• Ποιος δουλεύει για τον ΓΑΠ, οι νέες δουλειές του Dakolias, τα νησιά των εφοπλιστών και οι επιθετικές κινήσεις της Sazka

    o αμερικανικής καταγωγής επενδυτικό κεφάλαιο Fortress έχει πολλές δουλειές στην Ελλάδα. Θέλει όμως περισσότερες…

    image

    Ποιος δουλεύει για τον ΓΑΠ

    Το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Χρήστο Σπίρτζη, έφτασε με τυμπανοκρουσίες στην Ιθάκη για επιτόπια επιθεώρηση. Αμέσως ζήτησε να δει… τον Οδυσσέα και την Πηνελόπη. Με έκπληξη διαπίστωσαν ότι δεν ήταν εκεί. Η μαχητική τους παρουσία στο νησί βοήθησε τον Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου στη συλλογή υπογραφών για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ…

    Ήδη η κυρία Αίγλη Μπαλαμπάση έχει θέσει την εταιρεία επικοινωνίας που έχει ιδρύσει από το 2020 και μετά στη διάθεση του ΓΑΠ.

    Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020, η techno freak σύμβουλος του Γιώργου Α. Παπανδρέου, η κυρία Μπαλαμπάση, ήταν υπάλληλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και προφανώς εργαζόταν για το κοινό καλό…

    Σήμερα ξαναπιάνει δουλειά…

     

    Ενέργεια

    Το παιχνίδι της Ενέργειας αφορά μόνον τα πολύ μεγάλα παιδιά. Οι εποχές που ένας επιχειρηματίας νοίκιαζε ένα μεγάλο δωμάτιο με 6 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένα call center με μια γραμματεία και ξεκινούσε την καριέρα του ως ενεργειακός trader έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

    Σήμερα οι συναλλαγές εκατοντάδων εκατομμυρίων συμφωνούνται και ανατρέπονται με μεγάλες ταχύτητες την ώρα που η ηλεκτρική ενέργεια αγγίζει τα 339 ευρώ η μεγαβατώρα…

     

    Νέοι Πρωταγωνιστές στην Ενέργεια

    Αντίθετα με ότι συμβαίνει με τους traders, οι δικηγορικές εταιρείες που ειδικεύονται σε ενεργειακά projects περνούν την καλύτερη περίοδο τους.

    Το Energy Law Group υποδέχθηκε με ενθουσιασμό στους κόλπους του το Δικηγορικό Γραφείο του Κωνσταντίνου Λαμπαδάριου το οποίο σήμερα στελεχώνεται από 31 δικηγόρους.

    Από την οδό Σταδίου, η εταιρεία του κ. Λαμπαδάριου έχει μέχρι σήμερα προετοιμάσει τα συμβόλαια στις πιο σημαντικές ενεργειακές συναλλαγές και έργα υποδομής στην Ελλάδα.

    Εφαρμόζει σύγχρονες τεχνικές Project Finance, Εξαγορών και Συγχωνεύσεων αλλά και χρηματοδότησης σε θέματα παραχωρήσεων, αδειοδοτήσεων και δικαιώματα ερευνών.

    Η ομάδα Energy του κ. Λαμπαδάριου διαχειρίζεται ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ενεργειακού δικαίου, τόσο διοικητικά όσο και εμπορικά. Έχει αποκτήσει τεχνογνωσία στην αδειοδότηση ενεργειακών έργων, την ανάπτυξη και τη χρηματοδότηση αλλά και τη χονδρική και λιανική πώληση ηλεκτρικής ενέργειας.  Πίσω από την νέα μεγάλη  επένδυση του 1,9 δισ. ευρώ της Eldorado Gold για την περαιτέρω ανάπτυξη των ορυχείων της Κασσάνδρας, στη Βόρεια Ελλάδα, υπάρχει η συμβουλευτική τεχνογνωσία του Κωνσταντίνου Λαμπαδάριου που συμβούλευσε την κυβέρνηση στις  περίπλοκες συζητήσεις παραχώρησης, αδειοδότησης και περιβαλλοντικών προδιαγραφών προτού ολοκληρωθεί μια από τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

     

    Ο Στέφανος Βλαστός και οι καταπατητές του Δημοσίου

    Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν ώστε ένας καταπατητής εκτάσεων του Δημοσίου να εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις που παρανόμως χρησιμοποιεί;

    Μόνον 20 χρόνια!

    Όσοι επισκέπτονται συχνά την Κέρκυρα σίγουρα θα έχουν περάσει και από την Παλαιοκαστρίτσα, μια από τις πιο όμορφες και δημοφιλείς περιοχές του νησιού, με πανέμορφα νερά που αγκαλιάζουν μια ιδιαίτερη βραχώδη ακτή με κόλπους χωρίς άμμο.

    Εκεί στην Παλαιοκαστρίτσα υπάρχει κι ένα Περίπτερο που ανήκει στην Ελληνική Δημοκρατία.

    Διαχειριστής η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, ΕΤΑΔ.

    Ο «επιχειρηματίας» που χρησιμοποιούσε αυτό περίπτερο έχει να πληρώσει ενοίκιο από τον… περασμένο αιώνα.

    Οφείλει στο Ελληνικό Δημόσιο 1 εκατ. Ευρώ.

    Από το 2001 η ΕΤΑΔ προσπαθεί να διώξει αυτόν τον κακό ενοικιαστή που δεν πληρώνει. Τα κατάφερε.

    Φέτος, το 2021, ολοκληρώθηκαν οι νομικές διαδικασίες για την έξωση του, με προσωπικές ενέργειες και υπερπροσπάθεια της διοίκησης Στέφανου Βλαστού.

    Έπρεπε να περάσουν 20 χρόνια και χρειάστηκε ένας φιλότιμος διαχειριστής της δημόσιας περιουσίας…

    Χιλιάδες παρόμοιες καταπατημένες εκτάσεις έχουν ακριβώς την ίδια τύχη…

     

    Οι νέες δουλειές του Dean Dakolias

    To αμερικανικής καταγωγής επενδυτικό κεφάλαιο Fortress έχει πολλές δουλειές στην Ελλάδα. Θέλει όμως περισσότερες.

    Ο ελληνικής καταγωγής Ντιν Ντακόλιας (Dean Dakolias), Co-Chief Investment Officer του Fortress, έρχεται έρχεται πια πολύ συχνά στην Ελλάδα και συναντιέται με κυβερνητικούς, τραπεζικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες.

    Φαίνεται πως σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί μια σημαντική συμφωνία… από το πουθενά… Για την ακρίβεια από αλλού την περιμένουν κι από αλλού θα χρηματοδοτηθεί…

    Οι εφοπλιστές και τα ιδιωτικά τους νησιά

    Μία από τις θετικές παρενέργειες της πανδημίας ήταν ότι οι εφοπλιστές έριξαν πολύ μεγαλύτερο βάρος, λεφτά και προσοχή στα ιδιωτικά τους νησιά.

    Τα επισκέπτονταν συχνά και αποφάσισαν να τα αξιοποιήσουν καλύτερα με καλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες κλπ. Αν έχετε την ψευδαίσθηση ότι η Ελλάδα δεν έχει πολλά ιδιωτικά νησιά, δεν είστε καλά πληροφορημένοι.

    Το σημαντικό είναι ότι λόγω των περιορισμών στα ταξίδια και τις μετακινήσεις που επέβαλε η πανδημία, οι ιδιοκτήτες τα θυμήθηκα και αποφάσισαν να επενδύσουν σημαντικά ποσά για να δημιουργήσουν πολυτελείς ξενώνες, πισίνες και ειδικά διαμορφωμένες παραλίες, ακόμη και ελικοδρόμια προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των ενοίκων τους.

    Η οικογένεια του Στ. Λιβανού έχει την Κορωνίδα.

    Οι αδελφοί Νιάρχου την Σπετσοπούλα.

    Ο καπετάν Τσάκος είναι περήφανος για την Άτοκο.

    Η οικογένεια Παπανικολάου τιμά την Αγία Τριάδα, η οικογένεια Νομικού την Χριστιανή Θήρας και ο Πέτρος Γουλανδρής απολαμβάνει την Δοκό του.

    Η Σκυροπούλα που ανήκε στην οικογένεια του ναυάρχου Ξενοφώντα Αντωνιάδη αλλά μεταβιβάστηκε στην οικογένεια Χατζηιωάννου, ενώ η διπλανή Ρήνεια αλήθεια σε ποιον ανήκει σήμερα;

     

    Επιθετικές κινήσεις από την Sazka του ΟΠΑΠ

    Ο Karel Komarek είναι ο επενδυτής που ελέγχει την Sazka η οποία σήμερα αποτελεί τον βασικό μέτοχο του ομίλου ΟΠΑΠ. Η SAZKA Delta Hellenic Holdings ελέγχει το 42,82% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ. Τα πράγματα ίσως αλλάξουν ραγδαία. Οι πληροφορίες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού μιλούν για μία ειδική δημόσια εγγραφή (ΙΡΟ) που θα γεννήσει ένα… SPAC.

    SPAC είναι εταιρείες ειδικού σκοπού που δημιουργούνται μόνο για να προχωρήσουν σε εξαγορές. Οι περίφημες Special Purpose Acquisition Companies ουσιαστικά «σηκώνουν λεφτά» από τις αγορές, όχι για να λειτουργήσουν μια επιχείρηση ή έναν όμιλο αλλά για να έχουν στη διάθεση τους μια «λευκή επιταγή» ώστε να προχωρούν σε εξαγορές κατά βούληση. Στην βραδινή προσευχή μου ψιθύρισαν ότι η SAZKA θα μετατραπεί σε SPAC για να αλλάξει τις ισορροπίες στον χώρο του gaming στην Νοτιοανατολική Ευρώπη…

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.