• Tι ετοιμάζει το Μαξίμου, ο άνθρωπος-ορχήστρα της Alpha Bank, γιατί χαίρεται ο Τζώρτζης και το project της Λοΐζου

    Η στήλη πληροφορείται ότι στο Μαξίμου, αμέσως μετά τις εορτές, θα ξεκινήσει επιθετικά μια επενδυτική εκστρατεία καθώς πλέον στο πρώτο πλάνο μπαίνει η επανεκκίνηση αλλά και η ανασύνταξη της οικονομίας

    the wise man
    image
    the wise man

    Εγινε η αρχή: Τροφή για σκέψη για τους αρνητές  

    Η στήλη δεν μπορεί να μην αναφερθεί στον εμβολιασμό κατά της COVID. 

    Η χθεσινή ημέρα ήταν ιστορική για την Γηραιά Ήπειρο καθώς έγινε το πρώτο, αλλά ουσιαστικό, βήμα ενάντια στην πανδημία γεγονός που αν όλα πάνε καλά θα βγάλει από το τούνελ – σταδιακά μεν – και την οικονομία. 

    Διότι εδώ και 10 μήνες ο πλανήτης έχει παγώσει, οι οικονομίες αιμορραγούν, η επιχειρηματικότητα υπολειτουργεί και όλοι περιμέναμε να μιλήσει η επιστήμη… 

    Και να που μίλησε με το εμβόλιο και τα εμβόλια που ακολουθούν και όλοι ελπίζουμε ότι το καλοκαίρι θα μας βρει COVID free. 

    Υπάρχουν, όμως, κι εκείνοι που ανήκουν στους αρνητές του εμβολίου για τους οποίους ήρθε η ώρα να προβληματιστούν, να το ξανασκεφθούν και να δουν την ευκαιρία για έναν διαφορετικό επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο σκέψης. Εξάλλου, αν δεν το πράξουν τώρα, πότε θα το πράξουν;

    Η στήλη, λοιπόν, τους παροτρύνει να παρακολουθήσουν την εξέλιξη όσων εμβολιάστηκαν και να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή: Να αποδείξουν ότι ο τρόπος σκέψης τους δεν είναι στατικός, αλλά προοδευτικός και εξελισσόμενος! 

    Ιστορική ημέρα και για τις αγορές 

    Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα και για τα χρηματιστήρια, κυρίως τα ευρωπαϊκά.

    Έτσι, το βλέμμα – παρά τη ραστώνη των εορτών – είναι στραμμένο σήμερα σε όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αλλά και στη Λεωφόρο Αθηνών. 

    Οι επενδυτές στο ΧΑ αποδεικνύουν εδώ και αρκετές εβδομάδες ότι πιστεύουν στην επόμενη ημέρα, χωρίς την πανδημία, εξ ου και τοποθετούνται στις μετοχές των ελληνικών εταιρειών. 

    Χρηματιστηριακοί αναλυτές ανέφεραν στην στήλη πως το 2021 και εφόσον αφήσουμε πίσω μας την περιπέτεια της πανδημίας είναι η χρονιά το ΧΑ, κυρίως η χρονιά όπου θα δούμε την είσοδο μεγαλύτερου όγκου θεσμικών μακροπρόθεσμου χαρακτήρα επενδυτών. Ίδωμεν… 

    Alpha Bank: Ο άνθρωπος-ορχήστρα του διπλού deal

    Τις τελευταίες λεπτομέρειες του διπλού deal (Galaxy και εξαγορά του 85% της Cepal) συζητούν οι επιτελείς της Alpha Bank και του αμερικανικού fund Davidson Kempner. Οι τελικές υπογραφές είναι θέμα ημερών. 

    Η στήλη πληροφορείται ότι πλην του CEO της Alpha Bank Βασίλη Ψάλτη, ο άνθρωπος-ορχήστρα που πήρε στους ώμους του όλες τις διαπραγματεύσεις και σε όλα τα επίπεδα είναι ο CFO της Alpha  Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου. 

    Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Alpha Bank θα βγάλει από τον ισολογισμό της 10,8 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ότι νέο γεννάται θα κατευθύνεται στην νέα Cepal, η οποία αναμένεται να αλλάξει (και) όνομα.

    Μαξίμου: Επενδυτική εκστρατεία 

    Κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το πρώτο βήμα ενάντια της πανδημίας, η στήλη πληροφορείται ότι στο Μέγαρο Μαξίμου αμέσως μετά τις εορτές θα ξεκινήσει επιθετικά μια επενδυτική εκστρατεία καθώς πλέον στο πρώτο πλάνο μπαίνει η επανεκκίνηση αλλά και η ανασύνταξη της οικονομίας. 

    Γνωρίζουν καλά ότι τόσο ο Ιανουάριος όσο και ο Φεβρουάριος μπορεί να φέρουν mini lockdowns ωστόσο το μεγάλο στοίχημα είναι η προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων ξένων άμεσων επενδύσεων.

    Πληροφορούμαι ότι βρίσκονται στα σκαριά 3 μεγάλες επενδύσεις ξένων εταιρειών και άλλες μικρότερες σε διάφορους τομείς…

    Έρχεται στήριξη στα ξενοδοχεία

    Ένα νέα πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας των ξενοδοχειακών μονάδων και των τουριστικών καταλυμάτων που πλήττονται σφοδρά από την πανδημική κρίση ετοιμάζουν με πυρετώδεις, όπως πληροφορούμαι, ρυθμούς τα υπουργεία Οικονομικών και Τουρισμού. 

    Μαθαίνω ότι η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού, Βίκυ Λοΐζου, έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας τις συζητήσεις με τους ομολόγους της των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης και οι συσκέψεις – μέσω διαδικτύου – για το θέμα γίνονται σε καθημερινή βάση.

    Folli Follie: Ραντεβού στα δικαστήρια

    Μηνύσεις εναντίον του Σάκκου – ο οποίος μετατρέπεται σε σάκο του μποξ – υπέβαλαν οι κ.κ. Φλαμπουράρης, Χαρίτσης και Αραχωβίτης καθώς τους εμπλέκει στην ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε με τον Τζώρτζη στο σκάνδαλο της Folli. 

    Όπως καταλαβαίνετε η υπόθεση έχει πολύ δρόμο μπροστά της και πολλά -με πάρα πολλά- επεισόδια εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας… 

    Όσο για τον Τζώρτζη ευτυχώς που λόγω lockdown είναι κλειστό το I Frati της Κηφισιάς και θα νιώθει κάπως καλύτερα, διότι τέτοιες ημέρες κάθε χρόνο δεν έχανε στιγμή από το αγαπημένο του στέκι.