αλλά τωρα λέγεται ότι έχουν ψυχρανθεί.
    image
    Η κυρία με την επιρροή, η δυναμική εφοπλίστρια, ο ξεπεσμένος και οι πολικές θερμοκρασίες: Tην Παρασκευή σας ενημέρωσα για τις δυο κυρίες που παλαιότερα ηταν οι καλύτερες φίλες αλλά τωρα λέγεται ότι έχουν ψυχρανθεί.

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Το δίλημμα

    Παρόλο που όπως έχετε καταλάβει ο Wiseman έχει μία έφεση στα επιχειρηματικά και οικονομικά παρασκήνια (άντε και λίγο στα κοσμικά) νομίζω ότι τη σημερινή ημέρα αξίζει να κάνουμε μία εξαίρεση και να δούμε τι γίνεται με τα πολιτικά.

    Η συνέντευξη που θα δώσει σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, όχι μόνο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη αλλά μάλλον θα πρέπει να θεωρείται το γεγονός της ημέρας.

    H χρονική συγκυρία που αποφάσισε να μιλήσει ο πρωθυπουργός είναι τέτοια που η πολιτική δείχνει «να παίρνει το πάνω χέρι» από την οικονομία.

    Το πολιτικό σκηνικό όπως διαμορφώνεται με  τις όποιες εξελίξεις στην υπόθεση των παρακολουθήσεων από τη μία, σε συνδυασμό με το πρόβλημα της ακρίβειας, το οποίο απειλεί να αμαυρώσει τα όσα θετικά έχει κάνει η Κυβέρνηση στο μέτωπο της οικονομίας, θέτουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώπιον νέων προκλήσεων.

    Προφανώς αυτό που περιμένουμε απόψε από τα χείλη του δεν είναι οι νέες θεσμικές παρεμβάσεις  για την θωράκιση της Δημοκρατίας ή την εξαγγελία νέων μέτρων για την ανακούφιση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

    Βέβαια αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και στα δύο μέτωπα ευπρόσδεκτες θα είναι.

    Όμως ειδικά στο κεφάλαιο των παροχών τα περιθώρια πρόσθετων παρεμβάσεων είναι εξαιρετικά περιορισμένα.

    Οπότε εκείνο που όλοι (και όταν λέω όλοι αναφέρομαι κυρίως στο εντός της Κυβέρνησης ακροατήριο) ανομολόγητα αναμένουν  να ακούσουν από τα χείλη του πρωθυπουργού είναι αν θα επαναβεβαιώσει πειστικά ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας ή αν τελικώς αποφασίσει να διαβεί τον Ρουβικώνα.

    Το γεύμα, με νόημα, του Εξάρχου με τη Βρεττού, οι φήμες και οι  απαντήσεις

    Το Σάββατο στον Wiseman πρώτοι από όλους ενημερωθήκατε για 3  γεύματα , με νόημα, που έλαβαν χώρα στο περίφημο Milos στο Κέντρο της Αθήνας.

    Από ότι φαίνεται οι ειδήσεις “βγήκαν” από το ένα τραπέζι.

    Σε αυτό που έτρωγαν η CEO της Τράπεζας Αττικής, Ελένη Βρεττού, μαζί με τον CEO της Ιντρακάτ και μεγαλομέτοχο της Παγκρήτιας Τράπεζας, Αλέξανδρο Εξάρχου.

    Σε συνέχεια του γεύματος αυτού, υπήρξαν φήμες περί πρότασης του κ. Εξάρχου στην κ. Βρεττού να αναλάβει την ηγεσία της Παγκρήτιας τράπεζας.

    Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια πάρα πολύ καλή σχέση αμοιβαίας εκτίμησης του Αλέξανδρου Εξάρχου και της Ελένης Βρεττού που δοκιμάστηκε σε δύσκολες συνθήκες.

    Παρόλα αυτά είναι σαφές ότι η Ελένη Βρεττού δεν μετακινείται από την Αττικής, καθώς είναι αποφασισμένη πρώτα να ορθοποδήσει η Τράπεζα και να είναι αυτή που θα υλοποιήσει το business plan που έχει συμφωνηθεί.

    Βέβαια κάνεις δεν μπορεί να αποκλείσει αν αυτές οι συνομιλίες μεταξύ Εξάρχου και Βρεττού κρύβουν κάτι περισσότερο και μεγαλύτερο μελλοντικά…

    Δηλαδή η πρόταση να αφορά και την Τράπεζα Αττικής συνολικά…

    Σε κάθε περίπτωση ο  WISEMAN είναι σε θέση να γνωρίζει ότι οι νέοι μέτοχοι της Παγκρήτιας αναζητούν τραπεζίτη με γνώσεις και ικανότητες  όπως της κ. Ελένης Βρεττού.

     

    Ο Άνθιμος Θωμόπουλος και τα στελέχη HSBC – Παγκρήτιας

    Ήδη οι μεγαλομέτοχοι μελετούν βιογραφικά νυν και τέως κορυφαίων στελεχών των ελληνικών τράπεζων όπως για παράδειγμα του τέως CEO της Τράπεζας Πειραιώς, Άνθιμου Θωμόπουλου (να σημειωθεί ότι τελείως τυχαία έτρωγε και εκείνος στο Milos την Παρασκευή το μεσημέρι με την επικεφαλής της Ellington Ειρήνη Μαραγκουδακη).

    Επίσης οι μεγαλομέτοχοι της τράπεζας, κοιτούν και ποιοι από το νυν στελεχιακό δυναμικό της HSBC και της Παγκρήτιας θα μπορούσαν να αναλάβουν κεντρικούς ρόλους.

     

    H τριπλή παρέμβαση για τις τράπεζες  στο σημερινό Ecoffin από Enria, Luis de Guindos, και Manuel Campa

    Μία από τις πιο κρίσιμες συνεδρίασης για τις Τράπεζες σε ολόκληρη την ευρωζώνη  είναι σημερινή των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε το λεγόμενο Εcoffin

    Και για να αντιληφθείτε πόσο κρίσιμη είναι αρκεί να σας αναφέρω ότι συνέβη κάτι που σπάνια βλέπουμε τρείς κορυφαίοι θεσμοί, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο SSM (O επόπτης των τραπεζών) και η ΕΒΑ (European Banking Authority) έκαναν από κοινού μία ηχηρότατη παρέμβαση την Παρασκευή.

    Με αυτήν ζητούν από τους πολιτικούς με απλά λόγια «να μην βάλουν νερό» στο κρασί τους στα ζητήματα που αφορούν τους κανόνες λειτουργίας των τραπεζών. Και δη τους πιο ευαίσθητους εξ αυτών οι οποίοι καθορίζουν τις κεφαλαιακές τους ανάγκες.

    Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν στο  Ecofin είναι δε πολύ πιθανόν να ληφθούν και αποφάσεις, οι οποίες θα ελαφρύνουν σημαντικά τις κεφαλαιακές ανάγκες των ευρωπαϊκών τραπεζών.

    Με την παρέμβαση τους αυτή ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, ο επικεφαλής του SSM και ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Τραπεζικής Αρχής ζητούν να εφαρμοστούν απαρέγκλιτα οι κανόνες και οι διαδικασίες της λεγόμενης Βασιλείας ΙΙΙ.

    Στην αντίθετη περίπτωση προειδοποιούν ότι τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η αξιοπιστία  η κεφαλαιακή επάρκεια και η ανταγωνιστικότητα  των τραπεζών. Και τούτο διότι οι εναλλακτικές προσεγγίσεις της Κομισιόν οδηγούν σε μία αρκετά πιο light εκδοχή στο μέτωπο των κεφαλαιακών απαιτήσεων.

    Και αυτό διότι αν υιοθετηθούν τελικώς οι προτάσεις της Κομισιόν (αντί της Βασιλείας ΙΙΙ) οι κεφαλαιακές απαιτήσεις για τα λεγόμενα Tier I κεφάλαια θα μειωθούν κατά ολόκληρες 3,2 ποσοστιαίες μονάδες.

     

    Το μυστικό του διαγωνισμού της Εκκλησίας και τα PATEK 

    Θυμάστε τον Νικόδημο Φαρμάκη;

    Τον επικεφαλής της διαχείρισης της εκκλησιαστικής περιουσίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που όσοι τον έχουν συναντήσει από κοντά έχουν εντυπωσιαστεί με τα πανάκριβα Patek Philippe που φοράει.

    Ο έχων αδυναμία λοιπόν στα πανάκριβα ρολόγια μετά την αποτυχία της  πώλησης των ατακτοποίητων ακινήτων, αφού άφησε να περάσει ένα ικανό διάστημα, αποφάσισε να επαναφέρει την διαδικασία πώλησης των χρυσοφόρων εκτάσεων της Βουλιαγμένης.

    Πρόκειται για ακίνητα σε συνολική έκταση 97 στρεμμάτων που έχει μεταβιβάσει στην Εκκλησία το δημόσιο, ένα ακίνητο 11,8 στρεμμάτων στο οποίο στεγάζονται οι κύριοι χώροι του Ορφανοτροφείου, ακίνητο 1.627 τ.μ. όπου λειτουργεί και η ήδη εκμισθωμένη Ιθάκη του Βασίλη Σταθοκωστόπουλου και μία έκταση 3.885 τ.μ. όπου έχουν χτιστεί τέσσερις κατοικίες.

    Ως γνωστό το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης, βρίσκεται δίπλα στην πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης.

    Εκτείνεται σε 85 στρέμματα στον Λαιμό, σε έναν καταπράσινο λοφίσκο με θέα τον Αστέρα και στον ορίζοντα τη λίμνη της Βουλιαγμένης!

    Αποτελείται από λιθόκτιστα κτίρια του 1910, δωρεά της Σοφίας Σλήμαν και του Δήμου Αθηναίων, που εκτείνονται σε μια έκταση 8 στρεμμάτων και τα οποία είναι νομιμοποιημένα!

    Σε αντίθεση με την υπόλοιπη έκταση η οποία έχει χαρακτηρισθεί ως δασική και την οποία ο μελλοντικός αγοραστής θα πρέπει να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες αποχαρακτηρισμού της!

    Όπως ενημερώθηκα διαγωνισμό για την εκμίσθωση τριών ακινήτων στο Μεγάλο Καβούρι ξεκίνησε το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης, αναζητώντας εταιρείες με ετήσιο τζίρο 25 εκατομμυρίων την τελευταία τριετία ή επενδυτές – φυσικά πρόσωπα με καταθέσεις 15 εκατ. ευρώ.

    Προφανώς αυτό είναι και το μεγάλο μυστικό.

    Η Εκκλησία θέλει εταιρείες με γερή χρηματοοικονομική βάση η εναλλακτικά να έχουν μεγάλο μετοχικό κεφάλαιο η καταθέσεις.

    Τα «πρώτα γενέθλια» του payzy by COSMOTE: Πλησίασαν και τις 2000 οι εγγραφές την ημέρα

     Θετικός είναι ο απολογισμός του πρώτου μήνα λειτουργίας του  payzy by COSMOTE

    Όπως αναφέρουν συνήθως καλά πληροφορημένες πηγές οι νέες εγγραφές κάποιες μέρες του μήνα πλησίασαν και τις 2000, κάτι που δείχνει ότι ο κόσμος το αγκαλιάζει δημιουργώντας σταδιακά μια βάση που κάθε μέρα μεγαλώνει.

    Εκτός από αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά, το περιλαμβάνει και καινοτόμες λειτουργικότητες που δεν έχουν καμία χρέωση, όπως η δυνατότητα του χρήστη να ανταλλάσσει χρήματα με τους φίλους του μέσω chat, άμεσα, μέσω του Chat & Pay. Μπορεί ακόμα να μοιράζεται κοινά έξοδα με τους δικούς του ανθρώπους μέσω του Split it.

    Για παράδειγμα μπορεί να μοιράζεται τα έξοδα με τους φίλους του ή την οικογένειά του στο φαγητό, στο σινεμά, σε ένα ταξίδι.

    Και όλα αυτά μέσα από το κινητό, σε μια μόνο εφαρμογή.

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Αποζημίωση 13,4 εκατ. Ευρώ

    Αποζημίωση  13,4 εκατ. Ευρώ θα λάβει ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 0% 16,38 από το Υπουργείο Υποδομών από ό,τι μαθαίνω.

    Το ποσό αυτό αφορά πιο συγκεκριμένα το Α΄Εξάμηνο του 2021 και τις αποζημιώσεις της ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε, η οποία είναι θυγατρική της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

    Πρόκειται για τις αποζημιώσεις που θα λάβουν οι παραχωρησιούχοι λόγω της απαγόρευσης μετακινήσεων που είχε επιβληθεί κατά τη διάρκεια των διαδοχικών lockdowns.

    Για να σας φρεσκάρω τη μνήμη το Υπουργείο Υποδομών -και εν συνεχεία το Δημόσιο- είναι υποχρεωμένο βάσει των όρων των συμβάσεων των μεγάλων οδικών παραχωρήσεων να αποζημιώνει τις εταιρείες που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους όταν αυτές έχουν διαφυγόντα κέρδη λόγω ανωτέρας βίας ή όταν λαμβάνεται απευθείας από το Δημόσιο ή απόφαση για περιορισμό της κυκλοφορίας, χωρίς να υπάρχει ευθύνη του παραχωρησιούχους.

     

    Γιάννης Ξιφαράς: Εκτός τα κινέζικα λεωφορεία της Πετρόπουλος

    Υπερίσχυσε η λογική στο Υπουργείο Υποδομών, καθώς μαθαίνω ότι η κινεζική Build Your Dreams (BYD) αποκλείστηκε σε ένα από τα πέντε υπό-τμήματα του εν εξελίξει διαγωνισμού συνολικής αξίας 383 εκατ. Ευρώ για την ενίσχυση των στόλων του ΟΑΣΑ και του ΟΑΣΘ με πράσινα λεωφορεία.

    Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επηρεάσει και τα υπόλοιπα τμήματα του διαγωνισμού, στα οποία έχει κατέβει η BYD.

    Στο  Υπουργείο, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, που φαίνεται να έχει πάρει πάνω του τo project, αποφάσισε τον αποκλεισμό της κινεζικής εταιρείας κατά τη διάρκεια του σταδίου της αξιολόγησης των τεχνικών κριτηρίων όλων των ενδιαφερομένων σχημάτων.

    Σύμφωνα με το  σκεπτικό της σχετικής απόφασης  ο φάκελος της  BYD είναι μη παραδεκτός ως προς τα Δικαιολογητικά Συμμετοχής και το περιεχόμενο της Τεχνικής  Προσφοράς του.

    Ετσι, πλέον στην κούρσα της διεκδίκησης του εν λόγω τμήματος συνολικής αξίας 154,5 εκατ. Ευρώ για την προμήθεια 250 ηλεκτρικών λεωφορείων παραμένουν η ισπανική Irizar, και η κινεζική Yutong με αντιπρόσωπο στην Ελλάδα τον Όμιλο Κοπελούζου.

    Για να σας φρεσκάρω τη μνήμη η BYD -με αντιπρόσωπο στη χώρα μας την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ- έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Ολλανδία, καθώς η εταιρία Keolis έχει αγοράσει 259 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία από την κινεζική εταιρεία, τα οποία ωστόσο είναι ελαττωματικά και δε λειτουργούν.

    Τα προβλήματα αυτά ξεκινούν από  «απότομο φρενάρισμα» και φθάνουν μέχρι τα  «τιμόνια που στρίβουν από μόνα τους», όπως έχει αποκαλύψει το mononews και επισημαίνει διαρκώς ο ολλανδικός Τύπος.

    Επιπλέον, η ΒΥD αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην Κίνα, καθώς τα εργοστάσιά της σύμφωνα με έρευνες που επικαλείται η Goldman Sachs σε report της προκαλούν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως για παράδειγμα ρινορραγίες, ενώ τονίζεται πως εκπέμπουν ουσίες μέσω ρύπων, οι οποίες είναι καρκινογόνες και ενδέχεται να προκαλούν μεταλλάξεις.

    Να σημειωθεί τέλος οτι η μετοχή της Πετρόπουλος το 2022 έχει “συντριβεί”, καθώς από την 1/1/2022 έχει απώλειες 26,05%.

    Αυτοί σημαίνει ότι ο Έλληνας Fund manager multi millionaire Τρύφων Νάτσης  που έχει επενδύσει στην Πετρόπουλος, έχει χάσει πολλά λεφτά, εξαιτίας του “παιδικού”management της εισηγμένης.

    Η αγορά χαρακτηρίζει τα στελέχη της εταιρείας (top management, marketing, δημόσιες σχέσεις κλπ) “κανονικό νηπιαγωγείο”…

    Μήπως ήλθε η ώρα ο κ. Νάτσης να τα αλλάξει όλα;

    Glafka Capital: Αγοράζει τα δάνεια του Πηλαδάκη;

    Τα τελευταία χρόνια η Intrum Hellas αναζητεί επενδυτή για την εξυγίανση και τη διάσωση των καζίνο Πηλαδάκη, που οφείλουν μόνο στην ίδια πάνω από 130 εκατ. ευρώ.

    Πρόκειται για τα τρία υπερχρεωμένα καζίνο του Ρίο (Πάτρα), της Κέρκυρας και της Αλεξανδρούπολης.

    Τώρα ο νέος ενδιαφερόμενος που φημολογείται ότι θα αναλάβει τις υπέρογκες υποχρεώσεις που έχουν δημιουργήσει τα τρία καζίνο, φέρεται να είναι η επενδυτική εταιρεία Glafka Capital.

    Η Glafka έχει δημιουργηθεί από Έλληνες Investment bankers του εξωτερικού.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επενδυτική εταιρεία έχει “έρθει” σε συμφωνία με την Intrum να αγοράσει τις απαιτήσεις της από τα τρία καζίνο.

    Πρόκειται για δάνεια που κληροδότησε η Marfin Bank στην Τράπεζα Πειραιώς και η οποία στη συνέχεια μεταβίβασε ως «κόκκινα» δάνεια στην Intrum Hellas.

    Η τελευταία βεβαίως κατέχει και τις μετοχές των τριών καζίνο ως ενέχυρο.

    Αν και δεν έχουν γίνει γνωστοί οι όροι της εξαγοράς, εν τούτοις η αγορά στοιχηματίζει ότι αυτή θα γίνει με βαθύ κούρεμα ίσως και άνω του 90% με δεδομένο ότι παλαιότερα είχε ακουστεί για εκχώρηση των απαιτήσεων της Intrum από τα τρία καζίνο, με κούρεμα πέριξ του 91%.

    Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που διαρρέονται φήμες περί εξυγίανσης των 3 καζίνο, χωρίς  ωστόσο να υπάρξει κάποια συμφωνία.

    Επίσης τα καζίνο οφείλουν τεράστια ποσά στο δημόσιο.

    Γιατί η κρατικοποίηση της ΔΕΗ θα επαναφέρει τους 12 μισθούς

    Είμαι περίεργος να μάθω τι λέει στην κατ΄ ιδίαν συζητήσεις με τους συναδέλφους του ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης σχετικά με τους μισθούς στη ΔΕΗ.

    Και εξηγούμαι: πριν από λίγο καιρό επισκέφτηκε την επιχείρηση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Υποσχέθηκε πλήρη επανακρατικοποίηση της επιχείρησης όταν και αν ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλθει στην εξουσία.

    Από κάτω στο κοινό ο Γιώργος Αδαμίδης και οι συναυτώ άρχισαν να χειροκροτούν κατενθουσιασμένοι.

    Αν φορούσαν καπέλα ή τραγιάσκες θα τα πετούσαν και στον αέρα.

    Για μισό λεπτό όμως.

    Η κρατικοποίηση για την οποία πανηγυρίζουν δεν θα επαναφέρει όπως είναι φυσικό το καθεστώς των 12 μισθών το χρόνο υποχρεωτικά;

    Υπενθυμίζω ότι μόλις πριν από λίγους μήνες ο Πρόεδρος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης υπέγραψε τις σχετικές αποφάσεις και οι χιλιάδες εργαζόμενοι της επιχείρησης πληρώνονται ήδη με 14 μισθούς, δηλαδή εισπράττουν δώρο Χριστουγέννων, δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας.

    Επίσης να ρωτήσω και το άλλο.

    Η επανακρατικοποίηση δεν θα επαναφέρει και το πλαφόν στους μισθούς που ισχύει στο δημόσιο;

    Τώρα ο Στάσσης αυτό το πλαφόν το έχει καταργήσει και αναμένονται αυξήσεις και στους 14 μισθούς.

    Δεν πρέπει να βγει να κάνει μια δήλωση επίσημη και δημόσια για το θέμα ο λαλίστατος Γιώργος Αδαμίδης;

    Δημόσια να μιλήσει διότι κατ’ ιδίαν ξέρουμε τι ακριβώς λέει…

    Eurobank Equities: Τι λέει για 8 μετοχές

    Οι μετοχές στον κλάδο της κατανάλωσης (G.RE.CO.) υποχωρούν 9% κατά μέσο όρο από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, επιβαρυμένες από την τάση για αποφυγή κινδύνου και την αυξανόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές, σημειώνει η Eurobank Equities σε ανάλυσή της.

    Οι μετοχές που επλήγησαν περισσότερο ήταν μικρής κεφαλαιοποίησης και μικρότερης ρευστότητας, με τις ΟΠΑΠ και Jumbo να ξεχωρίζουν με υπεραπόδοση χάρη στη σταθερή λειτουργική δυναμική, μεγαλύτερη ορατότητα γύρω από τα βραχυπρόθεσμα κέρδη και -στην περίπτωση του ΟΠΑΠ- μια πολύ συναρπαστική διψήφια μερισματική απόδοση.

    Για τις μετοχές που παρακολουθεί ο οίκος θέτει τις εξής τιμές-στόχους:

    • Aegean Airlines: σύσταση αγορά, με τιμή-στόχο τα 6,2 ευρώ.
    • Coca Cola: Σύσταση διακράταση, με τιμή-στόχο τα 24,5 ευρώ.
    • Fourlis: Σύσταση αγορά, με τιμή-στόχο 5,2 ευρώ.
    • ΜΠΕΛΑ +6,61%: Σύσταση αγορά, με τιμή-στόχο 17,2 ευρώ.
    • ΟΠΑΠ: Σύσταση αγορά, με τιμή-στόχο 15,2 ευρώ.
    • Σαράντης: Σύσταση διακράτηση, με τιμή-στόχο τα 7,1 ευρώ.
    • Πλαίσιο: (χορηγούμενη ανάλυση): Τιμή-στόχος 4,6 – 5,5, ευρώ, χωρίς σύσταση.
    • Quest: (χορηγούμενη ανάλυση): Τιμή-στόχος 6,2 – 6,5 ευρώ, χωρίς σύσταση.

    Γάμος Οικονόμου: Το διαμαντένιο σύννεφο και οι δωρεές

    Σε λίγες ημέρες ένα “διαμαντένιο σύννεφο” θα καλύψει την περιοχή του Ίλιον.

    Εκεί που θα γίνει ο γάμος του 32χρονου Φίλιππου Οικονόμου (γιου του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου και της Λίζυ Μανωλά) με τη Στεφανία Βερριοπούλου.

    Η Στεφανία Βερριοπούλου είναι art director ενώ o νεαρός Φίλιππος, όπως τουλάχιστον φαίνεται στο προφίλ του στο LinkedIn, φαίνεται να κάνει το ΜΒΑ του στο MIT.

    Όμως το νεαρό ζευγάρι πρωτοτύπησε.

    Κατ’ αρχάς δεν ζητάει δώρα, αλλά καλεί τους προσκεκλημένους να δωρίσουν το ποσό που εκείνοι επιθυμούν στο Φιλανθρωπικό Σωματείο “Φίλοι του Παιδιού“.

    Επίσης το κάλεσμα θα γίνει στον Πύργο Βασιλίσσης στο Ίλιον του νομού Αττικής και όχι σε κάποιο χώρο διάσημου ξενοδοχείου ή σε Famous club των Βορείων Προαστίων.

    Respect για τα δυο νεαρά παιδιά.

    Η κυρία με την επιρροή, η δυναμική εφοπλίστρια, ο ξεπεσμένος και οι πολικές θερμοκρασίες

    Tην Παρασκευή σας ενημέρωσα για τις δυο κυρίες που παλαιότερα ήταν οι καλύτερες φίλες αλλά τώρα λέγεται ότι έχουν ψυχρανθεί.

    Η μια κυρία είναι σύζυγος πολύ ισχυρού πολιτικού της Ελλάδος, χαρισματική, με επιρροή και ικανότητες.

    Η  άλλη κυρία είναι ιδιαίτερα δυναμική και χαρισματική εφοπλίστρια, που τον τελευταίο χρόνο έχει αναλάβει επιπλέον ευθύνες στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

    Μάλιστα τα πάει άριστα και στις νέες αρμοδιότητες που έχει αναλάβει και στις ναυτιλιακές business.

    Λοιπόν πρέπει να σας πω ότι οι δυο κυρίες όχι μόνο έχουν ψυχρανθεί, αλλά μεταξύ τους επικρατούν πολικές θερμοκρασίες.

    Να επισημάνω ότι η δυναμική και χαρισματική εφοπλίστρια,  φέρεται να έχει δυσαρεστηθεί σφόδρα, καθώς το πολιτικό ζεύγος με ισχύ και επιρροή κάνει παρέα με ένα άλλο ζευγάρι (αυτή είναι επίσης top εφοπλίστρια (ΙM) κόρη διάσημου Ελληνα billionaire, και αυτός με εφοπλιστικό όνομα (ΒΠ) αλλά ξεπεσμένος πλέον, αν θέλω να είμαι ακριβοδίκαιος)  που η δυναμική εφοπλίστρια  έχει τις χείριστες σχέσεις.

    Παλαιοτέρα υπήρξαν φήμες ότι η δυναμική εφοπλίστρια είχε κάνει αγωγή και μήνυση στον ξεπεσμένο κύριο ΒΠ, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιώνεται…

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.