• Τράπεζες

    Attica Bank: Λευκός καπνός για τη συμμετοχή της Thrivest στην ΑΜΚ – Πάνω από 60 εκατ. βάζει ο Εξάρχου

    Αλέξανδρος Εξάρχου, CEO Intrakat

    Αλέξανδρος Εξάρχου, CEO Intrakat


    Σε συμφωνία κατέληξαν το ΤΧΣ, το ΤΜΕΔΕ και η Τhrivest για τη συμμετοχή της τελευταίας στην ΑΜΚ της Attica Bank. Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη που έγινε πριν από λίγο στο κεντρικό κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος. Πάνω από 60 εκατ. βάζουν οι κ. Εξάρχου, Μπάκος και Καυμενάκης.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας και ο στενός του συνεργάτης Σπύρος Παντελιάς, η CEO της Attica Bank Ελένη Βρεττού, ο CEO του ΤΧΣ Ηλίας Ξηρουχάκης και ο πρόεδρος του ταμείου των μηχανικών Κωνσταντίνος Μακέδος. Από την πλευρά της Thrivest συμμετείχε ο επιχειρηματίας και μέτοχος Αλέξανδρος Εξάρχου.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα ενδιαφερόμενα μέρη συμφώνησαν στην υπογραφή της γενικής κατεύθυνσης του σχεδίου που θα οδηγήσει στον πέμπτο τραπεζικό πυλώνα, μέσα από την ένωση της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας. 

    H είσοδος της Thrivest – συμφερόντων των Δ. Μπάκου. Ι. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου – στην ΑΜΚ της Τράπεζας Αττικής «κλείδωσε» αργά σήμερα το απόγευμα και μάλιστα με τον ιδιώτη επενδυτή να εισφέρει σημαντικό ποσό.

    Συμφωνία με πηγή της ΤτΕ θα είναι άνω των 60 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες,  η Thrivest θεωρεί πως η διαδικασία που συμφωνήθηκε δημιουργεί θετικές προοπτικές τόσο για την τράπεζα των μηχανικών όσο και για τη δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πόλου στο μέλλον.

    Να σημειωθεί πως από τη Δευτέρα το mononews είχε γράψει πως η αύξηση θα ολοκληρωθεί με συμμετοχή της Thrivest

    Όπως είναι γνωστό η κεφαλαιακή ενίσχυση της Attica Bank ύψους 490 εκατ. ευρώ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 24 Απριλίου.

    Το ΤΧΣ θα συμμετέχει στην ΑΜΚ με 329 εκατ. ευρώ καθώς κατέχει το 69,51% του ΤΜΕΔΕ.

    Το Ταμείο των Μηχανικών, που ελέγχει το 20,11% της Attica Bank, μαζί με τον ιδιώτη επενδυτή, δηλαδή τη Thrivest θα πρέπει να εισφέρουν ποσό πέριξ των 130 εκατ. ευρώ.

    Από την πλευρά του ο e-ΕΦΚΑ που έχει το 8,4% της τράπεζας θα εισφέρει ποσό γύρω στα 39 εκατ. ευρώ.

    Στο μεταξύ η τράπεζα συνεχίζει τη διαδικασία σε ότι αφορά την απαλλαγή της από τα κόκκινα δάνεια ύψους 2,6 δισ. ευρώ και έχει δρομολογήσει – βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο – οι διαδικασίες για την πώληση των χαρτοφυλακίων Astir 1 και Metexelixis.

    Διαβάστε επίσης

    Attica Bank: H αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα ολοκληρωθεί και με τη συμμετοχή της Thrivest

    Attica Bank: Στη δημοσιότητα το ενημερωτικό δελτίο και το χρονοδιάγραμμα για την ΑΜΚ

    Attica Bank: Πρόσθετες προβλέψεις 0,3 δισ. για τα NPEs από την πώληση των Astir 1 και Metexelixis



    ΣΧΟΛΙΑ