• Τι λένε ΤΩΡΑ στο ΜΜ για τις εκλογές, πώς ο Εξάρχου λύνει τον γόρδιο δεσμό και ανεβάζει την αγορά, η Φουρλής και ο μικρομέτοχος πρόεδρος και μια συζήτηση του Χόλτερμαν με το ΜΜ με κυρίως μενού ένα τραπεζίτη

    Στην καλή εικόνα της αγοράς, είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει και η συμφωνία που επετεύχθη χθες το βράδυ για την είσοδο του επιχειρηματικού σχήματος Εξάρχου, Μπάκου Καυμενάκη,  στην Attica Bank.

    image

    Οι αγορές, οι εκλογές και το Μαξίμου (ΜΜ)

    Οι διεθνείς αγορές, μετά την μεγάλη περιπέτεια της Credit Suisse, φαίνεται να έχουν ηρεμήσει.

    Στην Ελλάδα έχουμε και ένα επιπλέον θέμα που ονομάζονται εκλογές.

    Στο Μέγαρο Μαξίμου (ΜΜ) τα ζυγίζουν όλα και όπως ανακοίνωσε και χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη, η πρώτη εκλογική αναμέτρηση θα διεξαχθεί εντός του Μαΐου, το πιθανότερο στις 21.

    Στο Μαξίμου τις τελευταίες ώρες φαίνεται ότι έχουν αναθαρρήσει καθώς θεωρούν ότι στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση η ΝΔ μπορεί να φθάσει στα επίπεδα του 33%.

    Βέβαια αυτό που υπολογίζουν είναι ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ θα φθάσει στα επίπεδα του 28 έως 29%.

    Αρά πρακτικά η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση που θα γίνει σχεδόν 35 ημέρες μετά που είναι και η πιο ουσιώδης, το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι θα προσεγγίσει υψηλότερα επίπεδα χωρίς όμως να διακινδυνεύον προβλέψεις για τα ποσοστά.

    Πάντως στο Ελληνικό χρηματιστήριο το κλίμα βελτιώθηκε και χθες είχαμε για δεύτερη συνεχομένη συνεδρίαση ράλι για τις τραπεζικές μετοχές.

    Ράλι όμως είχαμε και στις κατασκευαστικές εταιρείες.

    ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 1,17% 2,60 , ΙΝΤΡΑΚΑΤ ΙΝΚΑΤ -0,60% 5,00  και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ -0,96% 16,44 ήταν οι μετοχές από τον κατασκευαστικό κλάδο που πρωταγωνίστησαν χθες.

    Λίγο η πτώση των τελευταίων  ημερών, λίγο οι ψίθυροι της αγοράς τα τελευταία 24ωρα, βοήθησαν να σημειώσουν σημαντική άνοδο.

    Καλή εικόνα όμως είχαμε και για τον ΟΤΕ ΟΤΕ -0,97% 14,28 ,  αφού η μετοχή έκλεισε για δεύτερη συνεχομένη ημέρα με άνοδο στα 13,46 ευρώ.

    Μάλιστα έγινε και ένα πακέτο περίπου 1 εκατ. μετοχές.

     

    O Έξαρχου βάζει πάνω από 60 εκατ. ευρώ, λύνει τον γόρδιο δεσμό και βοηθάει την αγορά

    Στην καλή εικόνα της αγοράς, είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει και η συμφωνία που επετεύχθη χθες το βράδυ για την είσοδο του επιχειρηματικού σχήματος Εξάρχου, Μπάκου Καυμενάκη,  στην Attica Bank.

    Πηγή της ΤτΕ αναφέρει ότι οι ιδιώτες επενδυτές θα τοποθετήσουν πάνω από 60 εκατ. ευρώ.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας και ο στενός του συνεργάτης Σπύρος Παντελιάς, η CEO της Attica Bank Ελένη Βρεττού, ο CEO του ΤΧΣ Ηλίας Ξηρουχάκης και ο πρόεδρος του ταμείου των μηχανικών Κωνσταντίνος Μακέδος.

    Από την πλευρά της Thrivest συμμετείχε ο επιχειρηματίας και μέτοχος Αλέξανδρος Εξάρχου.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα ενδιαφερόμενα μέρη συμφώνησαν στην υπογραφή της γενικής κατεύθυνσης του σχεδίου που θα οδηγήσει στον πέμπτο τραπεζικό πυλώνα, μέσα από την ένωση της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας. 

    H είσοδος της Thrivest – συμφερόντων των Δ. Μπάκου. Ι. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου – στην ΑΜΚ της Τράπεζας Αττικής «κλείδωσε» αργά χθες  το απόγευμα και μάλιστα με τον ιδιώτη επενδυτή να εισφέρει πάνω από 60 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Thrivest θεωρεί πως η διαδικασία που συμφωνήθηκε δημιουργεί θετικές προοπτικές τόσο για την τράπεζα των μηχανικών όσο και για τη δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πόλου στο μέλλον.

     

    Η Φουρλής, η μετοχή και ο μικρομέτοχος

    Όμως μια από  τις μετοχές που δεν φαίνεται να πρωταγωνιστεί είναι της Φουρλής ΦΡΛΚ 0,24% 4,18 , η οποία έκλεισε στα 3,43 ευρώ, αρκετά μακριά από τα 4 ευρώ που είναι το υψηλότερο σημείο των τελευταίων 52 εβδομάδων.

    Και εάν γυρίσω πίσω τον χρόνο στην προ covid εποχή, τότε πραγματικά όσοι την είχαν αγοράσει, θα πρέπει να κλαίνε με μαύρο δάκρυ.

    Τον Φεβρουάριο του 2020, η μετοχή ήταν στα 5,70 ευρώ.

    Και εκείνη την εποχή ο Γενικός Δείκτης ήταν στις 950 μονάδες.

    Σήμερα που ο Δείκτης είναι 10% υψηλότερα η μετοχή είναι 40% χαμηλότερα.

    Η κεφαλαιοποίηση της ανέρχεται  μόλις στα 178,8 εκατ. ευρώ.

    Η μεγάλη αποτυχία της μετοχής να δει υψηλότερα επίπεδα οφείλεται προφανώς στο management της εισηγμένης το οποίο έχει πλέον αποδείξει ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την μετοχή.

    Δεν ξέρω εάν η κ. Δάφνη Φουρλή ως βασικός μέτοχος της εισηγμένης που κατέχει το 17,37%,  έχει βάλει στα συμβόλαια του CEO Απόστολου Πεταλά  αλλά και του εξάδελφου της Βασίλη Φουρλή που εκτός από μικρομέτοχος είναι και εκτελεστικός πρόεδρος,  ρήτρες που να συνδέονται με την καλή απόδοση της μετοχής, αλλά κανονικά έτσι θα έπρεπε να είχε γίνει.

    Όπως γίνεται σε όλες τις σοβαρές εταιρείες παγκοσμίως.

    Παγκοσμίως η απόδοση ενός CEO συνδέεται με τα καλά αποτελέσματα και  ταυτόχρονα με την απόδοση της μετοχής.

    Πάντως ένα θετικό στοιχείο για το 2022 ήταν ότι τα αποτελέσματα της Φουρλής παρουσίασαν μεγάλη αύξηση κερδών στα 19,8 εκατ. , αυξημένα κατά 71,4% σε σχέση με το 2021 που ήταν 11,5 εκατ.

     

    Η σύγκριση Φουρλή με Βακάκη

    Δεν θέλω  να κάνω συγκρίσεις αλλά το κακό management της Φουρλής θα με οδηγήσει να κάνω τους υπολογισμούς μου.

    Γιατί εδώ που τα λέμε πολλές εταιρίες εισηγμένες παρουσίασαν τεράστια αύξηση κερδών το 2022.

    Τις ξέρετε μην τις επαναλαμβάνουμε.

    Άρα μοιραία η σύγκριση μας οδηγεί πλέον στην απόδοση των μετοχών.

    Εκεί που γίνεται κανονικό πάρτι.

    Καλεσμένοι στο πάρτι όμως δεν είναι ούτε ο κ. Βασίλης Φουρλής , ούτε ο κ. Πεταλάς και προπάντων οι μικροί μέτοχοι της εισηγμένης.

    Οι μέτοχοι αυτοί που βλέπουν την περιουσία τους, να απαξιώνεται δραματικά, προκαλώντας τους οργή.

    Για να καταλάβετε την οργή των μετόχων της εισηγμένης και να την δικαιολογήσετε, θα συγκρίνω την Φουρλής με την JUMBO ΜΠΕΛΑ 1,14% 28,38 που είναι ο αντίστοιχος μεγάλος retailer, εισηγμένος στο ΧΑ.

    Τον Φεβρουάριο του 2020 η JUMBO έπαιζε στα επίπεδα των 18,50 ευρώ.

    Σήμερα είναι στα 19,72 και έχει δώσει και 3 ευρώ μερίσματα.

    Άρα όπως εύκολα διαπιστώνετε η σύγκριση είναι χαώδης.

    Πάντως σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία που λειτουργεί με τα διεθνή πρότυπα, το management θα είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

    Και ειδικά ο μικρομέτοχος Βασίλης Φουρλής….

    Έρχονται οι πρώτες αγωγές για τα κουρεμένα ομόλογα της Credit Suisse

    Από την Κυριακή που ανακοινώθηκε η συμφωνία για την σωτηρία της Credit Suisse σας είχα προϊδεάσει ότι η απόφαση για το κούρεμα των ομολόγων ΑΤ1 δεν πρόκειται να περάσει «αβρόχοις ποσί» καθώς οι ομολογιούχοι θα προσφύγουν στα δικαστήρια για να βρουν το δίκιο τους.

    Όπως προκύπτει από νέα στοιχεία που έρχονται μέρα με την μέρα στο φως της δημοσιότητας, η Ελβετική Κυβέρνηση έκανε χρήση έκτακτης Νομοθεσίας προκειμένου να αποκλείσει τους ομολογιούχους από το δικαίωμα που είχαν να αποφασίσουν δια ψηφοφορίας.

    Tι να πουν βέβαια και οι συνταξιούχοι που είχαν τοποθετήσει το εφάπαξ τους σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου; Αλλά αυτή είναι μια άλλη θλιβερή ιστορία…

    Στην  Ελβετία λοιπόν, ηδύ το   Ethos Foundation, το οποίο ενεργεί ως πληρεξούσιος σύμβουλος για τα συνταξιοδοτικά ταμεία και άλλα μέλη που κατέχουν μεταξύ 3% και 5% του μετοχικού κεφαλαίου της Credit Suisse  και περίπου  400 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, δήλωσε και επισήμως ότι εξετάζει το ενδεχόμενο νομικής αγωγής για την πώληση.

    Ωστόσο, για να μην τρέφουμε αυταπάτες οι επιλογές μέσω των δικαστηρίων είναι επί του παρόντος περιορισμένες.


    Από πού προέρχονται τα κέρδη της ΤΙΤΑΝ

    Δυνατά αποτελέσματα από την TITAN TITC -0,53% 28,20 προεξοφλεί η αγορά.

    Η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τα αποτελέσματα του 2022 τα οποία αναμένεται να είναι αρκετά θετικά κυρίως χάρη στην επέκταση της σε Βαλκάνια και ΗΠΑ.

    Να θυμίσουμε ότι εγκαίρως η εταιρεία είχε προϊδεάσει ότι αναμένει να καταγράψει  μία πολύ ισχυρή απόδοση στο τελευταίο τρίμηνο του 2022.

    Συγκεκριμένα, το προκαταρκτικό EBITDA του τέταρτου τριμήνου αυξήθηκε κατά 75% σε ετήσια βάση στα  98 εκατ. (έναντι  56 εκατ. πριν από ένα χρόνο και  95 εκατ. ευρώ  το τρίτο τρίμηνο του 2022), λόγω της θετικής δυναμικής στις ΗΠΑ και τα Βαλκάνια.

    Ως αποτέλεσμα, η Titan εκτιμά ότι οι πωλήσεις του ομίλου για το σύνολο της περασμένης χρονιάς  αυξήθηκαν κατά 31% σε ετήσια βάση σε πάνω από 2,25 δισ., ευρώ  με το EBITDA σε επίπεδο Ομίλου να εμφανίζει αύξηση κατά  +21% σε ετήσια βάση στα  332 εκατ. ευρώ  έναντι 275 εκατ.  ευρώ πριν από ένα χρόνο .

    Επιπλέον, θετικές εξελίξεις αναμένονται και στο μέτωπο του δανεισμού το καθαρό χρέος του ομίλου αναμένεται να μειωθεί κάτω από τα  800 εκατ. (2,4x EBITDA) έως το τέλος του 2022 έναντι 912 εκατ. το τρίτο τρίμηνο του 2022 και 713 εκατ. πριν από ένα χρόνο.
     

    Το Ιασώ  «κερδίζει» την ιδιωτική κλινική στο Ελληνικό

    Προς το Ιασώ φέρεται να οδεύει ο διαγωνισμός για τη διαχείριση νοσοκομειακών υποδομών στο Ελληνικό, στον οποίο δεσμευτική προσφορά υπέβαλε και το Ιατρικό Αθηνών, ενώ σε πρώτο στάδιο είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και η CVC, μέσω της Hellenic Healthcare Group.

    Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο όμιλος (που μέχρι το 2021 ήταν και εισηγμένος στο Χρηματιστήριο Αθηνών) θα αναλάβει να λειτουργήσει την ιδιωτική κλινική εντός της ανάπτυξης της Lamda Development ΛΑΜΔΑ -1,56% 6,92 .

    Η κλινική θα καταλάβει ένα χώρο   σε οικόπεδο έκτασης 30 χιλιάδων τ.μ. και θα περιλαμβάνει τμήμα επειγόντων περιστατικών, τμήμα πρώτων βοηθειών και ιατρικές υπηρεσίες wellness και αποκατάστασης, που θα είναι οι στάνταρ υπηρεσίες που θα υπάρχουν.

    Το ακίνητο στο οποίο θα αναπτυχθεί η επένδυση βρίσκεται στα βόρεια της έκτασης του πρώην αεροδρομίου.

    Ο ορίζοντας υλοποίησης του ιδιωτικού νοσοκομείου θα είναι πέντε χρόνια.

    Τώρα όσον αφορά στην τιμή του οικοπέδου όπως αναφέρουν γνώστες της αγοράς αυτή θα πρέπει να ξεπεράσει τα 50  εκατ. ευρώ, ενώ το κόστος της κατασκευής σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια.

    Συνολικά ο Προϋπολογισμός για την ολοκλήρωση της επένδυσης εκτιμάται ότι ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ.

     

    Υπουργείο Υποδομών: Μοιράζει τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ σε ΟΑΣΑ και ΟΣΥ

    Περισσότερα από 100 εκατ. Ευρώ μοιράζει το υπουργείο υποδομών και μεταφορών, και πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος, στους φορείς που είναι υπεύθυνοι για τις συγκοινωνίες στην Αθήνα, δηλαδή τον ΟΑΣΑ και την ΟΣΥ.

    Από ότι μαθαίνω πρόκειται για χρήματα που αφορούν την κρατική επιχορήγηση που θα λάβουν οι δύο φορείς για την παροχή κοινωνικού έργου και για τη λειτουργία τους.

    Τη μερίδα του λέοντος, δηλαδή περισσότερα από 94 εκατ. Ευρώ, θα λάβει ο ΟΑΣΑ και το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τις απώλειες του οργανισμού που προκύπτουν από τα δωρεάν εισιτήρια που παρέχονται σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες για το 2023.

    Από την άλλη πλευρά η ΟΣΥ ΑΕ, που είναι η εταιρεία που διαχειρίζεται τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα λάβει 10,3 εκατ. Ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες του τρέχοντος μήνα.

     

    «Αγροτουρισμός στην Κρήτη» από την Lidl

    Την Κρήτη επέλεξε η Lidl Hellas για να αναδείξει τους Έλληνες παραγωγούς από τους οποίους προμηθεύεται τα προϊόντα της που περιλαμβάνονται στη σειρά «Νώμα».

    Δηλαδή ελληνικά προϊόντα  γεωγραφικής προέλευσης.

    Η εν Ελλάδι θυγατρική της πολυεθνικής,  ιδιαίτερα φειδωλή στις δημοσιογραφικές ενημερώσεις, διοργανώνει fam trip σε Ηράκλειο και Χανιά για τη γνωριμία με τους στρατηγικούς συνεργάτες της, τις εταιρείες Agrocreta, Kreta Food και Τσατσάκης.

    Η Lidl, που έχει εκπαιδεύσει τους Έλληνες καταναλωτές στα private label, αφού η πλειοψηφία των προϊόντων στα ράφια της είναι δικά της σήματα είτε εισαγόμενα είτε εγχωρίως παραγόμενα, αποτελεί όχημα για πολλές ελληνικές  εταιρείες όχι μόνο να αυξήσουν τον τζίρο τους αλλά και να ενισχύουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα μέσα από τα κανάλια πωλήσεων του γερμανικού ομίλου.

     

    To success story της Αugmenta και οι χρυσές υπεραξίες που εξασφάλισε ο  Γιάννης Τσακίρης για το Δημόσιο

    Οι δημοσιογραφικές μου κεραίες εντόπισαν πριν από λίγες ημέρες μία νεοφυής εταιρεία τεχνολογικού περιεχομένου την Augmenta με έδρα το Βόλο.

    Η εταιρεία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί success story μια που πρόσφατα εξαγοράστηκε έναντι 110 εκατ. δολαρίων από τη CNH Industrial, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής γεωργικών οχημάτων παγκοσμίως με κεφαλαιοποίηση κοντά στα 20 δισ. ευρώ.

    Η Augmenta ιδρύθηκε πριν από πέντε χρόνια, δραστηριοποιείται σε αυτόματα γεωργικά συστήματα και διατηρεί την πλειοψηφία των εργαζομένων της στην Ελλάδα, ενώ έχει δημιουργήσει μια εξίσου επιτυχημένη ομάδα  στις ΗΠΑ.

    H CNH δεσμεύθηκε πως θα δημιουργήσει Hub και στην Ελλάδα που σημαίνει πως αυτομάτως θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας.

    Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό όμως είναι ότι στην εταιρεία αυτή είχε επενδύσει  μέσω ΕΣΠΑ 1,3 εκατ. ευρώ  το κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών Marathon το οποίο ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο.

    Μετά την πώληση λοιπόν το Δημόσιο έβαλε στο Ταμείο του περίπου 6 εκατ. ευρώ.

    Δηλαδή το Δημόσιο έβγαλε περίπου 4,6 φορές απόδοση στο κεφάλαιο που επενδύσει.

    Φανταστείτε πόση υπεραξία θα μπορούσε να εισπράξει το Δημόσιο αν τα 200 εκατ. ευρώ τα οποία θέλει να στρέψει προς την νεοφυή επιχειρηματικότητα του επέφεραν ανάλογες αποδόσεις.

    Θα μπορούσε να λύσει το δημοσιονομικό πρόβλημα..

    Και να αναλογιστεί κανείς ότι  το 2012, το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων ήταν πρακτικά ανύπαρκτο στην Ελλάδα.

    Η χώρα μας με τη  επιμονή του Υφυπουργού κ. Γιάννη Τσακίρη που τότε δραστηριοποιούταν στον τομέα των επιχειρηματικών κεφαλαίων ήταν η πρώτη χώρα μέλος της ΕΕ που υπέγραψε συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας JEREMIE που, με την υποστήριξη των Διαρθρωτικών Ταμείων και κατάφερε να παρέχει ένα ευρύ φάσμα χρηματοδοτικών εργαλείων για την υποστήριξη των Ελληνικών ΜΜΕ.

     

    Χένρι Χόλτερμαν: Aισθάνεται ευτυχής στην «Ελλάδα» αφού γλύτωσε από τα νύχια του μπανκέρη 

    Η ιστορία που θα σας διηγηθώ σήμερα έγινε προ ολίγου καιρού και πάντως πριν από την τραγωδία στα Τέμπη και υπάρχει λόγος που το αναφέρω αυτό.

    Έχει όμως και σημερινή αλλά και διαχρονική σημασία.

    Λοιπόν έχουμε και λέμε: ο πασίγνωστος Ολλανδός (και Έλληνας πολίτης πλέον, πολιτογραφήθηκε και απέκτησε και αυτή την τιμή!) της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Χένρι  Χόλτερμαν συνομιλούσε στο τηλέφωνο με εξέχων στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου.

    Δεν σας λέω την ιδιότητα του στελέχους, ούτε την τωρινή διότι τότε το κουίζ θα είναι για αρχαρίους.

    Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ενημέρωση που έκανε ο Ολλανδός προς την κυβέρνηση για κάποια  ειδικά επενδυτικά του σχέδια και μία πιθανή ένταξη σε νόμο επενδυτικών κινήτρων.

    Ρουτίνα δηλαδή.

    Δίπλα στο εξέχων κυβερνητικό στέλεχος βρισκόταν συμπτωματικά και για άλλο λόγο, ο «άνθρωπός» μου.

    Επειδή όμως ο «Μαξιμίτης» είχε βάλει τη  συνομιλία σε ανοιχτή ακρόαση και μιλούσε στα αγγλικά φυσικά, άκουσε τα πάντα.

    Ο Ολλανδός λοιπόν αφού εξιστόρησε τα δικά του θέματα, είπε στο κυβερνητικό στέλεχος πόσο ευτυχής αισθάνεται που δεν έπεσε τελικά στην παγίδα ενός τραπεζίτη με έδρα το Λονδίνο,  και όπως είπε χαρακτηριστικά: «δεν μπήκα στη λάθος στιγμή και με λάθος τιμή στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας, όπως πήγε να με παρασύρει αυτός ο τύπος.

    Εγώ δεν έπεσα στην παγίδα του και τελικά μπήκα με τους όρους που ήθελα και στην τιμή που ήθελα και μάλιστα για να παραμείνω μέτοχος και όχι να φύγω» χωρίς να διευκρινίζει ποια ήταν η τράπεζα.

    Ο «άνθρωπός» μου πάντως υπέθεσε από τα συμφραζόμενα πως πρόκειται μάλλον για μεγάλη ιδιωτική τράπεζα.

    Όταν ολοκληρώθηκε το τηλεφώνημα ο «άνθρωπός» μου με μάλλον αθώο ύφος ρώτησε ποιον κατηγορεί ο Ολλανδός «ως …o  μπανκέρης που προσπάθησε να τον παρασύρει» πως πήγε δηλαδή να τον βάλει «με λάθος τιμή» στη  αύξηση.

    «Ε δεν κατάλαβες; Μάλλον εύκολο είναι το κουίζ» ήταν η αφοπλιστική απάντηση.

    Και τελειώνοντας την κουβέντα έριξε τη χαριστική βολή: «όλη η πιάτσα έχει να λέει για τις …πονηριές του συγκεκριμένου”!

    Έβαλε κόσμο σε  αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων (ΑΜΚ) σε κάποιες εταιρείες, ανεβαίνει λίγο η μετοχή, πουλάνε κερδοσκοπικά οι κολλητοί του, πέφτει δραματικά η μετοχή  και μένουν οι κανονικοί επενδυτές με το μουτζούρη στο χέρι.

    Ο Ολλανδός μπορεί να τη γλύτωσε αλλά υπήρχαν άλλοι και μάλιστα γνωστοί επιχειρηματίες που την πάτησαν και …έφαγαν τη μπανάνα μαζί με τη φλούδα!».

    Ας προσέχει όμως διότι με αυτά που κάνει στην αγορά, από πολυπράγμων έχει γίνει ανέκδοτο!

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Ως εκ τούτου, το mononews.gr δεν φέρει καμία ευθύνη εάν οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιηθούν για την αγορά η πώληση κινητών αξιών.