• Tο δράμα του Τζώρτζη, τι λέει η ΑΒΑΞ, η νέα ήττα της Πετρόπουλος, η Καπετανάκη νέα CEO στην KPMG, το παρασκήνιο με τους «κουμπάρους», τι θα γίνει με τους «Σπαρτιάτες» και δύο hot quiz

    Και αν νομίζετε ότι ο άλλοτε σνομπ Δημήτρης Κουτσολιούτσος «ησύχασε» μετά την απολογία του, πάλι σφάλλετε.

    Wiseman
    image
    Wiseman

    Περιεχόμενα

    Eurobank, Optima, Alpha Bank

    Αγαπητοί αναγνώστες χθες η αγορά έδειξε να ξεχνάει τα προβλήματα των πρώτων ημερών της εβδομάδας.

    Eurobank, ΕΥΡΩΒ -0,50% 2,01 Optima και Alpha Bank, ΑΛΦΑ -1,82% 1,62 έδειξαν την δυναμική τους, όπως άλλωστε σας είχαμε πει και εχθές ειδικά μετά την συμπεριφορά της πρώτης.

    Επίσης μια από τις μετοχές που έδειξαν «πυγμή» ήταν της AEGEAN ΑΡΑΙΓ 1,81% 12,36 καθώς η εταιρεία συνεχίζει δυναμικά το buy back.

    Τις τελευταίες δυο ημέρες έχουν αγοραστεί πάνω από 100.000 ιδίες μετοχές σε σύνολο 400.000 μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια.

    Δηλαδή το 25% της συναλλακτικής δραστηριότητας της  εταιρείας.

    Πιθανολογείται ότι ρευστοποιεί μέρος της θέσης του, νυν μέτοχος.

    Η αγορά γενικά ήταν αδιάφορη με εξαίρεσή την κούρσα που έκαναν Παπουτσάνης ΠΑΠ 1,53% 2,65 και Autohellas. ΟΤΟΕΛ 0,47% 12,86

    Οι δυο μετοχές κέρδισαν περίπου 6%.

     

    H CPI εξαγοράζει!!!

    Η CPI Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, είναι μια εταιρεία με κεφαλαιοποίηση 9,8 εκατ. ευρώ και χθες κέρδισε τις εντυπώσεις, αφού  έκλεισε με κέρδη 6% στα 0,92 ευρώ.

    Το ωραίο με την ηγεσία της συγκεκριμένης εισηγμένης  είναι ότι το αφεντικό της είπε προ ημερών στους δημοσιογράφους, με αφορμή διάφορες φήμες, ότι «η εταιρεία δεν πωλείται αλλά το αντίθετο.

    Θα προχωρήσει σε εξαγορές».

    Το εντυπωσιακό είναι ότι στο ταμείο της έχει μέσα κάτι χιλιάρικα, και τα κέρδη της επίσης ανέρχονται σε κάποιες χιλιάδες ευρώ.

    «Γέλιο που έχουν πολλές φορές τα αφεντικά των μικρών εισηγμένων.»

    Καλυτέρα να μην μιλάνε πάντως…

     

    ΑΒΑΞ: Η ανακοίνωση της εταιρείας και η απάντηση μας

    Χθες το απόγευμα η εταιρεία ΑΒΑΞ, ΑΒΑΞ -0,67% 1,49 με αφορμή κείμενο μας για την μετοχή της εισηγμένης, εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:

    «Ο Όμιλος AVAX, εισηγμένος στο ΧΑΑ από το 1994, διαχρονικά επιδεικνύει διαφάνεια χωρίς να εμπλέκεται σε χρηματιστηριακά «παιχνίδια».

    Αναφορές στο διαδίκτυο σχετικά με τη μετοχή του με τον χαρακτηρισμό «φούσκα», αλλά και περί της αξιολόγησης της μετοχής από οίκους διεθνώς εγνωσμένου κύρους, δεν μας αγγίζουν.

    Αντιθέτως, χαρακτηρίζουν τους συντάκτες τους και μόνο.

    Άλλωστε, αντίστοιχος χαρακτηρισμός περί «φούσκας» χρησιμοποιήθηκε στα τέλη του 2022, σε ανάλογης «αξιοπιστίας» ανάρτηση της ίδιας ιστοσελίδας, με την τιμή της μετοχής στο 0.77 ευρώ.

    Ο Όμιλος AVAX θα συνεχίσει να απαντά, όσο και όπως χρειαστεί, σε όλα τα δημοσιεύματα που εμπεριέχουν κινδύνους παραπληροφόρησης».

    H απάντηση μας:

    Επειδή ο wiseman, είναι λάτρης των αριθμών και τα μαθηματικά σε αυτή την περίπτωση είναι απλά, προσέξτε τα εξής:

    9 Ιανουαρίου του 2024: ο οίκος EDISON δημοσιοποιεί την έκθεση του για την εταιρεία ΑΒΑΞ και δίνει τιμή στόχο τα 3,30 ευρώ. Εκείνη την ημέρα η μετοχή «παίζει» στο ταμπλό στα 1,86 ευρώ.

    Μάλιστα, την ίδια ημέρα, ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου διαμορφώνεται στις 1.341 μονάδες.

    4 Απριλίου του 2024, δηλαδή σχεδόν 3 μήνες μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης: Η μετοχή της  ΑΒΑΞ βρίσκεται, μετά και τη νέα βουτιά 2%, στα 1,47 ευρώ.

    Ο Γενικός Δείκτης τιμών των μέτοχων βρίσκεται στις 1.386 μονάδες.

    Πρακτικά.

    Ο Γενικός Δείκτης μέσα σε διάστημα 3 μηνών βρίσκεται υψηλότερα κατά 3%, ενώ η τιμή της μετοχής της ΑΒΑΞ χαμηλότερα κατά περίπου 21%.

    Και εμείς ρωτάμε την διοίκηση της ΑΒΑΞ:

    Όσοι εκείνες τις ημέρες πίστεψαν την, πληρωμένη από την εταιρεία, έκθεση της EDISON και έτρεξαν να επενδύσουν, τα ωραία τους λεφτά, στις προοπτικές της ΑΒΑΞ και χάνουν σήμερα, 90 ημέρες μετά, το 21% του κεφαλαίου τους τι τους απαντάει;

    Και ένα τελευταίο σχόλιο.

    Χθες η μετοχή της ΑΒΑΞ έκλεισε στο χαμηλότερο της ημέρας, στα 1,472 ευρώ με απώλειες 1,87% και όγκο συναλλαγών μόλις 197.000 χαρτιά…

    Εν αναμονή για τη συνέχεια!!!

    Πετρόπουλος; Το Βατερλώ του Οικονομάκη

    Δεν ξέρω εάν συνειδητοποιήσατε τις προηγούμενες ημέρες το ΒΑΤΕΡΛΩ της διοίκησης της Πετρόπουλος, με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της κινεζικής BYD.

    Για να σας φρεσκάρουμε την μνήμη ενώ η Πετρόπουλος, έχει στην Ελλάδα την αντιπροσωπεία των ηλεκτρικών λεωφορείων της BYD, η  Σφακιανάκης ορίστηκε ο επίσημος διανομέας, της BYD.

    Δηλαδή συνέβη το απίστευτο.

    Ενώ η Πετρόπουλος είναι χρόνια συνεργάτης της κινέζικης εταιρείας, αντί να της δώσει και τα ηλεκτρικά  αυτοκίνητα, ο επίσημος διανομέας για την Ελλάδα έγινε η Σφακιανάκης.

    Προφανώς πρόκειται για μια νέα μεγάλη ήττα του επικεφαλής της εισηγμένης του κ. Οικονομάκη.

    Που όμως ο ίδιος φαίνεται να οδηγείται σε μια δεύτερη ήττα απ’ ό,τι μαθαίνω.

    Εδώ και πολύ καιρό έχει βαλθεί να υλοποιήσει ένα σχέδιο δημιουργίας ενός εργοστασίου που θα παράγει στην Ελλάδα ηλεκτρικά scooter.

    Μάλιστα το εργοστάσιο θα «στηθεί» όχι με ίδια κεφάλαια αλλά με τραπεζικό δανεισμό.

    Όπως μαθαίνω οι τράπεζες αμφιβάλλουν για την εγκυρότητα του σχεδίου του κ. Οικονομάκη, τόσο που σε κατ΄ιδιαν συζητήσεις  τους το απαξιώνουν.

     Με λίγα λόγια «μειδιούν».

    Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι το εργοστάσιο «θα χτιστεί» με τραπεζικό δανεισμό τη στιγμή που η εταιρεία Πετρόπουλος έχει σχεδόν μηδενικά χρέη.

    Και ένα τελευταίο αλλά όχι αμελητέο.

    Ίσως είναι μια σπουδαία είδηση για το 2024.

    Όπως μου λένε πήγες που γνωρίζουν αρκετά καλά τι συμβαίνει στα ενδοτέρα των δυο εταιριών, ουδείς πρέπει να αιφνιδιαστεί εάν Πετρόπουλος και Μοτοδυναμική, συγχωνευθούν, όχι όμως με εξαγορά αλλά με ανταλλαγή μετοχών….

    Όπως καταλαβαίνετε το αφεντικό της νέας εταιρείας Μοτοδυναμική -Πετρόπουλος, εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι ο κ. Πάρις Κυριακόπουλος

    Απλά κρατήστε αυτή την είδηση…

     

    Μαρίνα Καπετανάκη: Επικεφαλής στην  KPMG

    Ένα από τα πρόσωπά που πρωταγωνίστησε στην λίστα που εκδίδει κάθε χρόνο το mononews.gr δηλαδή την λίστα mononews100 του 2023, έγινε χθες το πρόσωπο της ημέρας στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι της Ελλάδος.

    Η Μαρίνα Καπετανάκη αναλαμβάνει επικεφαλής, δηλαδή Senior Partner, στην διεθνή ελεγκτική εταιρεία KPMG.

    H Μαρίνα Καπετανάκη, η οποία αναλαμβάνει τα νέα καθήκοντα της από την 1η Ιουλίου 2024, διαδέχεται  τον κ. Νίκο Βουνισέα στην ηγεσία της εταιρείας.

    Mε μια καριέρα που μετρά σχεδόν 30 χρόνια, η Μαρίνα Καπετανάκη έχει κάνει όλη τη διαδρομή σε διοικητικές θέσεις ευθύνης στην KPMG Greece.

    Διακρίνεται για την αφοσίωσή της στην εξυπηρέτηση του πελάτη, απόλυτη προτεραιότητα για την ίδια αλλά και για όλη την KPMG, γεγονός που αναγνωρίζεται ευρύτερα στην αγορά.

    Την χαρακτηρίζουν το μέτρο, η ηπιότητα, η αναζήτηση συναινετικών λύσεων, ο σεβασμός των διαφορετικών απόψεων και η ευγένειά της.

    Σε αντίθεση με διοικητικά στερεότυπα, αποφεύγει τις αντιπαραγωγικές συγκρούσεις και επιλέγει να ακούει παρά να προαποφασίζει.

     

    Γκάλοπ: Ποιος πολιτικός κίνδυνος;

    Όπως ακριβώς σας ενημέρωνε την Τετάρτη ο wiseman, αγαπητοί αναγνώστες, οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν καμιά πολιτική ανατροπή και το σενάριο του «πολιτικού κινδύνου» σε καμιά περίπτωση δεν ευσταθεί.

    Απλά κάποιοι αποφάσισαν να σπεκουλάρουν.

    Έτσι, λοιπόν, και το γκάλοπ της MRB για το Open, δίνει στη Νέα Δημοκρατία 31,3% και διαφορά 15,4 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ που παίρνει 15,9% στην εκτίμηση ψήφου.

    Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13,4% και η Ελληνική Λύση στο 9,9%.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 25,% θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 8,9%.

    Οι έρευνες αυτές γίνονται σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κι απ’ ότι μαθαίνουμε και τα υπόλοιπα γκάλοπ θα κινούνται πάνω – κάτω σε αυτά τα επίπεδα και με διαφορά του πρώτου κόμματος από το δεύτερο πάνω από 15 μονάδες.

    Με αυτά τα δεδομένα η ΝΔ μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει το ποσοστό που είχε πάρει στις ευρωεκλογές του 2019, δηλαδή 33,1%.

     

    Attica Group: Άνοδος σε όλα τα μεγέθη και μέρισμα

    Ξεπερνώντας όλες τις φουρτούνες, η διοίκηση της Attica Group μια χαρά το πάει το καράβι, αν κρίνουμε από τα οικονομικά αποτελέσματα.

    Ο κύκλος εργασιών για το 2023 ανήλθε στα 588,3 εκατ. ευρώ, τα Κέρδη προ Φόρων, Χρηματοδοτικών, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων, (EBITDA) ανήλθαν σε 126,4 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 61,2 εκατ. ευρώ.

    Σε σύγκριση με τo 2022, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου αυξήθηκε κατά 11% φτάνοντας τα €588,3 εκατ. από € 530,2 εκατ.

    Αύξηση της τάξης του 8,7% παρουσίασαν τα δρομολόγια των πλοίων με αντίστοιχη αύξηση στο μεταφορικό έργο επιβατών, Ι.Χ. οχημάτων και φορτηγών οχημάτων.

    Κατά το 2023 ενισχύθηκε περαιτέρω ο στόλος του Ομίλου με 10 νέα πλοία φτάνοντας τα 43 έναντι 33 το 2022.

    Τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου, ανήλθαν σε € 495,7 εκατ. από € 357,8 εκατ. στις 31.12.2022 και αντιστοιχούν σε € 2,04 ανά μετοχή της Εταιρίας (€ 1,66 στις 31.12.2022).

    Καθόλου άσχημα, λοιπόν, για τον Όμιλο ο οποίος προτείνει και μέρισμα από κέρδη προηγούμενων χρήσεων και από τα κέρδη χρήσεως 2023 της μητρικής εταιρίας, €0,07 ανά μετοχή.

     

    Το «δράμα» του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου….

    Αυτό που γίνεται στη δίκη της Folli Follie με τους Κουτσολιούτσους και τις καταθέσεις είναι ένα τέλειο σενάριο κοινωνικής ταινίας.

    Σαν κι αυτές που οι θεατές κλαίνε με το δράμα των πρωταγωνιστών, συμπάσχουν με τις κακουχίες τους, συμμετέχουν στον πόνο τους και περιμένουν το happy end για να χειροκροτήσουν.

    Κάπως έτσι έμοιαζε και η συνεδρίαση της Πέμπτης στο δικαστήριο, όπου τον λόγο έχει πάρει ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

    Ξεκίνησε, λοιπόν, να αναφέρεται στην προσωπική του ιστορία, στο δράμα ενός… παιδιού που δούλευε νυχθημερόν, που δεν τον άκουγε ο πατέρας του ο οποίος ήθελε να ελέγχει τα πάντα.

    Ο Τζώρτζης αφηγήθηκε βήμα προς βήμα το πώς έφτασε να γίνει Διευθύνων Σύμβουλος στη μητρική εταιρεία, λέγοντας ότι για τον δικό του όμιλο ήξερε πού πάει μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

    Και αφού μας διηγήθηκε ατάραχος την ιστορία του, η διάθεσή του άλλαξε όταν έφτασε στο σημείο της φυλάκισής του.

    Λίγο οι έντονες στιγμές, λίγο οι ζέστες που έχουν αρχίσει να σφίγγουν, με τούτα και με εκείνα, η δίκη διακόπηκε με τον συγκινημένο Τζώρτζη να αφηγείται το δράμα του «με πόνο καρδιάς», όπως ανέφερε και ο ίδιος, για το πώς θα άφηνε το δικό του στίγμα.

    «Για μένα ήταν σημαντικό να χτίσω κάτι δικό μου και να μην είμαι απλά ο γιος του Κουτσολιούτσου», ανέφερε μεταξύ άλλων.

    Ένας ακόμη γιος που ήθελε να βγει από τη σκιά του πατέρα του.

    Το έχετε ξαναδεί στο σινεμά;

    Όμως, πάλι για την Ασία και το τεράστιο σκάνδαλο δεν ακούσαμε τίποτα…

    Οψόμεθα στην επόμενη δικάσιμο, έχοντας κατά νου τον όρο της «ενδεχομενικότητας», με την Πρόεδρο του δικαστηρίου να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να συνεχιστεί ομαλά η δίκη.

     

    Και ο πατέρας Κουτσολιούτσος που «καραδοκεί»…

    Και αν νομίζετε ότι ο άλλοτε σνομπ Δημήτρης Κουτσολιούτσος «ησύχασε» μετά την απολογία του, πάλι σφάλλετε.

    Ο πρώην κροίσος του fashion κάθε τρεις και λίγο συνεχίζει να θέλει να «πάρει το αίμα του πίσω» από τη νέα διοίκηση της εταιρείας, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο «ξεζουμίζει» όλα όσα έχτισε με κόπο όλα αυτά τα χρόνια.

    «Το μεγάλο σκάνδαλο είναι άλλο», μουρμουράει στα διαλείμματα της δίκης.

    Μόνο που δεν βγήκε να πανηγυρίζει μέσα στο δικαστήριο και το γεγονός ότι αναιρέθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών περί αποδέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

    Όπως μετέδωσε πρώτο το mononews, τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία ύψους 33 εκατομμυρίων ευρώ, θα παραμείνουν δεσμευμένα μέχρι την έκδοση της απόφασης του ποινικού δικαστηρίου και την κρίση του περί ενοχής ή αθωότητας των κατηγορουμένων.

    Παράλληλα, απορρίφθηκε και η αίτηση της εταιρείας «Folli Follie» για αυτοπρόσωπη εμφάνιση των νομίμων εκπροσώπων της στο Συμβούλιο του Αρείου Πάγου κατά τη δικάσιμο της 23-1-2024».

    Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ενοχής των κατηγορουμένων, τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία δύνανται να δοθούν στους μικροεπενδυτές που παρίστανται στο ποινικό δικαστήριο.

    Η δίκη της Folli Follie θα συνεχιστεί στις 10 Απριλίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

     

    Πόλεμος ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ο συνδικαλισμός στα χειρότερά του

    Μικροπολιτικά αντιπολιτευτικά παιχνίδια στις πλάτες όλων των εργαζομένων της χώρας επιλέγουν να παίξουν οι ανώτατες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που εκπροσωπούν τους εργαζομένους του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα αντίστοιχα.

    Τη στιγμή που το συνδικαλιστικό κίνημα έχει απαξιωθεί και οι εργαζόμενοι έχουν γυρίσει την πλάτη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε στη διεξαγωγή κοινής απεργίας.

    Η κόντρα, ορμώμενη από τις διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις που εκπροσωπεί η ηγεσία της κάθε μιας, ξεκίνησε με αφορμή την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 28 Φεβρουαρίου (ένας χρόνος από το δυστύχημα στα Τέμπη) που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και με αντικείμενο την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς και κεντρικό σύνθημα «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους-αυξήσεις μισθών, για να ζούμε με αξιοπρέπεια» .

    Η ΓΣΕΕ, από την πλευρά της, διαφώνησε με το αντικείμενο της απεργίας, ζητώντας η 24ωρη να έχει αίτημα μόνο την τραγωδία των Τεμπών κι όχι κάτι άλλο, προκηρύσσοντας 24ωρη απεργία με αντικείμενο την ακρίβεια στις 17 Απριλίου.

    Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος σε δηλώσεις του εξήγησε τους λόγους που η Συνομοσπονδία για πρώτη φορά δεν προχώρησε σε κοινή απεργιακή κινητοποίηση, κάνοντας ένα ιδιαίτερα αιχμηρό σχόλιο ότι «εμείς δεν θα θεμελιώσουμε καριέρες και δεν θα χτίσουμε αυξήσεις πάνω στους νεκρούς».

    Με την σειρά της, η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ πήρε απόφαση να μην συμμετάσχει στην απεργία της 17ης Απριλίου και να πραγματοποιήσει ξεχωριστή 24ωρη απεργία στις 21 Μαΐου μόνο για τον δημόσιο τομέα.

    Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ που τάχθηκε κατά της κινητοποίησης, δικαιολόγησε την επιλογή της, σύμφωνα με τη ΔΑΣ, την παράταξη του ΚΚΕ, ότι δεν μπορούν να πάνε σε κοινή απεργία με τη ΓΣΕΕ, επειδή είναι συμβιβασμένη.

    Η πλέον χαρακτηριστική ατάκα, καταγράφηκε από τη ΔΑΣ, που μίλησε ανοιχτά για «ξεφτίλα»!

    «Όπως ξεφτιλίστηκε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στις 28 Φλεβάρη, έτσι θα καταγραφεί η ξεφτίλα της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ για τις 17 Απρίλη. Στο διαγωνισμό ξεφτίλας το σκορ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ είναι 1-1».

    Η στήλη μαθαίνει όμως ότι πέρα από τις κινητοποιήσεις και τις πολιτικές κόντρες των δυο μερών, «μήλον της έριδος» είναι οι 150.000 συμβασιούχοι που απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο δημόσιο τομέα. Μέχρι σήμερα εκπροσωπούνται από τη ΓΣΕΕ, ενώ πλέον τους διεκδικεί η ΑΔΕΔΥ, ζητώντας την εγγραφή τους στο μητρώο τους και την καταβολή συνδρομής.

    Δυστυχώς το συνδικαλιστικό κίνημα εμφανίζεται βαθιά διαιρεμένο, καθώς δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, δεν επιλέγουν την από κοινού διεκδίκηση βασικών αιτημάτων των εργαζομένων, στηριζόμενο και ακολουθώντας κομματική γραμμή με μοναδικούς χαμένους τους ίδιους τους εργαζόμενους.

     

    «Καμπάνες» χτυπάνε στα κλιματιστικά

    Έχει πάρει φόρα ο Κώστας Σκρέκας και μοιράζει πρόστιμα σε εταιρείες για αισχροκέρδεια, όπως το λένε κομψά για… αθέμιτη κερδοφορία.

    Την Πέμπτη το υπουργείο Ανάπτυξης επέβαλε πρόστιμα 1.380.00 ευρώ σε 13 εταιρείες, όμως, ξεχωρίζει το πρόστιμο 737 χιλ. ευρώ, τα μισά δηλαδή στην FG Europe.

    Για όσους δεν καταλάβατε είναι ο όμιλος Φειδάκη με τον επικεφαλής Γιώργο Φειδάκη που έχει χαρακτηριστεί «βασιλιάς των κλιματιστικών».

    Κατέχει κυρίαρχη θέση στην αγορά αφού έχει τα προϊόντα Midea, της ανήκει το brand της Eskimo ενώ το 2019 συμφώνησε με τη Hitachi Europe Ltd να αναλάβει τη διανομή των λευκών οικιακών συσκευών HITACHI στην ελληνική αγορά.

    Να θυμίσουμε μόνο ότι στις 3 Ιανουαρίου ο Σκρέκας είχε επιβάλει πρόστιμο 610 χιλιάδων ευρώ στην εταιρεία ΑΓΗΝΩΡ που εμπορεύεται στην Ελλάδα τα κλιματιστικά Mitsubishi.

    Αν αναρωτιέστε τι συμβαίνει με τα κλιματιστικά σας απαντώ ότι έχει γίνει χαμός με το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» καθώς υπήρξαν πολλές καταγγελίες καταναλωτών για παιχνίδια των εταιρειών με τις τιμές.

    Οπότε δικαιολογημένες και οι καμπάνες…

     

    Όλο το πονηρό παρασκήνιο: Η τρικλοποδιά των αδελφών Κυπρίων στη διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου…

    «Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις», mononews.gr και wiseman δικαιώνονται για μία ακόμη φορά.

    Σας γράφαμε την Τετάρτη ότι ο Mανουσάκης του ΑΔΜΗΕ παλεύει πλέον μόνος εναντίον όλων στη διασύνδεση Κρήτης-Κύπρου και σας αποκαλύπταμε «ποιος τα έχει φορτώσει στον κόκορα».

    Εξηγούσαμε μάλιστα ότι η κυβέρνηση της Λευκωσίας των αδελφών Κυπρίων, μετά την εκδίωξη του ανεκδιήγητου Νάσου Κτωρίδη από το πρότζεκτ, φαίνεται σαν να έχει θυμώσει και να έχει στυλώσει τα πόδια!

    Υπάρχει πολιτική συμφωνία κορυφής με την Αθήνα από τον Οκτώβριο, ότι η είσοδος του ΑΔΜΗΕ θα γινόταν υπό την προϋπόθεση ότι και το Κυπριακό Δημόσιο θα γινόταν μέτοχος του έργου, καθώς είναι ένα έργο που ωφελεί κατά βάση την Κύπρο.

    Εδώ και 6 μήνες η Κυπριακή κυβέρνηση έκανε μια μελέτη για να δει αν το έργο είναι… καλό (ένα έργο που το στηρίζει από το 2011), και τώρα λέει ότι χρειάζεται μια ακόμα μελέτη.

    Ο κος Μανουσάκης περνάει πλέον το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ο Διαχειριστής έχει κάνει το χρέος του ως προς την διασφάλιση της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει ξοδέψει χρήματα, αλλά από εδώ και πέρα χρειάζεται και η Κυπριακή Δημοκρατία να λάβει τις τελικές αποφάσεις της.

    Και ολοκληρώναμε το προφητικό σημείωμα με το ερώτημα εάν «θέλουν οι αδελφοί Κύπριοι να κληθούν στις Βρυξέλλες για εξηγήσεις».

    «Όλα … φτου κι απ’ την αρχή», λέει τώρα η Λευκωσία!

    Λοιπόν, έχουμε και λέμε πλέον και επίσημα: νέα επικαιροποίηση όλων των τεχνικο-οικονομικών δεδομένων που συνθέτουν το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Κρήτης, ζητάει  η κυπριακή Κυβέρνηση.

    Πώς θα γίνει αυτή η επικαιροποίηση;

    Με νέα μελέτη κόστους – οφέλους από τον ΑΔΜΗΕ.

    Και όχι μόνον.

    Η Λευκωσία θέλει νέα συμφωνία διασυνοριακής κατανομής του κόστους μεταξύ των καταναλωτών στην Κύπρο και την Ελλάδα, προκειμένου να λάβει την τελική επενδυτική της απόφαση για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας που θα πραγματοποιήσει τη σύνδεση (Great Sea Interconnector).

    Τι ισχυρίζονται οι «κουμπάροι» πως άλλαξε;

    Θέλουν ο  ΑΔΜΗΕ να καταθέσει στις ρυθμιστικές αρχές ενέργειας των δύο χωρών νέα μελέτη κόστους – οφέλους (CBA), ώστε να βρεθούν τα πραγματικά  οφέλη για το κάθε ένα από τα ηλεκτρικά συστήματα (και τις οικονομίες) των δύο χωρών.

    Μάλιστα απαιτούν να γίνει νέος καταμερισμός του κόστους που θα πληρώσουν οι καταναλωτές των δύο χωρών, μέσω ενός μικρού τέλους ανά κιλοβατώρα σε βάθος περίπου τριών δεκαετιών.

    Οι Κύπριοι λένε πλέον πως τα οφέλη της πλεονάζουσας πράσινης ενέργειας στην Ελλάδα θα είναι μεγαλύτερα από τα οφέλη για τους παραγωγούς στην Κύπρο.

    Συνεπώς, ζητούν πλήρη ανατροπή της συμφωνίας του  2017, που προβλέπει ότι η αποπληρωμή του κεφαλαιουχικού κόστους θα γίνει κατά 63% από τους Κύπριους καταναλωτές και κατά 37% από τους καταναλωτές στην Ελλάδα.

    Αυτή η απόφαση – συμφωνία ανανεώθηκε, θυμίζω, στην πρόσφατη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κύπριου Προέδρου κου Χριστοδουλίδη.

    «Είχαμε την εντύπωση πως το καλώδιο θα ήταν κυρίως εξαγωγικό από Κύπρο προς το ευρωπαϊκό δίκτυο» λένε οι αδελφοί Κύπριοι για ένα πρότζεκτ που το τρέχουν από το 2011 και έχουν συμφωνήσει σε όλα με την Αθήνα τόσο το 2017, όσο και το 2023!

    Μάλιστα (κάνουν πως) ξεχνούν και τη συμφωνία που έγινε τον Οκτώβριο του 2023 με τη EuroAsia Interconnector, για να καταστεί ο ΑΔΜΗΕ νέος φορέας υλοποίησης του έργου.

    Εάν αυτό δεν είναι ξεκάθαρη τρικλοποδιά στο «μεγαλεπήβολο έργο» όπως το λένε οι ίδιοι οι αδελφοί Κύπριοι, τότε τί είναι;

    Η πιο λογική εξήγηση…

    Δεν είναι πολύ αθώο αυτό που μου έδωσε ως εξήγηση Έλληνας Καθηγητής Πολυτεχνείου που έχει ασχοληθεί με μελέτες πάνω στο θέμα, αλλά είναι αρκούντως πειστικό: «Άκουσε αγαπητέ μου.

    Η Λευκωσία άρχισε να… τσινάει και να υπονομεύει το έργο, εδώ και έξι μήνες που έχασε τη διοίκησή του, με την απόλυτα σωστή εκδίωξη του ανίκανου Νάσου Κτωρίδη!

    Έχασαν την εργολαβία και όσα αυτή συνεπάγεται αν με εννοείς και τώρα δεν θέλουν να βάλουν στο έργο ούτε …ευρουλάκι τσακιστό, αφού δεν θα πάει σε δικές τους επιλογές…».

    Προσέθεσε μάλιστα με νόημα: «Οι αδελφοί Κύπριοι, δεν ήταν μεν αποτελεσματικοί αλλά δεν είναι και …χαζοί! Κατάλαβες;».

    Κατάλαβα και πολύ καλά μάλιστα ως καταρτισμένος wiseman αλλά για λόγους αλληλεγγύης στη μαρτυρική Μεγαλόνησο, προσποιήθηκα πως δεν κατάλαβα…

    Έρχονται εξελίξεις για Attica Bank και Παγκρήτια

    Τις επόμενες ημέρες η Attica Bank και η Παγκρήτια αναμένεται να λάβουν την αξιολόγηση από την DBRS και στη συνέχεια – στόχος είναι μέχρι τις 15 Απριλίου- να καταθέσουν το σχέδιο συγχώνευσης τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

    Αν και οι διοικήσεις των δύο τραπεζών έχουν καταλήξει και στην περίμετρο των δανείων που θα ενταχθούν στις τιτλοποιήσεις και έχουν μία πρώτη εικόνα των κεφαλαιακών αναγκών που θα προκύψουν, όλα θα κριθούν από την αξιολόγηση της DBRS, που θα καθορίσει στην πράξη και το ύψος της αύξησης κεφαλαίου που θα χρειαστεί.

    Ενώ θα ακολουθήσει και η διαδικασία για την  ένταξη των τιτλοποιήσεων στον «Ηρακλή ΙΙΙ».

    Στο μεταξύ προχθές η Παγκρήτια –που το το 2023 ολοκλήρωσε την απορρόφηση της HSBC όπως και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας- ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων 90,76 εκατ. ευρώ.

    Το σύνολο του ενεργητικού της ανήλθε σε 3,45 δισ. ευρώ (+29%) και η τράπεζα έχει συνολικό δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας 13,01%.

    Και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παγκρήτιας Τράπεζας, κ. Αντώνης Μ. Βαρθολομαίος: επόμενος στρατηγικός μας στόχος, με την καθοριστική συμβολή της Thrivest, είναι η συνένωση δυνάμεων με την Τράπεζα Αττικής, για να δημιουργηθεί μια δυναμική, σύγχρονη και υγιής τράπεζα, με διακριτό ρόλο στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

    Η συγχώνευση των δύο τραπεζών αποτελεί προτεραιότητα, για την κυβέρνηση, την Τράπεζα της Ελλάδος, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, και όπως έχει γράψει το mononews.gr η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

    Οι… άπιστοι Σπαρτιάτες…

    Ο μύθος λέει πως κάποιος Αθηναίος ρώτησε έναν Σπαρτιάτη: «Ποια είναι η ποινή για όσους στη Σπάρτη απατούν τους συζύγους τους;».

    Ο Σπαρτιάτης αποκρίθηκε πως «πρέπει να θυσιάσουν έναν ταύρο, που όταν στέκεται στην κορυφή του Ταΰγετου, πίνει νερό στον Ευρώτα». Ο Αθηναίος απόρησε: «Μα υπάρχει τέτοιος μεγάλος ταύρος;».

    Για να εισπράξει την απάντηση του Σπαρτιάτη: «Γιατί, υπάρχει Σπαρτιάτης μοιχός;».

    Την ιστορία αυτή μου θύμισε η άτακτη φυγή των βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» οι οποίοι προφανώς μπορούν εύκολα να… απατήσουν το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν προκειμένου να γλιτώσουν.

    Τι να γλιτώσουν, όμως;

    Η άσκηση ποινικής δίωξης από της εισαγγελία του Αρείου Πάγου στους 11 βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος για εξαπάτηση των εκλογέων, είναι μια σημαντική εξέλιξη.

    Οι βουλευτές θα κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτοι, μαζί και ο φυλακισμένος Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης που διώκεται ως ηθικός αυτουργός στην εξαπάτηση.

    Πρόκειται, ωστόσο, για πλημμέλημα το οποίο κάποια στιγμή θα εκδικαστεί και θα αποφανθούν τα δικαστήρια.

    Η ποινική μεταχείριση, λοιπόν, είναι το ένα θέμα για τους βουλευτές…

    … και οι έδρες που θα μοιραστούν τα άλλα κόμματα

    Το άλλο θέμα είναι ότι η παρέμβαση του Αρείου Πάγου ενδεχομένως να προοιωνίζεται και την απόφαση που αναμένεται από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, το γνωστό και Εκλογοδικείο.

    Εκεί ερευνώνται οι προσφυγές για τη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις εκλογές του 2019 κι αν ήταν «μπροστινοί» του Ηλία Κασιδιάρη και των Χρυσαυγιτών.

    Μετά την ποινική εξέλιξη η απόφαση που αναμένεται μέχρι τον Ιούνιο μπορεί να αλλάξει και τον χάρτη της Βουλής, αλλά και να ακυρώσει και τη συμμετοχή των «Σπαρτιάτων» στις ευρωεκλογές.

    Πιθανή ακύρωση της συμμετοχής τους θα εκκινήσει τις διαδικασίες πλήρωσης των 11 κενών θέσεων στη Βουλή.

    Με το πιο πιθανό σενάριο να μοιραστεί σε όλα τα κόμματα, αναλογικό το ποσοστό που πήραν οι Σπαρτιάτες.

    Το ποσοστό είναι 4,68% και αναλόγως να υπάρξει αύξηση για τη ΝΔ κατά 1,9% και να πάει στο 42,45% ενώ οι έδρες της από 158 θα ανέβαιναν σε 163.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει άλλες 3 έδρες και από 1 σε ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας.

    Υπάρχει και το σενάριο των επαναληπτικών εκλογών στις περιφέρειες Α΄ Αθηνών, Β΄ Πειραιά, Βορείου και Δυτικού τομέα Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Ηρακλείου, Α και Β Θεσσαλονίκης, Λάρισας, όμως, μάλλον αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

    Και τέλος το σενάριο να μοιραστούν οι έδρες ανά περιφέρεια στους πρώτους σε σταυρούς υποψήφιους από τα κόμματα που είχαν το μεγαλύτερο αδιάθετο υπόλοιπο στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.

    Τώρα, που θα πάνε οι ψηφοφόροι των «Σπαρτιατών» είναι το ερώτημα.

    Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι στις ευρωεκλογές κερδισμένη θα είναι η Ελληνική Λύση και άλλα μικρότερα κόμματα δεξιά της Δεξιάς.

    Εκτός κι αν προκύψει ξαφνικά νέο «πατριωτικό», δεξιό κόμμα που πάρει ένα σημαντικό ποσοστό του χώρου…

    Η ΝΔ γίνεται… πενηντάρα και τι θα πει ο Κυριάκος στο Συνέδριο

    Πανηγυρικό το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αφού το κόμμα κόβει και… τούρτα με 50 κεράκια, όσα και η ζωή του κόμματος.

    Το Ζάππειο θα «ντυθεί» στα γαλάζια σε μια χρονική συγκυρία που δεν είναι και η καλύτερη για την κυβέρνηση.

    Και για το λόγο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος θα θελήσουν να δώσουν πανηγυρικό τόνο σε ένα «επετειακό» συνέδριο που βρίσκει τη ΝΔ πανίσχυρη, 10 μήνες μόλις μετά τις εθνικές εκλογές.

    Οι πληροφορίες του wiseman λένε ότι θα υπάρξουν πολλά αφιερώματα και απολογισμός της 50χρονης πορείας της ΝΔ, από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, με ιδιαίτερες αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον ιδρυτή, αλλά και σε όλους τους «γαλάζιους» πρωθυπουργούς, από τον Γεώργιο Ράλλη, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά μέχρι σήμερα.

    Μια καλή ευκαιρία για να «αποθεωθεί» το έργο των δύο εν ζωή πρώην πρωθυπουργών, δηλαδή του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι θα βρεθούν στο Συνέδριο αλλά δεν θα μιλήσουν, εκφράζοντας ίσως κάποια δυσαρέσκεια για επιλογές της σημερινής ηγεσίας.

    Θα ακουστούν, μαθαίνουμε, πολλά μηνύματα για τη Δύση και τη θέση της χώρας μας στον δυτικό κόσμο, τις κατακτήσεις της Ελλάδας ως μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας (επίτευγμα της ΝΔ), του ΝΑΤΟ, των σχέσεων με τις ΗΠΑ κ.λπ.

    Και η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έχει την απαραίτητη… νοσταλγική διάθεση και απόδοση τιμών σε όσους υπηρέτησαν τη ΝΔ.

    Αλλά θα έχει και πινελιές από το μέλλον, όπως π.χ. ότι η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κόμμα που ενδιαφέρεται για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών κ.λπ.

    Δεν ξέρουμε αν θα ακουστεί και το αθάνατο άσμα του Γιώργου Ζαμπέτα «Ο πενηντάρης, είναι ένας νέος της εποχής..», αλλά σίγουρα στη ΝΔ δεν θέλουν με τίποτε να τους βλέπουν σαν πολιτική «πενηντάρα» που γερνάει, αλλά ως ένα σύγχρονο κόμμα που κάνει και πολύπλευρες… διευρύνσεις.

    Εστω κι αν κάποιοι αντιδρούν σε αυτές…

    Η Τράπεζα της Ελλάδος έγινε… ΠΑΣΟΚ

    Στα χρώματα του… ΠΑΣΟΚ, βάφτηκε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος.

    Όχι μην ανησυχείτε, δεν έγινε Παναθηναϊκός ο Γιάννης Στουρνάρας ούτε ΠΑΣΟΚ, αν και πολλοί τον συνδέουν διαχρονικά με τον συγκεκριμένο χώρο.

    Απλά, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Νίκο Ανδρουλάκη, επισκέφτηκε τον διοικητή σε μια προγραμματισμένη συνάντηση προκειμένου να ενημερωθεί το κόμμα της αντιπολίτευσης για όλα τα οικονομικά ζητήματα.

    Μαζί με τον κ. Ανδρουλάκη ήταν οι βουλευτές Μιχάλης Κατρίνης, Παύλος Γερουλάνος, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Γιώργος Νικητιάδης.

    Ο Γιάννης Στουρνάρας, οι υποδιοικητές Χριστίνα Παπακωνσταντίνου και Θεόδωρος Πελαγίδης, μαζί με τους ανώτερους διευθυντές της ΤτΕ, ενημέρωσαν για όλα τα θέματα.

    Μαθαίνουμε ότι το κλίμα ήταν εξαιρετικό, ο πάντα ευγενής οικοδεσπότης κ. Στουρνάρας απάντησε σε όλα τα ερωτήματα ενώ έδωσε σε όλους την ομιλία που έκανε πρόσφατα στο Λονδίνο με τίτλο: «Η ελληνική οικονομία, παρελθόν, παρόν και μέλλον».

    Δεν ξέρω αν την διάβασε ο κ. Ανδρουλάκης, ειδικά το σημείο που λέει ότι «η Ελλάδα είναι αναμφισβήτητα success story». Ως κόμμα της αντιπολίτευσης δεν είναι εύκολο να δεχθεί ακόμη και τα καλά νέα για την οικονομία.

    Αλλά έτσι πρέπει να κάνει και το ΠΑΣΟΚ.

    Να γκρινιάζει για να γίνει καλύτερη η κυβέρνηση.

    Εξ’ ου και η δήλωση του κ. Ανδρουλάκη μετά την συνάντηση όπου λέει: «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και να εκφράσουμε τους έντονους προβληματισμούς μας ως προς τον βαθμό που οι παρούσες ευκαιρίες και δυνατότητες αξιοποιούνται πραγματικά και επ’ ωφελεία του συνόλου.

    Το δικό μας όραμα στοχεύει σε μια οικονομία ανθεκτική, ανταγωνιστική, που δημιουργεί θέσεις εργασίας και έλκει επενδύσεις παραγωγικές και ουσιαστικές.

    Το σχέδιο που εφαρμόζει ο κ. Μητσοτάκης στην οικονομία, διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες.

    Χριστίνα Τσάκωνα: Την γνωρίζουν καλά Μητσοτάκης και Κουτνατζής

    Το δεξί του χέρι του Στέλιου Κουτνατζή, η πιο έμπιστη συνεργάτης του, επελέγη για να τον αντικαταστήσει στη θέση της Γενικής Γραμματείας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων.

    Πρόκειται για τη Χριστίνα Τσάκωνα, η οποία συνεργαζόταν στη Βουλή με τον κ. Κουτνατζή, ο οποίος αναβαθμίστηκε και ανέλαβε καθήκοντα γενικού γραμματέα της κυβέρνησης.

    Τόσο ο Στέλιος Κουτνατζής όσο και η Χριστίνα Τσάκωνα έχουν αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

    Το ενδιαφέρον είναι ότι η κ. Τσάκωνα είναι και παλιά γνώριμη του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς ήταν σύμβουλός του την περίοδο 2015-2019 (όταν ήταν αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας) και υπεύθυνη για την παρακολούθηση του Γ΄ Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής.

    Παλαιότερα επίσης, την περίοδο 2012-2015, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015), η κ. Τσάκωνα ήταν νομική συνεργάτις στο ιδιαίτερο γραφείο του, υπεύθυνη για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

    Μια safe επιλογή δηλαδή, μιας ικανής νομικού που γνωρίζει και ο πρωθυπουργός και ο προκάτοχός της, κ. Κουτνατζής.

    Η θέση που αναλαμβάνει είναι κομβική και ιδιαίτερα απαιτητική καθώς η συγκεκριμένη Γενική Γραμματεία «ξεψαχνίζει» όλα τα νομοθετήματα πριν πάνε στη Βουλή για ψήφιση και υποστηρίζει το υπουργικό συμβούλιο.

    Κωμικοτραγικές καταστάσεις με το ξενοδοχείο Cocomat στην Ακρόπολη

    Η Ελλάδα είναι γνωστό ότι δεν σε εκπλήσσει ποτέ και ποτέ δεν πλήττεις μαζί της.

    Το λέω αυτό με αφορμή την υπόθεση του ξενοδοχείου Cocomat στην Ακρόπολη, των γνωστών επιχειρηματιών Ευμορφίδη, το οποίο είχε ορισμένα… πανωσηκώματα που λένε και στο χωριό.

    Δηλαδή δύο ορόφους επιπλέον που έκοβαν τη θέα στην Ακρόπολη και… ξαφνικά πέρυσι ανακάλυψαν οι αρμόδιες υπηρεσίες ότι έπρεπε να κατεδαφιστούν.

    Αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι αυτοί οι δύο όροφοι σφραγίστηκαν πριν από μερικές ημέρες, επομένως δεν μπορεί να τους εκμεταλλευτεί η ιδιοκτήτρια, μέχρι να γίνουν μελέτες και να βρεθούν λεφτά για να κατεδαφιστούν.

    Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι ενώ ο Ευμορφίδης είχε ενημερωθεί για τις αποφάσεις του δικαστηρίου που διέτασσε τη σφράγιση των ορόφων, όταν πήγαν στις 21 Μαρτίου οι αρμόδιοι υπάλληλοι να βάλουν λουκέτο, διαπίστωσαν ότι δεν είχαν εκκενωθεί.

    Λειτουργούσαν κανονικά δηλαδή εξυπηρετώντας κόσμο, οπότε οι υπάλληλοι έφυγαν άπραγοι.

    Η Περιφέρεια Αττικής ενημέρωσε την Εισαγγελία Πρωτοδικών για την εξέλιξη και περίπου μία εβδομάδα μετά ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου ενημέρωσε ότι είχε εκκενωθεί και μπορούν να το σφραγίσουν.

    Όπως κι έγινε δηλαδή στις… 29 Μαρτίου, 8 ημέρες μετά, γιατί προφανώς κάποιοι δεν ήθελαν να βγουν από τα… πουπουλένια στρώματα της Coco Mat.

    Μια απορία, όμως, έχω: Θα υπάρχει φύλακας που θα επιτηρεί αν θα διαμένουν πελάτες στους δύο ορόφους που σφραγίστηκαν;

    Μια σημαντική πρωτοβουλία της Πειραιώς

    Να τα λέμε κι αυτά: Οι τράπεζες δεν είναι μόνο αριθμοί, καταθέσεις, δάνεια, μετοχές και placement.

    Ενίοτε επιτελούν κι άλλο, σπουδαίο έργο.

    Έτσι και η Πειραιώς, άφησε πίσω της το placement και τις χρηματοοικονομικές σκοτούρες και παρουσίασε το έργο: «Τα Διακόσια Χρόνια του Ελληνικού Κράτους – Δομές και Θεσμοί».

    Η Τράπεζα υποστήριξε την επιστημονική αυτή προσπάθεια για την κατανόηση του σπουδαίου γεγονότος της Ελληνικής Επανάστασης, που υλοποιήθηκε μέσα από έναν κύκλο 10 ημερίδων σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ.

    Κι όπως τόνισε ο CEO της Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου: «Αποτελεί στρατηγική μας δέσμευση να επιστρέφουμε στην κοινωνία μέρος της οικονομικής αξίας που δημιουργούμε, μέσα από το θετικό αποτύπωμα που με συνέπεια επιδιώκουμε να έχουμε στην πνευματική και πολιτισμική ζωή του τόπου μας».

    Quiz 1 για Παπασταύρου

    Ποιος κορυφαίος πολιτικός παράγοντας της χώρας, προερχόμενος βεβαίως – βεβαίως από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, είναι έξαλλος με την απομάκρυνση του Σταύρου Παπασταύρου από το Μέγαρο Μαξίμου;

    Σύμφωνα με πληροφορίες του wiseman ο ίδιος πολιτικός παράγοντας, μόλις έμαθε για την απόφαση του πρωθυπουργού να απομακρύνει τον κ. Παπασταύρου από το κυβερνητικό επιτελείο είπε το μνημειώδες: «Τον Σταύρο είναι η δεύτερη φορά που τον… σταυρώνουν».

    Η πρώτη είναι προφανώς το ανελέητο κυνηγητό που του επιφύλαξαν οι Συριζαίοι επί χρόνια και για διάφορα θέματα για τα οποία ο ικανότατος κ. Παπασταύρου αθωώθηκε πανηγυρικά…

    Quiz 2… μάλλον εύκολο λόγω των ημερών…

    Σε τίνος ικανότατου επιχειρηματία την καινούργια βίλα των (πολύ) Βορείων Προαστείων χρειάζεσαι… ηλεκτροκίνητο αυτοκινητάκι για να πας από το καθιστικό στο σαλόνι λόγω μεγάλης απόστασης;

    Για να σας βοηθήσω, ο επιχειρηματίας που κατοικεί πλέον στο αποκαλούμενο και «μικρό Μπάκινγχαμ» έχει προεδρικές βλέψεις στο χώρο του και είναι ευτυχής νιόπαντρος (σχετικά).

    Εάν δεν το βρήκατε και τώρα, τί να πω; Συνιστώ να φάτε κρουασάν για πρωϊνό για να φρεσκάρετε τη μνήμη σας…

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.