• Η JUMBO, ο πονηρός Βακάκης και τα 6,8 εκατ. ευρώ, τα χαμόγελα του Στάσση, του Καραβία και του Μυλωνά και ο δυναμικός Κωνσταντινίδης της REDS

    Επι της ουσίας ο πονηρός Τόλης πούλησε τις μετοχές του αντί 77,18 εκατ. ευρώ ενώ σήμερα οι ιδιες μετοχές αξίζουν περίπου 70,5 εκατ. ευρώ.

    relates to The Global Economy Looks Good for 2018 (Unless Somebody Does Something Dumb)

    Η JUMBO και οι δύσκολες ημέρες του πονηρού Τόλη (αλλά και με 77 εκατ. ευρώ  στην τσέπη)

    Ιδιαίτερα δύσκολες ημέρες θα “περάσει” η JUMBO του Απόστολου Βακάκη , ειδικά μετά την πρόβλεψη της Societe Generale ότι μπορεί να αποχωρήσει από τον δείκτη MSCI.

    Η Γαλλική τράπεζα εκτίμησε ότι θα υπάρξουν δύο προσθήκες και μια διαγραφή από τον δείκτη MSCI GREECE ενώ οι συναλλαγές θα ξεπεράσουν συνολικά τα 210 εκατ. δολάρια.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Société Générale, θα διαγραφεί από τον δείκτη η μετοχή της Jumbo και θα προστεθούν Εθνική Τράπεζα και ΔΕΗ.

    Οι πιθανές εκροές της Jumbo ανέρχονται στα 88,4 εκατ. δολάρια.

    Άπαντες ερωτούν εάν είναι πράγματι η διαγραφή της JUMBO είναι εξαιρετικά πιθανή.

    Η τιμή της μετοχής την Παρασκευή υποχώρησε στα 13,42 ευρώ (-4%) και η κεφαλαιοποίηση της ανέρχεται στα 1,82 δις. ευρώ.

    Τα τρέχοντα επίπεδα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμα εν όψει της αναθεώρησης του δείκτη την 11η  Νοέμβριου.

    Εάν η πτώση συνεχιστεί στα επίπεδα των 12,80 η 12,90 ευρώ τότε θα αγγίξει την βεβαιότητα ότι η εταιρεία να βγει εκτός του δείκτη.

    Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2021 ο Απόστολος Βακάκης πούλησε σε θεσμικούς επενδυτές μέσω Placement, 5,25 εκατομμύρια μετοχές της Jumbo σε τιμή 14,70 ευρώ και συνολική αξία 77,18 εκατομμύρια ευρώ.

    Η συναλλαγή αφορούσε το 3,86% της εταιρείας.

    Σήμερα η μετοχή βρίσκεται στα 13,42 ευρώ και το ποσοστό του βασικού μετόχου στο 19,7%.

    Δεν ξέρω εάν μαζί με την εταιρεία του θα περάσει και δύσκολες ημέρες ο Βασικός μέτοχος, ο οποίος προ ολίγων μηνών πούλησε τα 5,25 εκατ. χαρτιά 1,30 ευρώ υψηλότερα.

    Επι της ουσίας ο πονηρός Τόλης πούλησε τις μετοχές του αντί 77,18 εκατ. ευρώ ενώ σήμερα οι ιδιες μετοχές αξίζουν περίπου 70,5 εκατ. ευρώ.

    Άρα κέρδος  6,825 εκατ. ευρώ, για τον πονηρό businessman.

    Ο βασικός δείκτης MSCI περιλαμβάνει πέντε ελληνικούς τίτλους. ΟΤΕ (με στάθμιση 29,73%), ΟΠΑΠ (με στάθμιση 21,84%), Alpha Bank (με στάθμιση 19,44%), EUROBANK Holdings (με στάθμιση 16,75%) και Jumbo (με στάθμιση 12,24%).

    Οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στην εξαμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών αναμένεται την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου. Οι αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή στο κλείσιμο της αγοράς στις 30 Νοεμβρίου.

     

    Χαμόγελα για Στάσση και Μυλωνά

    Αντίθετα με τον Βακάκη ο Γιώργος Στάσσης της ΔΕΗ και ο Παύλος Μυλωνάς της Εθνικής Τράπεζας έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι.

    Σύμφωνα με την Société Générale, στο δείκτη MSCI θα προστεθούν Εθνική Τράπεζα και ΔΕΗ.

    Αν και όταν γίνει η αναθεώρηση των δεικτών θα έχει ολοκληρωθεί η ΑΜΚ της ΔΕΗ, εν τούτοις είναι ένα εξαιρετικό το timng της δημοσιοποίησης της έκθεσης της SG.

    H ανακοίνωση της SG ήταν ιδιαιτέρως ικανοποιητική για την ΔΕΗ η οποία πλέον βρίσκεται στα 9 ευρώ.

    Πλέον οι οριστικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΔΕΗ θα σηκώσει μέσω της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου από 1,050 έως 1,1 δισ. ευρώ

    Οι πιθανές εισροές για την Εθνική εάν ενταχθούν στον δείκτη της MORGAN STANLEY στα 74,7 εκατ. δολάρια και για τη ΔΕΗ στα 47,7 εκατ. δολάρια.

     

    Ο Καραβίας και η Eurobank

    Με το χθεσινό κλείσιμο στα 0,86 ευρώ που αποτελεί υψηλό 52 εβδομάδων, το αφεντικό της Eurobank Φωκίων Καραβίας και οι μέτοχοι της EUROBANK έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν.

    Οι ασχολούντες με την τεχνική ανάλυση «βλέπουν» ότι η μετοχή θα κινηθεί προς τα 0,92 που είναι αναθεωρημένη τιμή κτήσης μετά την απορρόφηση της GRivalia.

    «Στο βάθος» οι ειδικοί βλέπουν το 1 ευρώ.

    Να σημειωθεί ότι ο βασικός μέτοχος της EUROBANK, Prem WATSA έχει μέση τιμή κτήσης (μετά και την απορρόφηση της Grivallia) τα 0,92 ευρώ.

     

    Η δυναμική της REDS και του Κωνσταντινίδη

    Χθες για την αξιοποίηση της  τέως αμερικάνικης βάσης στις Γούρνες του Ηρακλείου Κρήτης  (μικρό Ελληνικό) κατέθεσε προσφορά στο ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ άλλων και η θυγατρική της Ελλάκτωρ, REDS.

    Απόλυτα λογικό για την REDS, καθώς μετά την ανάληψη της εκμετάλλευσης της Μαρίνας Αλίμου για 40 έτη (μαζί με την Άκτωρ Παραχωρήσεις) έχει σαφώς εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για τουριστικά projects.

    Ο δε νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Κωνσταντινίδης στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με την διαχείριση και ανάπτυξη τουριστικών υποδομών.

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.