• Τα πικρά δάκρυα του Αντώνη Λυμπέρη, οι συναντήσεις των 50 θεσμικών με την Mytilineos, τι συμβαίνει με την Fidelity και την Jumbo και τα 2,5 δισ. της ΔΕΗ

    Η βίλα των 970 τετραγωνικών μέτρων, με την ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα, έχει πλέον νέο ιδιοκτήτη: μία offshore, την Touchland, με έδρα την Κύπρο, που απέκτησε το ακίνητο  αντί 3,5 εκατομμυρίων ευρώ…

    relates to The Global Economy Looks Good for 2018 (Unless Somebody Does Something Dumb)

    Quelle décadence

    Έριξα μια γρήγορη ματιά στο υπέροχο σπίτι των 970 τμ, της οδού Δημητρίου Γούναρη στο Κεφαλάρι, εκεί που κάποτε μόνο μια λέξη ήταν γνωστή: Parties, μόνο parties.

    Τότε που τα ταξίδια ήταν μαγικά, τα καλοκαίρια παρατεταμένα, τα πάρτι ανέμελα και πλουσιοπάροχα με αυστηρή επιλογή καλεσμένων, σινιέ πάντα ντυσίματα, ορδές από βοηθούς με καταγωγή από τις Φιλιππίνες.

    Τα δείπνα των ιδιοκτητών της Βίλας μόνο σε πολυτελή ρεστοράν, βραβευμένα και φημισμένα, όπου ο λογαριασμός στο τέλος, έφτανε σε τιμή ικανή να αγοράσεις δυάρι στα Πετράλωνα.

    Εκείνη την ημέρα λοιπόν ο ουρανός είχε γκρίζα χρώματα και εντός της οικίας  στην οδό Γούναρη, τα πάντα ήταν βυθισμένα στη σιωπή.

    «O Αντώνης Λυμπέρης μόλις είχε συμφωνήσει να ενοικιάσει ένα σπίτι στο Παλαιό Ψυχικό, στην οδό Δημοκρατίας» λένε εκπρόσωποι του real estate των Βορείων Προαστίων.

    Ενοίκιο;

    Quelle décadence, θα έλεγαν οι εκπρόσωποι του old money στα διπλανά σπίτια της οδού Γούναρη.

    Μεταξύ άλλων και o νεαρός εφοπλιστής με τα δυο καλογυαλισμένα Range Rover και το ένα mini Cooper, παρκαρισμένα έξω ακριβώς από την έπαυλή του.

    Μάλιστα ο poor poor Φιλιππινέζος δεν γυαλίζει μόνο τις λαμαρίνες και τα τζάμια, αλλά ακόμα και τη μηχανή των δυο θηριωδών SUV.

    Φίλοι του εφοπλιστικού ζευγαριού δεν έχουν ξαναδεί τόσο καλογυαλισμένες μηχανές σε αυτοκίνητα…

    Ακόμα και ο τέως ιδιοκτήτης αεροπορικής εταιρείας που προσφάτως πτώχευσε και μένει εκεί δίπλα δεν θα φαντάζεται ότι αποχωρεί ο Αντώνης και η Έλενα Λυμπέρη από την οδό Γούναρη.

    Ας αφήσουμε όμως τον νεαρό εφοπλιστή (το πορτοφόλι του ιδίου και της οικογένειας του γέμισε με δολάρια προ έτους χάρις στα πετρέλαια της Βενεζουέλας) και τον επιχειρηματία των αιθέρων, και ας επιστρέψουμε στον Aντώνη Λυμπέρη ή «Φωνάση» όπως τον φώναζαν οι εργαζόμενοι του, από το faux Ωνάσης (όπως τον έλεγαν χαϊδευτικά οι εργαζόμενοι του, τους οποίους στο τέλος άφησε big time απλήρωτους).

    Τα ψέματα λοιπόν τελείωσαν.

    Η οικογένεια Λυμπέρη αφήνει το mansion των 970 τμ της Γούναρη, το οποίο πουλήθηκε το καλοκαίρι και για την ακρίβεια στις 28 Ιουνίου του 2021, σε Έλληνα εκπρόσωπο του old money.

    Όπως ίσως θυμάστε το σπίτι επρόκειτο να βγει σε πλειστηριασμό από συστημική τράπεζα, αντί του ποσού των 3.330.000.

    Τελικά ο πλειστηριασμός ακυρώθηκε με την σύμφωνη γνώμη του Αντώνη και της Έλενας Λυμπέρη και στην συνέχεια έγινε γνωστό ότι το σπίτι εξαγοράστηκε από μια κυπριακή εταιρεία αντί του ποσού των 3.500.000 ευρώ.

    Εκείνη την ημέρα που συμφωνήθηκε η εξαγορά, τα πικρά δάκρυα της Έλενας και του Αντώνη Λυμπέρη παραλίγο να πνίξουν τους κάτοικους της Δημητρίου Γούναρη στα διαμαντοφορεμένα βουνά της Πολιτείας και του Κεφαλαρίου.

    Η βίλα των 970 τετραγωνικών μέτρων, με την ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα, έχει πλέον νέο ιδιοκτήτη: μία offshore, την Touchland, με έδρα την Κύπρο, που απέκτησε το ακίνητο αντί 3,5 εκατομμυρίων ευρώ…

    Το επίθετο του oldmoney ιδιοκτήτη ξεκινάει ένα γράμμα πριν το αρχικό γράμμα της εταιρείας του.

    Δηλαδή το Σ…

    Poor Poor Φωνάση!!!

     

    Ο MSCI, Η FIDELITY, η JUMBO και τα 50 ραντεβού του Μυτιληναίου

     Φίλοι αναγνώστες, την Παρασκευή είδε το φως της δημοσιότητας η εκτίμηση της Societe Generale για τον MSCI.

    Η SOGEN προβλέπει διαγραφή της JUMBO και προσθήκη της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και της ΔΕΗ.

    Φίλοι αναγνώστες, για να σας φρεσκάρουμε την μνήμη, στις 7 Μαΐου 2020, η SOGEN είχε δώσει για εκτίμηση ότι θα μπει στον MSCI η μετοχή της MYTILINEOS.

    Κάτι το οποίο και δεν έγινε φυσικά.

    Έπεσε έξω δηλαδή η SOGEN.

    Οι εξελίξεις μέχρι και την επίσημη ανακοίνωση του MSCI έχουν πολύ έντονο παρασκήνιο με βασικό πρωταγωνιστή την FIDELITY.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Wiseman από το City του Λονδίνου, η FIDELITY έχει αυτή τη στιγμή, με δεδομένα 30 Σεπτεμβρίου 2021, το 20.72% της JUMBO.

    Όπως αντιλαμβάνεστε είναι τίγκα στην JUMBO.

    Είναι μακράν ο μεγαλύτερος θεσμικός μέτοχός της.

    Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η FIDELITY πλέον δεν μπορεί να αγοράσει άλλες μετοχές της JUMBO.

    Για αυτό άλλωστε τρίμαρε και λίγο την θέση της πρόσφατα πουλώντας 128.000 μετοχές μόνο.

    Η FIDELITY φοβόταν ότι στην επικείμενη αναθεώρηση του MSCI θα φύγει η JUMBO και θα την αντικαταστήσει η μετοχή της MYTILINEOS ΜΥΤΙΛ 0,11% 36,50 .

    Έτσι, οι διαχειριστές της στην Βοστώνη εκπόνησαν και εκτέλεσαν την top στρατηγική κατά την άποψή τους.

    Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πούλησαν 2.300.000 μετοχές της MYTILINEOS με αποτέλεσμα τώρα να έχει μείνει με περίπου 2% της εταιρείας.

    Πλέον έχουν σταματήσει τις ρευστοποιήσεις αλλά ο στόχος της FIDELITY εκτός του ότι κλειδώνει τα κέρδη της ήταν να ρίξει την κεφαλαιοποίηση της MYTILINEOS τόσο όσο να μη βγει η JUMBO αλλά και να μην πέσει η μετοχή της MYTILINEOS πολύ.

    Όμως, αν επαληθευθεί η πρόβλεψη της SOGEN και βγει από τον MSCI η JUMBO, η FIDELITY θα έχει τεράστιο πρόβλημα με το ελληνικό της βιβλίο.

    Η μεγαλύτερή της θέση θα καταποντιστεί και δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα.

    Για την διαγραφή της JUMBO ΜΠΕΛΑ 1,37% 26,70 από τον MSCI, η SOGEN βασίζει την εκτίμησή της με δεδομένα 28 Σεπτεμβρίου όπου η JUMBO είχε κεφαλαιοποίηση 1.893 δις ευρώ, η ΔΕΗ 1.869 δις ευρώ, η MYTILINEOS 1.971 δις ευρώ και η ΕΘΝΙΚΗ 2.196 δις ευρώ.

    Η SOGEN μας λέει ότι η JUMBO θα βγει από τον MSCI γιατί ότι ο κλαδικός δείκτης στον οποίο ανήκει (retail) έχει μειωθεί ως ποσοστό στον παγκόσμιο MSCI και συγχρόνως η JUMBO δεν έχει  την απαραίτητη μίνιμουμ κεφαλαιοποίηση σε συνάρτηση με την παραπάνω συνθήκη.

    Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση της JUMBO να πρέπει να είναι πλέον πολύ υψηλότερη από ότι συνήθως θα ήταν για να παραμείνει στον MSCI.

    Φίλοι αναγνώστες, το απίστευτο όμως είναι ότι ενώ η ΔΕΗ ΔΕΗ 2,90% 11,70 έχει μικρότερη κεφαλαιοποίηση από την JUMBO και μικρότερο σταθμισμένο free float φαίνεται να μπαίνει στον MSCI λόγω της αύξησης του βάρους των utilities σε παγκόσμιο επίπεδο, κλάδος στον οποίο ανήκει η ΔΕΗ.

    Έτσι, αυτή η λεπτομέρεια φαίνεται να της δίνει την δυνατότητα να μπει στον MSCI αλλά με πολύ μικρές εισροές της τάξης των 47.71 εκ δολαρίων.

    Δηλαδή 41 εκ ευρώ μόνο. Τίποτα μπροστά στην αύξηση 1 δις που θα κάνει.

    Ποιος θα προλάβει να πρωτοχώσει στον MSCI φίλοι αναγνώστες και να κλειδώσει τα κέρδη του;

    Ιδού το ερώτημα.

    Ελάχιστοι…

    Καλύτερα λοιπόν για τους μετόχους της ΔΕΗ να μην μπει τώρα στον MSCI αλλά σε ένα έκτακτο event όπως έγινε και στην ALPHA BANK για να έχει μεγαλύτερες εισροές.

    Από την άλλη η ΕΘΝΙΚΗ, με κεφαλαιοποίηση 2.196 δις ευρώ αλλά με free float το 60% (1.318 δις ευρώ ή 1.529 δις δολάρια) φαίνεται να βλέπει την είσοδό της στον MSCI.

    Ο λόγος είναι ότι η ΕΘΝΙΚΗ  ΕΤΕ 0,98% 7,22 έχει την μίνιμουμ κεφαλαιοποίηση που απαιτείται σε συνάρτηση με τον κλαδικό δείκτη που βρίσκεται (τραπεζικός), ο οποίος έχει αυξήσει την στάθμισή του σε παγκόσμιο επίπεδο δίνοντας έτσι την δυνατότητα στην ΕΘΝΙΚΗ να εισέλθει τώρα στον MSCI βάσει των εκτιμήσεων της SOGEN.

    Το απίστευτο όμως φίλοι αναγνώστες είναι ότι την ημέρα που έγινε η μέτρηση της SOGEN, στις 28 Σεπτεμβρίου, η MYTILINEOS είχε μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση και από την ΔΕΗ και από την JUMBO.

    Όμως, ο κλαδικός δείκτης των industrials που ανήκει η MYTILINEOS είδε την στάθμισή του σε παγκόσμιο επίπεδο να μειώνεται λίγο.

    Επειδή όμως η MYTILINEOS έχει μεγάλο free float, η μετοχή θα έχει ελπίδες ένταξής της τώρα στον MSCI εάν καταφέρει και κινηθεί από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι και τέλος Οκτωβρίου μεταξύ 15.50€ και 16.50€.

    Η συνεδρίαση της Παρασκευής για την μετοχή της MYTILINEOS κρίνεται από τους ειδικούς σαν εξαιρετική.

    Διότι παρόλο που βγήκε η είδηση ότι δεν θα μπει στον MSCI, η μετοχή απορρόφησε άνετα τις ρευστοποιήσεις και έκλεισε θετική στο +0.13% στα 14.90€.

    Ακόμα, η μετοχή της MYTILINEOS, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να απορροφήσει και τις πωλήσεις της FIDELITY και τις πωλήσεις λόγω φυσικού αερίου και τις πωλήσεις λόγω MSCI.

    Δηλαδή όλες οι αρνητικές ειδήσεις είναι ήδη τιμολογημένες. Το απίστευτο όμως  φίλοι αναγνώστες είναι ότι το αλουμίνιο συνεχίζει να καλπάζει.

    Έκλεισε την Παρασκευή στα $3160/t, απίστευτο νούμερο, το οποίο κανείς μα κανείς δεν πίστευε ότι θα είχε επιτευχθεί στις 15 Οκτωβρίου 2021.

    Την Παρασκευή έβγαλε αποτελέσματα η ALCOA τα οποία ήταν πάνω από τις εκτιμήσεις της αγοράς και το χαρτί ανέβηκε στη συνεδρίαση της Παρασκευής 15.23%!!! κλείνοντας στα 56 δολάρια.

    Συγχρόνως, η GOLDMAN SACHS σε note της την ίδια μέρα, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, που κατ’ αποκλειστικότητα σας παρουσιάζει ο Wiseman (βλ. πίνακα παρακάτω), τονίζει ότι το αλουμίνιο πλέον μοιάζει σαν το φυσικό αέριο.

     

    Mytilineos
    Το note της GOLDMAN SACHS, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, που κατ’ αποκλειστικότητα σας παρουσιάζει ο Wiseman, τονίζει ότι το αλουμίνιο πλέον μοιάζει σαν το φυσικό αέριο.
    Mytilineos
    Το note της GOLDMAN SACHS, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, που κατ’ αποκλειστικότητα σας παρουσιάζει ο Wiseman, τονίζει ότι το αλουμίνιο πλέον μοιάζει σαν το φυσικό αέριο.

     

    Δεν υπάρχει προσφορά και υπάρχει τεράστια ζήτηση.

    Έτσι, θεωρεί την άνοδο της τιμής του αλουμινίου απόλυτα δικαιολογημένη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Wiseman, η MYTILINEOS έχει χετζάρει για όλο το 2022 την τιμή του αλουμινίου και με κόστος ρεύματος παρακαλώ τα 38 €/MWh.

    Έτσι πλέον ο στόχος για 260 εκ ευρώ κέρδη το 2022 φαίνεται απόλυτα επιτεύξιμος.

    Το colpo grosso όμως του κ. Μυτιληναίου μόλις τώρα ξεκίνησε.

    Η εταιρεία ξεκίνησε να κλειδώνει τιμές του αλουμινίου για το 2023 σε επίπεδα τιμών που δεν τα φανταζόταν κανείς.

    Έτσι ο Wiseman πιστεύει ότι τα 311.6 εκ ευρώ κέρδη που εκτιμάει η αναλύτρια της EUROBANK ότι θα βγάλει η MYTILINEOS το 2023, να είναι απολύτως επιτεύξιμα.

    Αυτό σημαίνει ότι για να παίξει η MYTILINEOS με ένα  εκτιμώμενο P/E 2023 = 11.3, η τιμή της μετοχής πρέπει να πάει στα 25.98€!!!

    Με την προϋπόθεση φυσικά ότι έχουμε ακυρώσει τις μετοχές που έχει πάρει το buyback μέχρι σήμερα.

    Όπου και στα 25.98€ η MYTILINEOS θα έχει μια προβλεπόμενη μερισματική απόδοση του 2023 της τάξης του 3.11%, ακριβώς στον κλαδικό μέσο όρο.

    «Η κίνηση του κ. Ευάγγελου Μυτιληναίου να κλειδώσει την τιμή του ρεύματος με την ΔΕΗ για το 2021, το 2022 και το 2023 είναι η απόλυτη επιχειρηματική κίνηση» λένε όσοι ξέρουν την αγορά.

    «Η τωρινή τιμή του αλουμινίου είναι το δώρο της αγοράς στον κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο και στους μετόχους της MYTILINEOS» εξηγούν οι ειδικοί.

    Το οποίο η MYTILINEOS σκοπεύει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

    Ξεκινώντας από τώρα να χετζάρει την τιμή του αλουμινίου και για το 2023.

    Φίλοι αναγνώστες, για να ξέρετε, τις τελευταίες τρεισήμισι εβδομάδες η MYTILINEOS έχει κάνει συναντήσεις με 50 ξένους θεσμικούς επενδυτές.

    Έτσι, η προσφορά της FIDELITY απορροφήθηκε με χαρακτηριστική άνεση, το ίδιο και η προσφορά που βγήκε λόγω της ανόδου του φυσικού αερίου και της μη ένταξης της MYTILINEOS στον MSCI.

    Με την τιμή του αλουμινίου όμως στα $3162/t και με την τιμή του ρεύματος στα 42€/MWh για το 2023, η MYTILINEOS τώρα είναι για τους αναλυτές «η πεμπτουσία της υποτιμημένης μετοχής με ορίζοντα το 2023 έχοντας δε και πολύ μεγάλη εμπορευσιμότητα».

    Οι ειδικοί θεωρούν ότι «είναι θέμα χρόνου και μόνο να επιτευχθεί η τιμή στόχος των 22.00€ που έδωσε πρόσφατα η EUROBANK EQUITIES».

     

    Η  μεγάλη παρτίδα σκάκι με βασίλισσα τη ΔΕΗ και τα 2,5 δισ. ευρω

    Αύριο παίζεται η πρώτη πράξη, στο επικών διαστάσεων δράμα, με πρωταγωνιστή τη μετοχή της ΔΕΗ.

    Οι σημερινοί μέτοχοι στη γενική τους συνέλευση, θα καθορίσουν το ύψος (ή το εύρος) της αύξησης κεφαλαίου, τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων.

    Όλα δείχνουν ότι το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη.

    Οι σύμβουλοι δουλεύουν πυρετωδώς.

    Ως τώρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν συγκεντρώσει το απίστευτο νούμερο των 2,5 δισ. ευρώ.

    Το μυστικό τους είναι απλό: Πρέπει στην αύξηση κεφαλαίου να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι σοβαροί θεσμικοί επενδυτές αλλά ταυτόχρονα πρέπει να μείνουν πολλοί «ανικανοποίητοι» στην διαδικασία ώστε αμέσως μετά την αύξηση, να υπάρξει ο μικρός γνωστός συνωστισμός που θα οδηγήσει τελικά την μετοχή σε υψηλότερα επίπεδα.

    Όλοι προσπαθούν ώστε η τιμή της αύξησης κεφαλαίου να γράφει «8,60 ως 9,10 ευρώ.

    Αυτό σημαίνει ότι θα σηκώσουν ως 1,2 δισ. ευρώ.

    Στην περίπτωση που και το Υπερταμειο βάλει ένα ποσό πέριξ των 100 εκατ. ευρώ όπως συζητείται, τις τελευταίες ώρες, τότε μπορούν να σηκώσουν ακόμα περισσότερα.

    Αυτό θα γίνει για να μην αυξηθεί η τιμή της ΑΜΚ πέριξ των 10 ευρώ εάν θέλουν να σηκώσουν πάνω από 1,3 ως 1,5 δισ. ευρώ.

    Αλλά και λίγο πιο κάτω, ουδείς θα ενοχληθεί αρκεί να υπάρξει θεσμική ζήτηση πριν και μετά.

    Η γενική συνέλευση θα εγκρίνει επίσης -κι εμείς επιτέλους θα μάθουμε με ακρίβεια- τους όρους πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ στον προτιμητέο επενδυτή Spear WTE Investments (Macquarie)…Μεγάλες στιγμές…

     

    Ο επαναπατρισμός του Νίκου Στασινόπουλου

    Εμείς οι μεγάλης ηλικίας, μοναχοί, θυμόμαστε την αποφράδα εκείνη μέρα του Σεπτεμβρίου 2013, πριν από 8 ολόκληρα χρόνια, όταν ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ μας ανακοίνωνε ότι μεταφέρει την έδρα του από την Ελλάδα στο Βέλγιο και την διαπραγμάτευση των μετοχών της Viohalco SA στο Χρηματιστήριο Euronext των Βρυξελλών.

    Τότε η οικογένεια Στασινόπουλου είχε έρθει στο μοναστήρι για να μας εξηγήσει ότι η μεταφορά της έδρας και η διαπραγμάτευση στο Euronext εξυπηρετούσε την άντληση κεφαλαίων για την ανάπτυξη του Ομίλου με χαμηλότερο κόστος, την ενίσχυση της κεφαλαιακής δομής του ομίλου, την αμεσότερη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου και τη δημιουργία βραχίονα χρηματοοικονομικής στήριξης των θυγατρικών του εταιριών.

    Ξαφνικά, την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι, η διοίκηση της ELVALHALCOR, θυμήθηκε το …ελληνικό της όνομα, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και ανακοίνωσε ότι στην γενική συνέλευση της 5ης Νοεμβρίου, θα προτείνει στους μετόχους, την έκδοση ομολογιακού δανείου, το οποίο φυσικά θα διαπραγματεύεται στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

    Τώρα που οι Στασινόπουλοι είδαν ότι οι συνθήκες στην Ελληνική αγορά αλλάζουν, οι αποταμιευτές αγοράζουν τα λαϊκά εταιρικά ομόλογα του χιλιάρικου γιατί στις τράπεζες δεν παίρνουν τόκο αλλά και οι προοπτικές του Χρηματιστηρίου της Αθήνας είναι πολύ διαφορετικές, αποφάσισαν να «επαναπατρίσουν» τις δουλειές τους…

    Οι ηγούμενοι στο μοναστήρι,  σχολιάζουν ότι ..η τότε… «ξενιτειά»… των Στασινόπουλων εξυπηρετούσε μόνον φορολογικούς τακτικούς ελιγμούς.

    Ο επαναπατρισμός εξυπηρετεί τους ευρύτερους στόχους του Νίκου Στασινόπουλου (πατέρας του Ιωάννη Ιπποκράτη Στασινόπουλου και του Μιχάλη Στασονόπουλου)  αλλά και την εκμετάλλευση του αναπτυξιακού «ελληνικού κύματος» της επόμενης πενταετίας…

     

    Η οικογένεια Βαρδινογιάννη καιροφυλακτεί ….

    Από το περασμένο καλοκαίρι, η παλιά εταιρεία της οικογένειας Βαρδινογιάννη, η Audio Visual που έχει από καιρό μετονομαστεί σε «Όμιλος AVE», αποφάσισε να εγκαταλείψει οριστικά τον κλάδο της εκμετάλλευσης των ψυχαγωγικών πάρκων.

    Μπήκε ξαφνικά και δυναμικά στον χώρο της διανομής προϊόντων ευρείας κατανάλωσης.

    Το μεγάλο μυστικό αυτής της επιχειρηματικής επιλογής ήταν ο Βασίλης Στασινούλιας.

    Ο Βασίλης Στασινούλιας για 20 ολόκληρα χρόνια εργάσθηκε στον Όμιλο Carrefur και για 3 χρόνια (2008-2011) υπήρξε επικεφαλής της Carrefur.

    Η εταιρεία “Teleunicom AE” είναι θυγατρική του Ομίλου AVE.

    Η Teleunicom ίδρυσε και κατέχει το 51% της εταιρείας “Retail & More”.

    Το υπόλοιπο 49% της «R & M» ελέγχεται από την «ΕΝΙΕ Εκμετάλλευσης Ακινήτων Μονοπρόσωπη ΙΚΕ», όπου μοναδική μέτοχος και διαχειρίστρια είναι η κα Έλενα Νικολαΐδου.

    Η «Retail & More» έχει υπογράψει σύμβαση αποκλειστικής διανομής προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας Carrefour.

    H Γαλλική Carrefur, μετά την οδυνηρή εμπειρία της στην Ελλάδα, με την οικογένεια Μαρινόπουλου, αποφάσισε να συμμαχήσει με ότι πιο ισχυρό και σταθερό υπάρχει σήμερα στη χώρα.

    Επόμενο βήμα σ’ αυτή τη συμμαχία Carrefur-Οικογένειας Βαρδινογιάννη, θα είναι η απόκτηση δικτύου.

    Ένας τρόπος για να επιτευχθεί ο στόχος, είναι η συσπείρωση πολλών μικρών μονάδων, σε ολόκληρη την Ελλάδα, μικρά και μεγάλα μπακάλικα, μικρές και μεσαίες αλυσίδες super market που θέλουν να συμμαχήσουν μ’ έναν ισχυρό Όμιλο που διαθέτει μεγάλη αγοραστική δύναμη.

    Το παιχνίδι παίζεται σε πολλά  ταμπλό και σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.

    Προφανής πρωταγωνιστής η Κρήτη.

     

    Το πρώτο επίσημο ETF σε νόμισμα Bitcoin

     Ξεκινά από σήμερα στη Wall Street η διαπραγμάτευση του πρώτου ETF σε …κρυπτονόμισμα…συγκεκριμένα σε bitcoin.

    Και μόνη αυτή η είδηση ήταν αρκετή για να εκτιναχθεί η τιμή του bitcoin στα 62.000 δολάρια. Το ένα. ETF (Exchange Traded Fund – Διαπραγματεύσιμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο) είναι ένα χρηματιστηριακό προϊόν, που ακολουθεί έναν δείκτη (μετοχών, ομολόγων ή εμπορευμάτων), ένα μεμονωμένο στοιχείο ενεργητικού (πχ χρυσό) ή έναν συνδυασμό προϊόντων.

    Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα ακολουθεί για πρώτη φορά, τη διακύμανση ενός κρυπτονομίσματος, του Bitcoin.

    Ο θεός βοηθός…

     

    Οι Ενστάσεις των Servicers για τον νέο Φορέα Απόκτησης κι Επαναμίσθωσης Ακινήτων

    Ο Χρήστος Σταϊκούρας θέλει, οι διαχειριστές κόκκινων δανείων αντιδρούν.

    Οι πλειστηριασμοί ακινήτων θα απελευθερωθούν και το Υπουργείο Οικονομικών υπόσχεται ότι θα προστατεύει τους οικονομικά αδύναμους δανειολήπτες με τον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων.

    Είναι ο φορέας που θα αποκτά τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό και ανήκουν σε ευάλωτα νοικοκυριά, θα τους να επαναμισθώνει.

    Οι διαχειριστές των κόκκινων τραπεζικών δανείων προειδοποιούν:

    Το θεσμικό πλαίσιο δεν είναι έτοιμο και οι μέχρι σήμερα προετοιμασίες είναι ανεπαρκείς.

    Για παράδειγμα: Στον νέο φορέα θα μεταφερθούν τα ακίνητα των ευάλωτων χωρίς να περάσουν από διαδικασία νομικής και τεχνικής ωρίμανσης (τακτοποίηση πολεοδομικών παραβάσεων, ενεργειακά πιστοποιητικά, ΤΑΠ, ηλεκτρονική ταυτότητα, κτηματολόγια, κλπ.). Αυτό συνιστά άνιση μεταχείριση έναντι ιδιωτών αλλά και των τραπεζών.

    Τι θα γίνει όταν ο πρώην ιδιοκτήτης που δεν πλήρωνε και έχασε το σπίτι, είναι στον Φορέα αλλά δεν πληρώνει;

    Σε ένα οποιοδήποτε ενοικιαστήριο , θα του επιβληθεί έξωση μετά από 2-3 μήνες.

    Μήπως ξαφνικά δημιουργηθεί ένας …νέος «νόμος Κατσέλη»;

    Υπάρχουν πολλά ακόμη ερωτηματικά για το φορολογικό καθεστώς, τη δυνατότητα επαναγοράς ακινήτων και πολλά ακόμη…

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.