• Ο Δημητριάδης που θέλει να γίνει CEO, τα ατού της Ράνιας και το σκληρό καρύδι της Pwc

    Ο άνθρωπος που μεθοδικά και με πείσμα «κέντησε» το πόρισμα της Pwc για τα πεπραγμένα στην Folli Follie είναι το στέλεχος της ελεγκτικής εταιρείας Νικόλας Πεγιώτης. 

    the wise man
    image
    the wise man

    Υπερταμείο Ι: Ο βίος και η Πολιτεία του Γρηγόρη που θέλει να γίνει CEO

    Η στήλη ακούει εδώ και εβδομάδες ότι για την θέση του CEO στο Υπερταμείο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο τέως γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικού Γρηγόρης Δημητριάδης (απλή συνωνυμία με τον εξάδελφο του Πρωθυπουργού). 

    Το ερώτημα είναι με ποια εμπειρία θα αναλάβει ο κος Γρηγόρης Δημητριάδης τα ηνία του Υπερταμείου… 

    Διότι η στήλη ανέτρεξε στο επαγγελματικό βιογραφικό του και διαπίστωσε ότι υπήρξε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) από τον Νοέμβριο του 2013 έως και το 2015 χωρίς να κάνει τίποτα για να αλλάξει τον βαρύ και ταλαιπωρημένο Οργανισμό… 

    Μάλιστα, έχει μείνει στην Ιστορία η πρότασή του στην Επιτροπή της Βουλής όπου εισηγήθηκε η ποινή της λαθρεπιβίβασης να μετατραπεί σε πλημμέλημα από πταίσμα!

    Αφού, λοιπόν, δεν άφησε έργο στον ΟΑΣΑ πώς θα αφήσει στο Υπερταμείο υπό την επίβλεψη του οποίου υπάρχουν πολλές αντίστοιχες του ΟΑΣΑ εταιρείες; 

    Επίσης, από το 2010 και έως το 2013 εν μέσω σκληρών μνημονιακών καταστάσεων ο κος Δημητριάδης είχε διορισθεί Ειδικός σύμβουλος στο υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (έτσι λεγόταν τότε) για τις εξαγωγές!

    Κι εδώ έργο μηδέν… 

    Την ίδια ώρα που η Πορτογαλία των (επίσης) μνημονίων έριξε όλο το βάρος της στην αύξηση των εξαγωγών για να βγει από το τούνελ της λιτότητας, στην Ελλάδα ο αρμόδιος σύμβουλος προφανώς δεν έπεισε τον πολιτικό του προϊστάμενο για την ενίσχυση των εξαγωγών ή δεν του πρότεινε κάτι καινοτόμο… 

    Όλο αυτό το «πλούσιο» σε έργο βιογραφικό προφανώς και θα το ζυγίσουν στην SpenglerFox αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου! 

    Τι, όχι;

    Υπερταμείο ΙΙ: Ας μείνει η Ράνια! 

    Από αυτήν εδώ την στήλη έχουμε ασκήσει σκληρή κριτική στην νυν διευθύνουσα σύμβουλο του Υπερταμείου Ράνια Αικατερινάρη, η οποία είναι κι εκείνη στην λίστα που αξιολογεί η εταιρεία αναζήτησης κεφαλών. 

    Λοιπόν, αν είναι να πάει στην θέση του CEO κάποιος/α που δε διαθέτει το minimum της εμπειρίας, τότε το καλύτερο είναι να παραμένει η Ράνια, η οποία παρά τις καθυστερήσεις, παρά τις παλινωδίες, παρά τις αγκυλώσεις των κυβερνήσεων κατάφερε να πείσει τους επικεφαλής των ΔΕΚΟ να φτιάξουν business plans, να μετρήσουν τουλάχιστον τους εργαζόμενους που απασχολούνται στις εταιρείες κρατικού ενδιαφέροντος. 

    Εξάλλου, η Ράνια μπορεί εύκολα να προτάξει το επιχείρημα ότι στα χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν δύσκολο να αλλάξει κάτι σε κάποια από τις ΔΕΚΟ που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Υπερταμείου… 

    Το σκληρό καρύδι της Pwc

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο άνθρωπος που μεθοδικά και με πείσμα «κέντησε» το πόρισμα της Pwc για τα πεπραγμένα στην Folli Follie είναι το διευθυντικό στέλεχος της ελεγκτικής εταιρείας Νικόλας Πεγιώτης. 

    Μου μετέφεραν ότι είναι εξπέρ στην μεθοδολογία που ακολουθείται στις δικανικές έρευνες, το πάει μέχρι τέλους και ξέρει να «ξετρυπώνει» τους δράκους που κρύβει μια εταιρεία. 

    Είναι «άπαικτος», αναφώνησε στέλεχος της αγοράς που γνωρίζει την επαγγελματική δεινότητα του στελέχους της Pwc και αποτελεί τον «φόβο και τον τρόμο» για αρκετούς επιτήδειους επιχειρηματίες που κυκλοφορούν με τον αέρα του άνετου στην αγορά ενώ οι ισολογισμοί των εταιρειών τους κρύβουν πολλά και ένοχα μυστικά… 

    Aegean: Ήρθε ο Άη Βασίλης

    Ενέκρινε εχθές η Κομισιόν την κρατική στήριξη της Aegean και έτσι μπαίνει σε τροχιά το σχέδιο σταθεροποίησης μέχρι να ανοίξουν – έστω και με μικρότερο ρυθμό – οι αερομεταφορές. 

    Η ένεση των 120 εκατ ευρώ συν τα 60 εκατ ευρώ που θα βάλουν οι μέτοχοι της εταιρείας αποτελεί εχέγγυο για το μέλλον. 

    Μετά και το πράσινο φως της Κομισιόν ο Ευτύχης Βασιλάκης παίρνει μια ανάσα μέρες που είναι… 

    Η στήλη σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα και σας δίνει ραντεβού για τα μεσάνυχτα της Κυριακής!