• Στα μαχαίρια Αδωνις-Χαρδαλιάς, ποιους τσαντίζει ο Τσιάρας και ένα juicy κατασκευαστικό κουίζ 

    Το ποτήρι ξεχείλισε όταν ο Νίκος Χαρδαλιάς εισηγήθηκε να κλείσουν – μιλούσαν από τότε για το καθολικό lockdown στην Αττική – και τα delivery! 

    the wise man
    image
    the wise man

    Η ατάκα Άδωνι σε Χαρδαλιά

    Η στήλη πληροφορείται ότι την προηγούμενη Παρασκευή άναψαν τα αίματα μεταξύ του Αδωνι Γεωργιάδη και του Νίκου Χαρδαλιά, μετά τη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων και οι υπουργοί αντάλλαξαν μερικά γαλλικά… 

    Το ποτήρι ξεχείλισε όταν ο Νίκος Χαρδαλιάς εισηγήθηκε να κλείσουν -μιλούσαν από τότε για το καθολικό lockdown στην Αττική- και τα delivery! 

    Κι αυτό έβγαλε τον Άδωνι από τα ρούχα του και, ως γνωστόν, ο υπουργός Ανάπτυξης όταν ανεβάζει πίεση δεν υπάρχει φρένο. Αφού λοιπόν του είπε κάποια γαλλικά με την φράση να καταλήγει στο «… αγόρι μου», ρώτησε τον Χαρδαλιά: «Ξέρεις ότι πολύς κόσμος τρέφεται από τα ντελίβερι ή όχι;». 

    Έχετε καταλάβει ότι ο Άδωνις είναι σε πολλές αντιδράσεις του χειμαρρώδης, ωστόσο σε αρκετές εκφράζει και την κοινή λογική. Μια από αυτές ήταν και το ζήτημα με τα delivery. 

    Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης έχει αποδείξει το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι αντιδρά στα μέτρα που λαμβάνονται όσον αφορά την λειτουργία της αγοράς και δεν το κρύβει, γεγονός που τσιτώνει νεύρα στο Μέγαρο Μαξίμου. 

    Τραπεζίτες vs Τσιάρα

    Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τραπεζών – άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο – και οι διοικούντες τις εταιρείες διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων τα έχουν πάρει κρανίο, όπως μου μετέφεραν, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, όσον αφορά κάποιες υποθέσεις που σχετίζονται με τους πλειστηριασμούς, συγκεκριμένα με τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε κραυγαλέες υποθέσεις μπαταχτσήδων… 

    Οι επιστολές, τα mails πηγαινοέρχονται από τις τράπεζες στο υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά άκρη για το θέμα δεν βρίσκουν… 

    Και θεωρούν ότι το στρατηγείο της οδού Νίκης καταλαβαίνει το θέμα, σε αντίθεση με τον υπουργό της Δικαιοσύνης. 

    Σταϊκούρας: Αντέχω, αρκεί να ανοίξουν όλα τον Απρίλιο

    Ο υπουργός Οικονομικών δεν πρόκειται να ξεχάσει την πανδημία όσα χρόνια κι αν περάσουν… 

    Κι αυτό διότι από το πρωί έως το βράδυ μετράει και ξαναμετράει προκειμένου να βρει την χρυσή ισορροπία. 

    Το lockdown που ξεκινά φαίνεται ότι δεν θα στείλει εντελώς στα βράχια την οικονομία, καθώς είναι ήδη εκεί! 

    Η στήλη πληροφορείται ότι στην προετοιμασία του lockdown ο φίλτατος υπουργός είπε πως «το σύστημα αντέχει αρκεί να ανοίξουν όλα τον Απρίλιο». Και όταν λέει όλα, εννοεί όλα: από την εστίαση μέχρι και το τελευταίο κατάστημα της γειτονιάς.  

    Οι πρωταθλητές του 24ώρου στα Crypto

    Οι φανατικοί των Cryptos σίγουρα πρόσεξαν χθες την κατακόρυφη άνοδο του Filecoin κατά 50%, του Waves, του Nano και του EOS κατά 20%.

    Μεγάλα κέρδη για μεγάλα παιδιά.

    Πολύ θα ήθελα να μάθω ποιοι Ελληνες επιχειρηματίες έχουν επενδύσει σε Κρυπτονομίσματα, όπως έκανε ο Elon Musk.

    Κουίζ:

    Αληθεύει ότι γνωστός κατασκευαστής, τον Σεπτέμβριο του 2019, τρεις μήνες δηλαδή μετά τις εκλογές και την νίκη της Νέας Δημοκρατίας, πήγε σε γνωστό υπουργείο με αέρα νικητή και ζητούσε τα πάντα όλα – διευκολύνσεις για τον όμιλο, τον οποίο διοικούσε – λέγοντας μάλιστα ότι έχει την στήριξη του Πρωθυπουργού και πως είχε συμβάλει οικονομική στην ενίσχυση του κόμματος; 

    Και όταν ο υπουργός – ο οποίος είχε διαβάσει καλά πριν πάει στο υπουργείο εξάλλου όλους αυτούς τους ήξερε από μικρός – δεν «μάσησε», ο κατασκευαστής έφυγε με ύφος αλλά στο επόμενο ραντεβού κάθισε απέναντι από τον υπουργό με την ουρά στα σκέλια; 

    Τελικά, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν σε αυτή τη χώρα… όπως και ο κατασκευαστής μας, ο οποίος είχε μάθει προφανώς από τον προκάτοχό του (και όχι μόνο) ότι οι δουλειές γίνονται με αυτόν τον τρόπο και οι υπουργοί είναι απλοί υπάλληλοί τους… 

    Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. 

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.